CROSSDOCK Extraliga

Letohrad veze v Extralize mužů z Pardubic dvě výhry! V ostatních sériích domácí nezaváhali

Hráči Pardubic svého soupeře v prvním zápase přestříleli, ale na výhru to nestačilo, ve druhém duelu padli těsně po samostatných stříleních. Ostatním celkům se na vlastní půdě dařilo a všechny si vezou k soupeři dvouzápasové vedení. Třetí výhry ale budou pro všechny ještě těžkým krokem.



HBC Kladno vs. HBC Hostivař: stav série 2:0

HBC Kladno vs. HBC Hostivař 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 28. Schnaubelt (Barnošák, Pliml), 32. Hrabar (Jirotka), 34. Schnaubelt (Pliml), 45. Kohout (Šíma) – 27. Muchka (Kucharčík, Vaniš).

Střely: 33:28, vyloučení: 10:12, přesilovky: 7:6, využití přesilovek: 2:1, v oslabení: 1:0, diváků: 150.

Nabitá kladenská aréna viděla dvě velmi vyrovnané třetiny. V té první branka nepadla, ve druhé části šli v početní výhodě do vedení hosté, ale Kladno brzy srovnalo krok, když se také při přesilové hře prosadil Milan Schnaubelt. I ve třetí patnáctiminutovce využili domácí hráče navíc a otočili zápas ve svůj prospěch. Vedení ještě navýšili, ale i tak zkusili hosté ke konci zápasu hru bez brankáře. Ta se jim ale nepovedla, Kladno ji naopak potrestalo a zvítězilo 4:1.

HBC Kladno vs. HBC Hostivař 8:2 (5:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Barnošák (Schnaubelt, Pliml), 9. Barnošák (Patyk, Dědič), 11. Potekhin (Soukup), 13. Potekhin (Soukup, Špaček), 13. Barnošák (Schnaubelt, Patyk), 20. Patyk (Barnošák, Pliml), 26. Soukup (Šíma, Kohout), 37. Patyk (Schnaubelt, Barnošák) – 18. Kucharčík (Vaniš), 37. Čejka (Urbanec).

Střely: 28:31, vyloučení: 8:9, přesilovky: 5:5, využití přesilovek: 2:0, v oslabení: 0:0, diváků: 127.

Druhý zápas přinesl hned deset branek! Kladno do zápasu doslova vlétlo a ze skvělé první třetiny využilo pět zásahů. Dominik Barnošák už v první třetině zkompletoval hattrick. Hostivař sice zkraje druhé třetiny snížila, ale Kladno přidalo další dva góly a svému soupeři opět odskočilo. Závěrečná část již byla gólově vyrovnaná, ale vedení domácích bylo dost vysoké, Kladno nedovolilo žádné zaváhání.

HBC Pardubice vs. SK Hokejbal Letohrad: stav série 0:2

HBC Pardubice vs. SK Hokejbal Letohrad 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 16. Bílý (Filip, Langr), 43. Filip (Kubeš) – 21. Hubálek (Friml, Lajčiak), 23. Rozlílek (Halbrštát, Kovář), 27. Halbrštát (Kovář), 38. Rozlílek, 41. Kovář (TS).

Střely: 40:27, vyloučení: 6:5, přesilovky: 4:3, využití přesilovek: 0:2, v oslabení: 0:0, diváků: 154.

Pardubice svého soupeře přestřílely, ale nedařilo se jim najít recept na hostujícího Michala Nováka. Po první třetině bylo skóre vyrovnané 0:0, ale ve druhém dějství již začaly branky padat. Už po padesáti jedné vteřině se dostali do vedení domácí. Letohrad však zabral, během šesti minut se prosadil hned třikrát a přelil vedení na svoji stranu. V závěrečné části hosté dali gól z trestného střílení a vypadalo to, že mají utkání ve svých rukou. Za domácí se sice ještě prosadil Petr Filip, ale o vítězi zápasu bylo rozhodnuto.

HBC Pardubice vs. SK Hokejbal Letohrad 3:4ss (0:0, 3:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Filip (Bílý), 25. Förstl (Janeček), 26. Förstl (Česák, Licek) – 24. Lajčiak (Hubálek, Dostál), 28. Lajčiak (Faltus, Macháček), 32. Macháček (Bureš, Lajčiak), rozh. náj. Kovář.

Střely: 50:45, vyloučení: 7:7, přesilovky: 6:8, využití přesilovek: 1:2, v oslabení: 0:0, diváků: 134.

