CROSSDOCK Extraliga

Semifinále započalo! Kert Park přestřílel Most, Kladno vyrovnalo v čase 44:06 a vyhrálo v prodloužení

V sobotu 7. května odstartovaly semifinálové série play off Extraligy hokejbalu. Kladno zvládlo na domácí půdě před fantastickou diváckou kulisou drama s Pardubicemi. Ty ještě 55 vteřin před koncem 3. třetiny vedly 1:2, ale Kladno utkání otočilo! Kert Park pak proti Mostu potvrdil roli favorita.

1. zápas semifinále:

HBC Kladno vs. HBC Pardubice 3:2 pp (0:0, 1:1, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Soukup (Kubík), 45. Špaček (Kubík, Schnaubelt), 48. Špaček (Pražák, Kubík) – 29. Kvapil (Förstl), 40. Langr.

Střely: 35:31, vyloučení: 1:4, přesilovky: 4:1, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 255.

V úvodní části byly k vidění hned tři přesilové hry. Jednu nevyužily Pardubice, dvě domácí Kladno a poprvé se otevřelo skóre v lítém boji o každý kousek plastového hřiště těsně před koncem druhé periody, kdy se po střele radoval Jakub Kvapil – 0:1. Radost Pardubicím nevydržela moc dlouho, protože se vzápětí prosadil Radek Soukup – 1:1. Třetí třetina nabídla drama jako hrom. Vyrovnanou bitvu rozčísl necelých 6 minut před koncem utkání Nicolas Langr a už už to vypadlo, že si Východočeši jdou pro těsné vítězství – 1:2.

V samotném závěru ve hře bez brankáře ale rozproudil zaplněnou kladenskou arénu kapitán Rysů Martin Špaček, který dorážel balónek za záda bezmocně se natahujícího Stárka po střele z pravé strany Kubíka. Ta nejdříve orazítkovala tyč, ale odrazila se před branku, kde stál nikým nehlídaný Špaček a vyrovnal 54 vteřin před závěrečnou sirénou na 2:2. Následovalo prodloužení, v němž se po důrazu před brankou opět prosadil Martin Špaček – 3:2.

Kladno tak oslavilo obrat značky last minute. Rozhodně mu pomohla i výrazná posila v podobě Adama Kubíka. Profesionální extraligový hokejista Rytířů Kladno a hokejbalový juniorský mistr světa hráčů do 20 let z roku 2018 byl povolán v reakci na četná zranění kladenského celku a podílel se třemi nahrávkami na všech třech gólech svého týmu!

1. zápas semifinále:

HC Kert Park Praha vs. HBC Most 7:2 (2:0, 3:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Vaněk (Zvonek, Wróbel), 7. Lhota T. (Kruček J., Kruček M.), 18. Vaněk (Wróbel, Šperl), 19. Kruček J. (Zvonek, Novák), 23. Lhota T. (Rozenberg, Horváth), 34. Lhota L. (Rozenberg), 37. Danko (Lhota L., Vaněk) – 26. Müller, 27. Král.

Střely: 28:20, vyloučení: 6:9, přesilovky: 2:1, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 130.

Od prvních minut této semifinálové série bylo vidět, že Kert Park bude oplývat lepším pohybem a kombinační hrou. Tyto faktory mu zajistily dva slepené góly v 6. a 7. minutě po trefách Radomíra Vaňka a juniora Tomáše Lhoty. Po první třetině se tak o dost lépe dýchalo Kert Parku, který musel čelit tvrdé hře Mostu. Byl to opět Radomír Vaněk, jenž zvyšoval na 3:0. O necelou minutu později ho doplnil v přesilové hře po krásné kombinaci na jeden dotek z mezikruží z první střílející Jiří Kruček – 4:0. Když ve 23. minutě zvyšoval na 5:0 Tomáš Lhota, o osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto. Pátý gól Kert Parku padl z velké dálky za záda Svobody, který nahradil po čtvrtém gólu v brance Mostu Gerlicha.

Most ale nic nevzdával, začal se čím dál více tlačit do brankoviště domácího gólmana Mikla, který poprvé kapituloval po vlastní chybě v rozehrávce, kdy po několika dorážkách zvedal ruce nad hlavu Jan Müller – 1:5. O minutu a dvě vteřiny později už to bylo 2:5! Po závaru před Miklem se střelou z mezikruží prosadil Zdeněk Král. Na hřišti začalo postupně přituhovat, duel okořenila bitka Müllera s Wróbelem. Most do toho šel naplno, ale trefovali se už pouze domácí, kteří ve 3. třetině přidali další dva góly a celkem v klidu si došli pro první vítězství v sérii. Ta zajisté nabídne ještě hodně emocí, v rukavičkách se rozhodně nehrálo a Kert Park se musí mít v dalších zápasech na pozoru.