CROSSDOCK Extraliga

Jsme rádi, že jsme ukončili sérii takhle brzy a můžeme se připravit na finále, těší se Schnaubelt

Kladenští hokejbalisté postoupili do finále play off Extraligy v nejkratším možném termínu a sérii s Pardubicemi ukončili na venkovním hřišti. Důležitým momentem utkání byla branka v oslabení Milana Schnaubelta, který nám poskytl rozhovor.

Oslavy neproběhly!

Milane, máte za sebou postup do finále. Proběhly po sobotním utkání nějaké lehké oslavy?

Žádné extra oslavy neproběhly. Někteří kluci měli nějaké plány, ale já osobně jsem byl rád po zápase, že jsem přijel domů, odpočíval a byl se syny.

Sérii jste ukončili v nejrychlejším možném termínu. Čekal jste takto rychlý průběh?

Sérii jsme vyhráli 3:0 na zápasy, ale určitě to nebyl lehký soupeř. Jsme rádi, že jsme to ukončili takhle brzy. Máme týden se pořádně připravit na vrchol sezóny a tím je finále!

Ve třetím čtvrtfinále jste udeřil v oslabení, když jste zachytil přihrávku brankáře Pardubic. Napadlo Vás, že by to mohlo takto dopadnout?

Bylo to tak, že Potěch (Michail Potechin) vyhrál buly na Feryho Plimla a ten vyhodil míček přes všechny čáry. Já jsem běžel a viděl jsem, jak brankář Stárek jde z brány a běží za ním spoluhráč, o kterém zřejmě nevěděl a myslel si, že jsem to já, ale já běžel hned za bránu, jak jsem viděl, že rozehrává, míček jsem zachytil a už jsem měl jen za úkol uklidit balónek do branky – což se povedlo.


Pro tým se rád obětuji

Vy jste známý tím, že nevypustíte žádný souboj, za což jste byl odměněn brankou, jak moc Vás bolí někdy utkání?

Ten, kdo mě zná, ví, že jdu do všeho po hlavě, nevynechám ani jeden souboj, do všeho jdu na 100%, některé utkání bolí, ale v play off žádná bolest není, tam musíte za ten tým odevzdat vše, i když mám modřiny a nějaké odřeniny – já se pro tým rád obětuji.

Čeká vás finále proti Kertu, který touží po historické obhajobě, jakou taktiku zvolit, abyste jim to překazili?

S Kertem hrajeme už po několikáté a víme, co jim nechutná od nás a také víme, že mají dobré přesilovky, věřím, že nás trenéři dobře připraví. Pokud budeme hrát jako jeden za všechny, všichni za jednoho a táhnout za jeden provaz a hrát naši hru, tak jim to překazíme.


Vyzraje Kladno ve finále play off Extraligy na silný Kert Park? Milan Schnaubelt získal v 5 duelech play off, které odehrál, 7 kanadských bodů za 3 góly a 4 nahrávky. Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.