Nedělní souboj přinesl velmi vyrovnaný průběh. Jako první šli v prostřední části do vedení domácí, ale radost jim nevydržela ani minutu a bylo srovnáno. Hned dva zásahy přidal Filip Förstl a Pardubice svému soupeři odskočily. Letohrad ještě do sirény snížil při početní výhodě a při další přesilové hře ve třetí části srovnal stav utkání. Další zásah už diváci neviděli a o vítězi musela rozhodnout až samostatná střílení. V těch prokázal šikovnost Michal Kovář, který tak poslal svůj celek do dvouzápasového vedení.

HC Kert Park Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem: stav série 2:0

HC Kert Park Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem 6:0 (3:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. J. Kruček (M. Kruček, Blaško), 9. Jágr (Zvonek), 11. Wróbel (M. Kruček, Zvonek), 31. Wróbel (Zvonek), 34. Lhota (Danko), 44. Wróbel.

Střely: 25:26, vyloučení: 6:3, přesilovky: 3:6, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 1:0, diváků: 75.

Na střely byl první duel mezi Kert Parkem a Elbou DDM vyrovnaný, ale proměnit své šance se dařilo pouze domácím. Již v první třetině vlétli na svého soupeře a dostali se do tříbrankového vedení. V prostřední části srovnalo Ústí se soupeřem krok, ale třetí třetina byla opět gólově v režii domácích. Ti přidali další tři přesné zásahy, ani jednou neinkasovali a slavili jasnou výhru. Hattrick si připsal kapitán domácích Tomáš Wróbel.

HC Kert Park Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Vaněk (Wróbel, Zvonek), 14. Wróbel, 29. M. Kruček (Peschout, Fejfar), 33. M. Kruček (Fejfar, Wróbel), 39. Fejfar (J. Kruček, Zvonek) – 3. Chlán (Magasanik, Tůma), 14. Tůma (Haas).

Střely: 34:16, vyloučení: 3:6, přesilovky: 3:1, využití přesilovek: 2:0, v oslabení: 0:0, diváků: 40.

Ve druhém zápase již byly vidět góly na obou stranách hřiště. Ústí chtělo napravit sobotní zaváhání a zkraje třetí minuty šlo do vedení. Kert Park se ale nenechal zaskočit a dvěma góly otočil skóre ve svůj prospěch. Náskok ale neudržel dlouho. Po pouhých jednadvaceti vteřinách svítil na tabuli opět vyrovnaný stav, když se za hosty prosadil Jan Tůma. I po druhé třetině drželi hosté se soupeřem krok, za domácí se prosadil pouze Martin Kruček, a tak Elba DDM ztrácela pouze bod. Ve třetí třetině však hosté nabídli soupeři hned tři přesilové hry, pražský celek dvě z nich využil a došel si pro výhru i ve druhém zápase.

HBC Most vs. HbK Karviná: stav série 2:0

HBC Most vs. HbK Karviná 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Drenčko (Kočka, Šimeček), 15. Singer (Adam, Kastner), 41. Drenčko (Šimeček, Kočka) – 17. Pala (L. Rosůlek, Diviš).

Střely: 23:22, vyloučení: 7:4, přesilovky: 3:5, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 72.

Do prvního zápasu série vstoupil lépe Most, který se dostal jako první do vedení. Nejprve se prosadil v jedenácté minutě a těsně před první sirénou zvýšil na dvoubrankový náskok Jiří Singer. Karviná se rozkoukala a ve druhé třetině rychle srovnala se soupeřem krok. Po necelých dvou minutách se prosadil Martin Pala, který však dal jediný přesný zásah hostů. Svoji druhou branku zaznamenal čtyři a půl minuty před koncem Jan Drenčko, který tak nedopustil tlak hostujícího celku.

HBC Most vs. HbK Karviná 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Král (Pospíšil), 27. Štěpáník (Pospíšil, Král) – 23. J. Rosůlek (Kaluža).

Střely: 21:18, vyloučení: 7:7, přesilovky: 5:5, využití přesilovek: 2:0, v oslabení: 0:0, diváků: 50.

Také ve druhém zápase to byli domácí, kdo se dostal jako první do vedení. Na branku si však diváci museli počkat až do druhého dějství, kdy využil přesilovou hru Zdeněk Král. Náskok Mostu netrval dlouho, Karviné stačila necelá minuta k tomu, aby srovnala krok. I tentokrát se ale více hráčů hostů do tabulky střelců nezapsalo. Ve druhé patnáctiminutovce se tak domácí dostali opět do vedení, Radim Štěpáník využil další početní výhodu a dostal svůj celek do těsného vedení. To zůstalo až do závěrečné sirény, a tak se Most dostal v sérii do vedení 2:0.