CROSSDOCK Extraliga

Známe tři semifinalisty Extraligy mužů! O čtvrtém se rozhodne ve středečním pátém utkání

Hostivař se po šesti vteřinách ujala vedení, šest vteřin před koncem naopak srovnala, ale s Kladnem nakonec padla v prodloužení. Ústečtí drželi s Kert Parkem krok, ale inkasovali z trestného střílení a při vlastní přesilové hře, což je nakonec stálo porážku. Pardubice si vynutily pátý zápas.


HBC Hostivař vs. HBC Kladno: konečný stav série 0:3

HBC Hostivař vs. HBC Kladno 2:3pp (1:2, 0:0, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Malina, 45. Kucharčík (Čejka, Urbanec) – 9. Kudela (Soukup, Potekhin), 14. Pliml (Potekhin), 49. Šíma (Pliml, Kudela).

Střely: 23:27, vyloučení: 4:1, přesilovky: 0:3, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 243.

Pražský celek se rozhodně nechtěl vzdát tak lehce a do utkání doslova vlétl. K první brance stačilo Marcelu Malinovi pouhých šest vteřin a domácí šli do vedení! Kladno se ale zkušeně nenechalo zaskočit, rozkoukalo se a v deváté minutě využilo přesilovou hru. Do konce první třetiny se hosté ještě dostali do vedení, které drželi až do samého závěru utkání. Už to vypadalo, že Kladno náskok uhájí, ale šestka byla v tomto utkání Hostivaři souzena. Tentokrát se jednalo o šest vteřin do konce základní hrací doby, kdy rozjásal své spoluhráče Samuel Kucharčík a šlo se do prodloužení. V tom nabídli domácí svému soupeři početní výhodu, kterou Kladno nepohrdlo a Radek Šíma rozhodl o postupu svého celku do semifinále.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Pardubice: stav série 2:2

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Pardubice 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Česák (Bílý).

Střely: 34:20, vyloučení: 0:3, přesilovky: 3:0, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 204.

Jediný celek, který dokázal přivést vítězství z hřiště soupeře, byl Letohrad, který se navíc dostal do dvouzápasového vedení a již v sobotu mohl sérii na svém hřišti ukončit. Přes 200 diváků vidělo na letohradském hřišti jediný gól. Ten vstřelil zkraje druhé patnáctiminutovky Josef Česák. I když domácí svého soupeře přestříleli, recept na Davida Stárka nenašli. Pardubice tak ani jednou neinkasovaly a jediný gól jim stačil k prodloužení série.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Pardubice 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 35. Lajčiak (Macháček) – 22. Krejčí (Bílý), 44. Langr (Filip), 45. Filip (Stárek).

Střely: 37:27, vyloučení: 5:3, přesilovky: 1:5, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 235.

I ve čtvrtém vzájemném zápase se jako první dostaly do vedení Pardubice. Letohradu se sice v závěrečné části povedlo vyrovnat, ale hosté rozhodli v závěru zápasu. Ve čtyřicáté čtvrté minutě využil Nicolas Langr přesilovou hru a poslal svůj celek do vedení. Letohrad se pokusil ještě o závěrečný tlak, ale pět vteřin před koncem inkasoval potřetí a prohrál i druhý domácí zápas. O postupujícím tak rozhodne až poslední páté utkání.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HC Kert Park Praha: konečný stav série 0:3

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HC Kert Park Praha 3:5 (2:3, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Tůma (Haas, Grus), 9. Chlán (Poláček), 25. Tomáš (Červinka, Grus) – 6. M. Kruček (TS), 8. Zvonek (Wróbel, Vaněk), 15. Wróbel (M. Kruček, J. Kruček), 28. Lhota, 34. Danko (Dejneka, Lhota).

Střely: 28:32, vyloučení: 6:6, přesilovky: 7:5, využití přesilovek: 2:1, v oslabení: 0:1, diváků: 110.

Tabulkově nejsilnějšímu soupeři vzdorovalo Ústí, které se ale také snažilo se sérií ještě něco udělat. Severočeský celek využil přesilovou hru a v šesté minutě se radoval z vedoucí branky. O náskok však velmi rychle přišel. Po faulu Lukáše Soukupa bylo nařízeno v šesté minutě trestné střílení, se kterým si poradil Martin Kruček. Na první vedení hostů ještě domácí opět v přesilové hře zareagovali, ale Kert Park se přece jen po první třetině ujal náskoku. Druhá část byla brankově vyrovnaná. Elbě DDM se povedlo se soupeřem srovnat krok, ale chybou ve vlastní početní výhodě nechala soupeře opět odskočit. Poslední gól zaznamenal pražský tým ve třetí části, kdy se poprvé dostal do dvoubrankového vedení, které udržel až do konce.

HbK Karviná vs. HBC Most: konečný stav série 0:3

HbK Karviná vs. HBC Most 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 13. Král (Štěpáník), 17. Markytán (Singer), 33. Král (Chytrý), 45. Singer.

Střely: 20:18, vyloučení: 3:8, přesilovky: 8:3, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 70.

Svoji sérii suverénně ukončil také Most, který vycestoval do Karviné. Poprvé se dostali hosté do vedení v první třetině a následně zkraje druhé části náskok navýšili. Povedl se jim vstup také do závěrečné části, kdy se ujali již tříbrankového náskoku. Karviná se ale nevzdávala a v závěru zkusila hru bez brankáře. Ani z té ale gól nevytěžila. Naopak výhru hostů potvrdil vteřinu před koncem Jiří Singer, který trefil odkrytou klec.