Turnaje

Trenér mládežníků z Prahy, Josef Chán, dotáhl na krajském turnaji svůj tým ke zlaté medaili!

V půlce dubna se uskutečnil krajský turnaj hráčů do 15 let, kterého se zúčastnilo 6 krajských výběrů. K prvenství na Hostivaři došli „domácí“ hráči z Prahy, jež si suverénně poradili s každým týmem. Jak si tohoto úspěchu cení trenér pražského výběru Josef Chán?

Z organizačního hlediska byl turnaj připraven naprosto dokonale!

Trenére, uskutečnil se turnaj krajských výběrů na Hostivaři. Jak jste si ho se svými hráči užil? Byl dobře připraven z organizačního hlediska?

Z organizačního hlediska byl turnaj připraven naprosto dokonale! Hostivař připravila výběru Prahy více než domácí podmínky a tímto jim ještě jednou, v čele s Ondřejem Novákem, patří velké díky. Měli jsme šatnu Hostivařského A týmu, k dispozici tělocvičnu, SkyBox a celodenní stravování pro celý tým Prahy přímo v místě turnaje.

Vy jste vybral správné složení hráčů a s ním došel až ke zlaté medaili. Jak těžké bylo poskládat ten správný tým?

V první řadě musím zmínit, že jsem nevybíral sám, ale celý realizační tým, složený kromě mě ze zkušené dvojice trenérů Jana Šimůnka z HC Kert Park Praha a Martina Jehlíka z SK Rebel Praha, ten bohužel působení v týmu z osobních důvodů ukončil těsně před turnajem, a pak také vedoucí mužstva Terezy Votavové z HBC Hostivař, od které celý tým měl naprosto dokonalý servis po celou dobu výběru i turnaje. V tomto složení jsme tedy v celkem 4 tréninkových jednotkách a 1 přípravném zápase od listopadu 2021 do poloviny března 2022 sledovali zhruba 40 hráčů včetně 4 brankářů a z toho nám vznikla finální nominace čítající 15 hráčů a 2 rovnocenní brankáři. Musím za nás všechny přiznat, že výběr byl hodně složitý, jelikož v Praze běhá po hracích plochách velké množství talentovaných kluků ve všech týmech.

>>FOTOGALERIE Z TURNAJE KRAJŮ<<

Vítězný tým z hlavního města Prahy! Zdroj fotky: hokejbal.cz 

Musím přiznat, že už skupina nebyla úplně jednoduchá

S pražským výběrem jste opanovali svou skupinu a následně jste si poradili s Královéhradeckým a Pardubickým krajem. Jak těžké bylo finále proti pardubickým hráčům?

Musím přiznat, že už skupina nebyla úplně jednoduchá. Trošku jsme ještě ladili detaily optimální sestavy, což se nám ale hned po prvním zápase proti Plzeňskému kraji podařilo a mohli jsme se soustředit na zápas proti kraji Královéhradeckému, který rozhodoval o postupujícím přímo do semifinále. Zápas jsme nakonec zvládli sice až na nájezdy, ale výhra nás posunula mezi poslední 4 týmy turnaje, což byl základní cíl, který jsme si jako tým stanovili. V semifinále pak vypukla naplno obávaná sopka jménem Drnec-Hradil-Michek, tihle kluci spolu hrají ve výběrech již poměrně dlouho a to, co místy předváděli s obranou Královéhradeckého kraje, bylo až nevídané, hlavně díky nim se tedy výsledek v semifinále zastavil na 7:1 pro výběr Prahy. Ve finále jsme trošičku zaspali začátek, ale zhruba od 6. minuty zápasu výběr Prahy přebral otěže a celý tým ukázal, že po právu patří mezi TOP hráče své kategorie a po týmovém výkonu a výsledku 4:1 pro Prahu si hráči došli pro vítězný pohár a s ním i zlaté medaile.

Na turnaji se představilo pouze 6 krajských celků. Není to podle Vás škoda?

Za mě je to velká škoda, myslím, že s více kraji by měl turnaj ještě větší kvalitu a náboj.

Jakou váhu pro mladé hráče má tento turnaj? Budete nadále trénovat krajský výběr Prahy?

Co jsem mohl kluky pozorovat při přípravě na turnaj, na turnaji samotném, při vyhlašování výsledků, po turnaji a samozřejmě je sleduji i teď nadále v soutěžích, tak vidím, že turnaj měl pro ně obrovský přínos. Dokázali sami sobě, že jdou správnou cestou, že jen správný trénink, odhodlání, chuť po vítězství a spousta dřiny vede k cestě na vrchol. Ukázali svým následovníkům z řad „pinďat“, kteří dělají třeba první hokejbalové krůčky nejen v klubech Prahy, ale celé ČR, že hokejbal je velká radost, zábava a že se dá najít skvělá parta kluků kamarádů, i když jsou z různých týmů. Borci, bylo mi ctí stát na vaší střídačce a radovat se ze hry, kterou jste předváděli!

Zda budu trénovat dále některý z výběrů Prahy? To není otázka na mě, ale kdyby nabídka opět přišla, určitě mě potěší a přijal bych. Teď mě čeká návrat k příjemným klubovým povinnostem, kdy chci dotáhnout velmi dobře rozjetou sezónu s dorostem HC Kert Park Praha a probojovat se na finálový turnaj o mistra ČR.

>>REPORTÁŽ S KOMPLETNÍMI VÝSLEDKY<<