CROSSDOCK Extraliga

Nikdy neskládáme zbraně, dokud neslyšíme poslední sirénu, hlásí kladenský kapitán Martin Špaček

Kladno bylo v prvním utkání semifinále play off Extraligy s Pardubicemi už na lopatkách, ale kladenský kapitán Martin Špaček zavelel a jeho dvě branky poslaly první bod v sérii do kladenské kabiny! Druhé utkání již vyznělo pro Rysy jednoznačněji a Kladno může již v sobotu slavit postup do finále.

Poděkování fanouškům

Martine, úvodní čtvrtfinálové duely jste zvládli a jste krůček od finále play off Extraligy. Jak těžká byla utkání?

Byla to hodně náročná utkání. V prvním zápase to bylo trochu víc nervózní, nám se nedařilo proměňovat šance a v duelu jsme museli dvakrát dotahovat. Naštěstí se nám povedlo zápas dovést do vítězného konce. Nedělní utkání jsme zahájili výborně, gól v první minutě týmu hodně pomohl. Pak bohužel nepříznivé počasí znemožnilo pokračování hezkého hokejbalu a byla to spíš vodní bitva.

V prvním zápase to už vypadalo, že to nezvládnete, ale nakonec Vaše dvě branky rozhodly o opaku. Věřili jste po inkasované brance 5 minut před koncem, že ještě duel zvrátíte?

Nikdy neskládáme zbraně, dokud neslyšíme poslední sirénu a hvizd rozhodčího. I v tuhle kritickou chvíli jsme věřili v naše schopnosti a při hře bez brankáře jsme šli trpělivě za vyrovnáním. Následně bylo momentum zápasu na naší straně a v prodloužení se nám povedlo rozhodnout. Ještě bych zmínil jeden faktor, díky kterému se nám sobotní zápas povedlo vyhrát – podpora fanoušků. Ta byla v obou duelech vynikající a patří jim za to obrovské poděkování.

Hned tři asistence si připsal Adam Kubík, který se již tradičně po hokejové sezóně přesunul na plast. Jaké to je hrát s takovýmto hráčem?

Adam je rozdílový hráč. Je na něm vidět, že letos hraje s obrovským sebevědomím. Má vynikající střelu, přehled, je silný na míčku a v osobních soubojích. S takovým hráčem se nemusíte ani nijak sehrávat, jen si řeknete pár drobností a ta spolupráce funguje sama. Plus je to skvělý a pokorný kluk do kabiny. Jsme opravdu rádi, že se k nám připojil.


Bude se Kladno radovat z postupu do finále play off Extraligy v nejkratším možném čase? Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Nasazení, obětavost, proměňování šancí

Druhé semifinálové utkání vypadalo výsledkově celkem jasně, odpovídal tomu i obraz hry?

Řekl bych, že ten zápas ovlivnily dva momenty. Náš gól v první minutě a poté pětiminutová přesilová hra, ve které se nám povedlo vstřelit dvě branky a odskočit od soupeře. Pak už to byla kvůli deštivému počasí velká bitva, míček se ve vodě zastavoval a pro diváka to asi nebylo úplně koukatelné.

Nyní Vás čeká duel v Pardubicích, kde můžete sérii ukončit. Jakou taktiku zvolit, abyste slavili postup do finále?

Myslím si, že takticky se to z naší strany moc měnit nebude. My se budeme nadále snažit soupeře trpělivě přehrát. Bude rozhodovat nasazení, obětavost a proměňování šancí. Když v těchto aspektech budeme lepší než Pardubice, pak můžeme uspět. Ale čeká nás ještě mnohem náročnější utkání, než byla ta první dvě domácí. Soupeř musí vyhrát a určitě do toho dá vše. Já ale věřím v sílu našeho mužstva a do Pardubic pojedeme semifinálovou sérii ukončit.

>>SLEDUJTE SOBOTNÍ ZÁPAS ŽIVĚ NA O2 TV SPORT<<