CROSSDOCK Extraliga

Hostivař na Kladno zatím nenašla recept. Měli jsme moc vyloučení, přemítá Jan Čejka

Hostivař do čtvrtfinále play off vstoupila s respektem i odhodláním, ale ani to nestačilo na jednu výhru z kladenského hřiště. Pražané prohráli 1:4 a 2:8. Co se musí podle Jana Čejky zlepšit, aby Hostivař odvrátila konec sezóny? Kde se zlomily dva předchozí zápasy? A mohou Pražané ještě uspět?

Věřím, že můžeme sérii doma vyrovnat

Honzo, jako nováček jste šli do play off Extraligy na těžkého soupeře z Kladna. To se odrazilo v jeho vedení v sérii 2:0 na zápasy. Jak to vnímáte?

Samozřejmě jsme nechtěli takový začátek série. Doufali jsme, že aspoň jeden bod z Kladna odvezeme, ale bohužel jsme zápasy neodehráli tak, jak jsme si představovali. To nejtěžší ale teprve Kladno čeká. Pro většinu hráčů to byly první zkušenosti v play off a dost se to odrazilo na hlavě. Věřím, že pořád můžeme sérii doma vyrovnat a jet zpět na Kladno.

První zápas jste prohráli 4:1 a druhý 8:2. Co v těchto zápasech rozhodovalo? V základní části jste se Kladnu totiž uměli vyrovnat.

Je to pořád jedno a to stejné. Za dva zápasy mít 21 vyloučených je strašně moc, a hlavně proti týmu, který má výborné přesilovky a zároveň obranu. Když se Kladno dostane do vedení, je pro nás velmi těžké vyrovnat. První zápas rozhodly dvě přesilovky, které jsme nedokázali ubránit a na konci nezbyly síly na trvalejší tlak. Z druhého zápasu mám smíšené pocity. Chtěli jsme na Kladno vletět, a to se povedlo, ale bohužel místo vedení jsme z prvních dvou střel dostali 2 góly. Když dostanete v první třetině 2 góly od červené, tak se to promítne ohromně do hlavy, to byl zásadní zlom zápasu. Za stavu 5:0 jsme to chtěli hlavně dohrát se ctí a namotivovat se dobře na zápasy doma. Výsledek 8:2 házíme za hlavu, pořád to je jen jeden bod.


Zabojuje Hostivař na domácí půdě a zdramatizuje čtvrtfinálovou sérii s Kladnem? Zdroj fotky: hbc-hostivar.rajce.idnes.cz 

V tuto chvíli jsme správně naštvaní

Co tedy zlepšit? Obranou či útočnou hru? Dostali jste hodně branek z přesilových her, není toto kámen úrazu?

Musíme být více klidní v hlavě a nedělat zbytečné fauly, od kterých to vše začíná. Kladno ty přesilovky prostě umí a vždycky nám někdo vyplave na modré sám a odtamtud to prostě umí trefit. V základní části jsme s góly neměli problém a šancí bylo požehnaně. V play off šance máme, ale vždy selžeme v zakončení. Na druhou stranu musím sportovně uznat, že Honza Jirotka teď opravdu chytá v obrovské pohodě a je opravdu těžké ho překonat.

Máte velmi mladý tým a jste ve velmi těžké situaci, kdy jste prohru od vyřazení. Nepanuje v týmu nervozita?

Samozřejmě si uvědomujeme situaci, ve které jsme, ale pořád víme, že není nic ztraceno a věříme si. Myslím, že v tuto chvíli jsme správně naštvaní a nikdo nechce končit sezonu za stavu 3:0.


Celých 45 minut musíme odjet po pr****

Jaký recept by mohl na kladenské hráče platit? Přijdete s něčím novým do rozhodujícího zápasu?

Kladno je velmi zkušený a silný soupeř, k tomu jsou ve velké mentální výhodě. Mají obrovskou sílu ve všech pětkách a nějaký speciální recept na ně moc neplatí. My se hlavně musíme soustředit na sebe a prostě celých 45 minut odjet po pr**** a konečně ukázat, že nejsme v tom play off jen tak.

Jak moc by Vás mrzelo vyřazení? Máte ještě sílu na obrat v sérii?

Každého by vyřazení mrzelo, ale my nad tím vůbec nepřemýšlíme. Chceme postoupit a dál bojovat. Síla v týmu je a věřím, že ji ukážeme.

>>SLEDUJTE 3. UTKÁNÍ SÉRIE ŽIVĚ NA O2 TV SPORT<<