CROSSDOCK Extraliga

Most pojede do Karviné s mečbolem! Dvě výhry nemusí nic znamenat, zůstává nohama na zemi Drenčko

Mostečtí hokejbalisté si nemohli přát lepší vstup do play off! V obou domácích čtvrtfinálových duelech přehráli svého soupeře z Karviné a zaslouženě vedou 2:0 na zápasy. V prvním duelu se blýskl dvěma brankami Jan Drenčko z Mostu.

Vyloučení nás stojí dost sil

Honzo, zvládli jste oba domácí duely čtvrtfinále, jak těžké bitvy to byly?

Určitě to nebyla procházka růžovým sadem. My i soupeři jsme se snažili ze sebe vydat to nejlepší, ale z naší strany bylo v obou duelech bohužel až moc vyloučení a stálo nás to dost sil, ale nějakým způsobem se nám to podařilo dotáhnout v obou zápasech až do vítězného konce.

Vám se povedlo v prvním utkání vstřelit dvě branky, popsal byste nám obě situace?

Tak první situace pro mě konkrétně byla až moc jednoduchá. Zůstal jsem stát u pravé tyčky a Jaroslav Šimeček mě našel geniální nahrávkou do celé odkryté branky, kde si hostující brankář hlídal levou tyčku, ale míček už byl dávno v brance. Ve druhé situaci jsem si seběhl mezi kruhy, kde mě opět našel Šimeček, tady jsem měl trochu štěstí, když jsem trefil prostředek brány, ale naštěstí to tam spadlo, a to byl gól těsně před koncem, tak jsme si mohli pohlídat vedení 3:1 a tolik se nestresovat.


Na prostředí nezáleží

Myslíte si, že vaše krytá hala ještě umocňuje mosteckou výhodu domácího prostředí?

To si nemyslím. Tohle je play off a je jedno, jestli se hraje pod střechou nebo venku. Všichni se ze sebe snaží vydat maximum, takže na prostředí nezáleží.

Po delší době máte našlápnuto k velkému úspěchu, bavili jste se v kabině, co by bylo považováno za úspěch na konci sezóny?

Našlápnuto? To nevím, zatím jsme pouze na začátku a dvě výhry nemusí nic znamenat. V kabině jsme tohle určitě neprobírali, zatím se soustředíme pouze na zápasy, které nás čekají, snažíme se do nich dát všechno.

Čeká vás další zápas čtvrtfinále, tentokrát na půdě Karviné, s jakou taktikou nastoupí soupeř?

Kdybych věděl, s jakou taktikou soupeř nastoupí, určitě bych trenérovi poradil (smích). Ne teď vážně, nemám vůbec tušení. Jen doufám, že celý zápas bude v naší režii a ten poslední zápas urveme.


Jan Drenčko (s č. 13 na zádech) se v prvním čtvrtfinálovém utkání play off Extraligy proti Karviné blýskl dvěma góly! Autor fotky: Tomáš Urban (Mostecká vlaštovka).