CROSSDOCK Extraliga

Kert Park a Kladno slaví mečbol! Pražané předvedli úchvatnou otočku, Kladno výbornou produktivitu

Druhé semifinálové utkání mezi Pražany a Mostem bylo velmi vyostřené. Úřadující mistr z Kert Parku ukázal svou sílu! I když prohrával 3:5, tak dokázal zápas dostat do prodloužení a v něm zvítězit! Kladno zkušeně ubránilo svá oslabení, a navíc využilo dlouhou přesilovou hru, což mu zajistilo mečbol!

2. zápas semifinále:

HBC Kladno vs. HBC Pardubice 5:2 (1:0,2:0,2:2)

Branky a nahrávky: 1. Kubík (Pražák, Špaček), 18. Kubík (Pražák, Hrabár), 22. Dědič (Potekhin), 37. Potekhin (Dědič), 45. Potekhin – 41. Bílý (Česák, Zajíček), 45. Langr (Förstl).

Střely: 25:29, vyloučení: 7:5, přesilovky: 5:6, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 1:0, diváků: 324.

Domácí hráči z Kladna se na 2. semifinálový zápas vyspali náramně. Ihned po 22 vteřinách poslal Kladno do vedení Adam Kubík, který využil skvělou souhru s Pražákem a Špačkem. To domácí celek uklidnilo a Pardubice lehce znervózněly. I když tlak domácích upadl kvůli dvěma vyloučením, každá vypracovaná střela hostů vždy skončila na skvělém Jirotkovi. Poté ovšem začalo hrozit opět Kladno. Do konce 1. periody však stav zůstal 1:0.

Na začátku prostředí části duelu pardubický celek oslabil Pavel Kubeš. Tento hráč neudržel nervy na uzdě, přičemž úmyslně sekl domácího hráče a dostal trest 5+OK. Pardubice se tak musely bránit dlouhých pět minut od času 16:53. Domácímu celku se podařilo tuto dlouhou početní výhodu využít. Přesnou střelou se opět trefil Adam Kubík, který vyčníval i v 1. duelu semifinále. Kladno po tlaku v přesilovce vstřelilo další branku ještě v čase 21:53. Do kabin se tak odcházelo za stavu 3:0.

V poslední třetině za kratší konec tahali opět hokejbalisté z pardubických Polabin, kteří dostali možnost přesilové hry v čase 35:04, kdy Kubík úmyslně vyhodil balónek ze hřiště. Trenér Mašík se rozhodl zkusit hru v šesti proti čtyřem. To se mu ale tvrdě vymstilo, protože do prázdné branky přidal 4. gól Potekhin. Domácí hráči si vývoj utkání perfektně pohlídali, i když ve 41. minutě snižoval Bílý. Výhru potvrdil druhou trefou do prázdné branky Michal Potekhin. Konečné skóre ještě upravil pardubický Langr v přesilové hře.

2. zápas semifinále:

HC Kert Park Praha vs. HBC Most 6:5 pp (2:2, 1:3, 2:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Wróbel (Zvonek, Vaněk), 14. Zvonek (Šperl, Lhota T.), 26. Wróbel (Kruček J., Kruček M.), 44. Wróbel (Fejfar, Kruček M.), 45. Fejfar (Kruček M., Zvonek), 50. Novák (Šperl, Danko) – 2. Štěpáník (Pospíšil, Markytán), 9. Markytán (Pospíšil, Král), 17. Singer (Chytrý, Král), 22. Müller, 27. Kočka (Král).

Střely: 22:19, vyloučení: 7:10, přesilovky: 6:4, využití přesilovek: 2:1, v oslabení: 0:0, diváků: 64.

Oproti sobotnímu zápasu se mostečtí hráči připravili na svého soupeře lépe. První, kdo otevřel brankový účet, byl Radim Štěpáník, který po přihrávkách Pospíšila a Markytána zajistil vedení pro Most. Hosté se však z vedení dlouho neradovali, protože rychle vyrovnal Wróbel. Severočeši ale měli více ze hry než domácí, což se ukázalo v čase 8:48, kdy šel Most do vedení. Pražané ukázali svou sílu a do prvního hvizdu vyrovnali.

Kert Park se na začátku druhé periody dopustil faulu a musel se bránit. Mostečtí hokejbalisté tuto početní výhodu využili perfektně. Most vedl po trefě Singera 2:3. Kert Park se nechal tímto gólem rozhodit, přičemž po něm přišly další dva zbytečné fauly, což hosty posadilo na koně. To se projevilo těsně po posledním vyloučení. I když domácí hráči z přesilové hry neinkasovali, tak 6 vteřin po konci trestu Zvonka navyšoval na 2:4 mostecký Müller. I domácí hráči dostali několik přesilových her. Jednu z nich využil Tomáš Wróbel. Kert Park se zmáhal k vyrovnání, ale ve 27. minutě se nenápadným gólem prosadil Kočka, který Most uklidnil.

V poslední třetině si Most zkušeně hlídal dvoubrankové vedení. V čase 41:46 byl za sekání vyloučen Štěpáník a Kert Park hrál přesilovou hru. V ní se podařilo po souhře s Fejfarem a Martinem Kručkem zkompletovat hattrick Wróbelovi, který dal svému tým naději. Pražané ukázali charakter, když velký tlak a vyrovnání vystřelil půl minuty před koncem duelu Fejfar. Zápas šel do prodloužení, které se hrálo velmi opatrně, ale lépe se povedlo domácím hráčům, kteří v čase 49:39 získali druhý bod v sérii.