CROSSDOCK Extraliga

Most jednoznačně vyřadil Karvinou! Proti Kert Parku musíme být disciplinovaní, velí Zdeněk Král

Po hokejové sezóně naskočil za severočeský celek z Mostu Zdeněk Král. Ten se v základní části stihl rozehrát v 8 duelech a ve čtvrtfinále play off Extraligy velkou měrou pomohl Mostu k vyřazení Karviné. Teď se Severočeši budou muset o postup porvat s Kert Parkem! S čím Most na Pražany vyrukuje?

Každý zápas s Karvinou byl těžký

Vy jste naskočil do jarní části Extraligy, kde jste si zvykl na hokejbal od hokeje. Jak moc velký přechod to pro Vás byl?

I když hraju hokejbal několik let, tak je to pro mě vždy velký skok a trvá několik zápasů, než se do toho dostanu.

S Mostem jste ve čtvrtfinále narazili na Karvinou. Sérii jste vyhráli 3:0 na zápasy. Jak moc těžká série to byla?

Série skončila sice 3:0, ale byla velmi vyrovnaná a každý zápas byl těžký. My i Karviná hrajeme silový hokejbal, takže každý zápas byl náročný až do konce.

Vy jste v této sérii ukázal svou kvalitu a pomohl Mostu k postupu čtyřmi kanadskými body. Co se od Vás v Mostě očekává? Právě toto?

Asi se ode mě očekává, že budu produktivní, ale zároveň také musím pracovat pro tým a když se vyhraje, tak je jedno, kdo ty góly dá!


Máme šanci uspět!

Teď je před vámi těžká série proti Kert Parku. Co od Pražanů čekat? A s čím do série naopak půjdete vy? Na co budete sázet?

Je to tým, který to několikrát po sobě vyhrál. Hrají dobře organizovaně a mají obrovskou ofenzivní sílu. My do série musíme jít určitě s tím, že budeme disciplinovaní, jinak nemáme šanci uspět! V sérii budeme sázet na týmový výkon a výborné výkony našeho brankáře Leoše Gerlicha.

Určitě byste chtěli letos dojít do finále a uzmout titul. Jak moc si s Mostem věříte?

Do finále určitě chceme jít, ale jak už sem říkal, stojí proti nám kvalitní a silný tým. Věříme si hodně, hrát se dá s každým a jak už sem psal, když budeme disciplinovaní a budeme dělat, co máme, tak věřím, že máme šanci uspět!

>>SLEDUJTE OBA ZÁPASY KERT PARKU A MOSTU NA YOUTUBE<<