CROSSDOCK Extraliga

Finále Extraligy je vyrovnané! Zápasy jsou už o detailech a maličkostech, přemítá Richard Peschout

Finálová série Kert Parku a Kladna jde na nože! V prvním duelu jasně zvítězil Kert Park, ten si ale nedokázal pohlídat druhé utkání, v němž Kladno vyrovnalo. V sobotu byl často vidět Richard Peschout, který jedním gólem pomohl k prvnímu bodu pro Pražany! Co očekává od dalších zápasů v sérii?

Svoji branku bych radši vyměnil za týmovou výhru v neděli

Richarde, finále je v plném proudu, a navíc před kamerami O2 TV sport. Na vaše domácí zápasy přišlo téměř 700 lidí! Jak si zatím užíváte atmosféru finále?

Tak nemohu říct jinak než skvěle. Tyhle momenty jsou přesně to, proč ten sport děláme. Všem bych chtěl moc poděkovat za podporu a doufám, že nás přijedou v hojném počtu podpořit i na Kladno, moc si toho vážíme.

První duel dopadl lépe pro váš celek. Vy jste ho ovládli poměrem 5:2. Co bylo rozhodující? Vaše přesilové hry? Nebo ubráněné dlouhé oslabení?

Já si myslím, že klíčem byl vstup do utkání, který se nám povedl a od toho se vše odvíjelo. Samozřejmě v tak těžkých utkáních, jako je finále, už rozhodují malé detaily, do kterých patří jak přesilovky, tak i oslabení a ty se nám v sobotu povedly lépe. Takhle dlouhé ubráněné oslabení dodá týmu trochu psychické pohody a my jsme se od toho potom odrazili.

V tomto duelu se Vám osobně vedlo. Vstřelil jste 1 branku a celkový projev týmu byl jiný než v neděli. Budete chtít takto hrát i na Kladně?

V sobotu jsme měli rozhodně lepší pohyb a takové to štěstíčko bylo převážně na naší straně, ale v neděli nám naopak nevycházelo nic a soupeř nás přehrával. Určitě budeme chtít vstoupit dobře do utkání a myslím si, že nás trenéři opět dobře připravili, takže teďka už to je jenom na nás. Svoji branku bych radši vyměnil za týmovou výhru v neděli.


Všichni tomu obětujeme spoustu volného času

Neděle se vám naopak nevydařila a Kladno si odvezlo bod z vašeho hřiště. V tomto utkání jste dvakrát inkasovali z přesilové hry. Z čeho se budete muset poučit do rozhodujícího víkendu?

Jak už jsem říkal, takovéto zápasy jsou už o detailech a maličkostech, takže kdo udělá méně chyb, vyhrál. V neděli jsme dělali spoustu špatných rozhodnutí, ale věřím, že se z toho poučíme a o víkendu uvidíme ten Kert Park, jak ho všichni znají.

Tuto situaci už Kert Park jednou proti Kladnu zažil. Jak krásné by bylo zopakovat stejný scénář jako u prvního titulu a oslavit tak pátý v řadě?

Bylo by to to nejkrásnější, protože všichni máme motivaci se zapsat nesmazatelně do historie, ale je za tím ještě hodně práce a my jdeme zápas od zápasu, takže tohle je ještě daleko. Všichni tomu obětujeme spoustu volného času od rodin, takže každá takováto výhra zakončená titulem je velké poděkování všem, kteří nás celou dobu podporují a věří v nás.

Jak těžké bude ukončit sérii v poměru 3:1? Přeci jenom teď budete hrát na hřišti hostů.

Bude to určitě těžké, protože Kladno hraje dobře. Mají „výhodu“ domácího prostředí, ale je to sport a tam nikdy nevíte, jaká cesta se zrodí. Za nás můžu říct, že do toho dáme maximum, půjdeme zápas od zápasu a budeme věřit, že to v neděli ukončíme se šťastným koncem pro nás.

>>SLEDUJTE ZÁPASY FINÁLE ŽIVĚ NA O2 TV SPORT<<