CROSSDOCK Extraliga

Kladno oslavilo postup do semifinále! Naším cílem je jednoznačně titul, hlásí Michal Potekhin

Kladenský tým zvládl svou čtvrtfinálovou sérii play off Extraligy hokejbalu v nejkratším možném termínu, přesto se nejednalo o snadnou sérii. Zhodnotil ji Michal Potekhin, který neváhal a po konci hokejové sezóny naskočil do hokejbalového kolotoče.

Série byla velmi těžká

Michale, zvládli jste čtvrtfinále v nejkratším možném termínu, jak těžká série to byla?

Čtvrtfinálové série byla, ač to na výsledku po zápasech 3:0 nevypadá, velmi těžká. V prvním zápase jsme potvrdili své vítězství až ve třetí třetině, ve druhém zápase nám zase výborně vyšla třetina první, kdy jsme vstřelili 5 branek. No a v posledním zápase to byl boj až do prodloužení, kdy nám vystřelil vítězný gól Šimi (Radek Šíma). Takže to nebyly lehké zápasy v žádném případě, vyjma toho druhého, kdy se nám povedla první třetina. Hostivař je mladý a běhavý tým, který má perspektivu do budoucna a určitě ještě ukážou, co v nich je, lze zase vidět jejich posun výše.

V posledním utkání jste si nechali vyrovnat 6 vteřin před koncem základní hrací doby, jak byste popsal tuto situaci?

Špáča (Martin Špaček) dobíhal námi vyhozený míček do útočné třetiny, kdy ho dle mého mínění nedovoleně dohrál hostivařský obránce a hned z jejich tlaku v našem pásmu dali gól. Bylo to v tu chvíli samozřejmě veliké zklamání, jelikož jsme mohli ten zápas v klidu vyhrát, já sám jsem spálil hromadu šancí ke konci zápasu, ale naštěstí to vyšlo pro nás dobře.

>>SLEDUJTE 5. UTKÁNÍ SÉRIE MEZI PARDUBICEMI A LETOHRADEM ŽIVĚ NA TVCOM.CZ<<


Disciplína v play off rozhoduje

V Hostivaři jste byli pouze jednou vyloučeni, kladli jste důraz na disciplínu před play off?

Ano, disciplína v play off rozhoduje. Přesilovky jsou klíčovým prvkem každého mužstva, pokud pomýšlí na úspěch. Proto jsme se snažili vyvarovat se zbytečným faulům.

Vy jste se na postupu podílel čtyřmi kanadskými body, dá se říct, že už jste se naplno adaptoval na plastové povrchy? Přeci jenom někdy dělá hokejistům problém přechod z ledových ploch.

Dá se říci, že ano. Už to bude měsíc, co jsem s kluky a trénuji 2 - 3 krát týdně, takže jsem si již docela zvyknul na to běhání a míček.

S Letňany jste skončili těsně pod vrcholem, připouštíte si v hokejbalové sezóně něco jiného než zlato?

Tady to napíši v krátkosti a to, že je naším cílem jednoznačně titul!


Michal Potekhin (vlevo) odehrál za Kladno v jarní části včetně čtvrtfinálové série play off 5 zápasů, v nichž zapsal 5 kanadských bodů za 3 góly a 2 nahrávky. Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.