CROSSDOCK Extraliga

Drtivý šestigólový nástup Kert Parku! Pražané jsou krůček od pátého titulu

Třetí finálové utkání se od jeho začátku neslo v absolutní režii hostujícího Kert Parku. Ten v první části vstřelil šest gólů a během 15 minut rozhodl o svém jednoznačném vítězství. Kladno se snažilo v závěru ještě nastartovat směrem ke čtvrtému duelu, ale nebylo mu to nic platné.

3. utkání finálové série:

HBC Kladno vs. HC Kert Park Praha 1:8 (0:6, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Dědič (Pliml, Potekhin) - 5. Lhota L. (Peschout, Danko), 9. Jágr (Wróbel, Horváth), 10. Kruček M. (Zvonek), 12. Vaněk (Dejneka), 13. Kruček M. (Peschout, Dejneka), 15. Fejfar (Šperl, Danko), 27. Danko (Lhota L., Blaško), 28. Fejfar (Kruček M.).

Střely: 28:31, vyloučení: 6:6, přesilovky: 4:5, využití přesilovek: 1:2, v oslabení: 0:0.

Stav série: 1:2.

Gólová lehkost Pražanů rozhodla předčasně o výsledku

Pražané vlétli do třetího finálového utkání jako uragán ničící vše na potkání. Tlak Kert Parku poprvé v utkání přetavil v gól Lukáš Lhota, který stál na konci přesilovkové kombinace, kdy Peschout poslal balónek před brankoviště, odkud Lhota usměrnil míček za záda Jirotky – 0:1. Kladno se nechtělo vzdát, snažilo se vhrnout síly do útoku, ale hosté byli proti. Od 9. minuty začalo něco, co nejvyšší soutěž možná ještě neviděla. Wróbel našel při protiútoku krásnou nahrávkou mezi kruhy sbíhajícího Vojtěcha Jágra, jenž střelou forhendem z blízkosti obstřelil vyrážečku Jirotky – 0:2. Leč se v následujících minutách zdálo, že hraje Kert Park přesilovku, nebylo tomu tak. Pasivní bránění domácích přineslo další gól hostů. Zvonek našel na pravém kruhu nikým nehlídaného Martina Kručka, jenž střelou z první rozvlnil síť Kladna potřetí a dovršil hranici 500. bodu v kariéře – 0:3!

Mezi 12. – 15. minutou padly ještě tři branky a opět jen z holí hráčů Kert Parku. V pohodě hrající hosté se radovali ze čtvrtého gólu po trefě Radomíra Vaňka, jehož vyzval od modré čáry Dejneka a první jmenovaný při náběhu před branku jen nastavil hokejku a usměrnil kus oranžového plastu za záda Jirotky – 0:4. Domácího brankáře následně vystřídal junior Křemenák, který musel okamžitě čelit další ničivé útočné síle Pražanů. Po pár vteřinách se vlnila síť popáté a byl to Martin Kruček, jenž překonal hranici 500 bodů, když obdržel před branku Kladna nahrávku od Peschouta a Kruček si z blízkosti potáhl míček na bekhend a zasunul balónek v klidu za záda marně se natahujícího Křemenáka – 0:5. Když už to vypadalo, že se gólové hody Pražanů zastaví, přišlo vyloučení domácích a Kert Park početní převahu okamžitě využil po dorážce střely z dálky. Na konci stál Tomáš Fejfar, jenž si počínal před Křemenákem důrazně – 0:6.

Každý chvilku tahal pilku, Pražané ale opět odskočili

V první polovině druhé části za delší konec provazu tahali Kladenští, kteří se v přesilové hře dostali k několika možnostem vstřelit čestnou snižující branku. Nejblíže gólu byl Patyk, kterého jeho spoluhráč vyzval přihrávkou před branku Kert Parku, kde Patyk nikým nehlídaný napálil balónek do pravého betonu přesouvajícího se Mikla. Následně Kladno zvýšilo aktivitu, Špaček napadal střemhlav obránce Pražanů při jejich rozehrávce, ale k vytouženému gólu to nevedlo. Trenéři Kert Parku v průběhu druhé třetiny pozměnili sestavu, dali šanci náhradníkům a ti se se svou úlohou zhostili náramně. Pražané začali hýřit po ubráněné přesilovce aktivitou.

Na hřišti se ke konci druhé periody začaly projevovat emoce. Za katr si šli sednout po vzájemné potyčce Šperl se Schnaubeltem a ve hře 4 na 4 udeřili hosté. Lukáš Lhota se po levém mantinelu prodral za branku Kladna, odkud tísněn dvěma protihráči našel před brankou nikým nehlídaného Petra Danka, jenž střelou z první vymetl pravé horní víko kladenské svatyně – 0:7. O pár chvil později si Pražané zahráli úspěšnou přesilovou hru. Po sérii přihrávek se střelou z první z vrcholu levého kruhu prosadil Tomáš Fefjar – 0:8. Jako pře kopírák reagoval těsně před koncem druhé třetiny při přesilovce Kladna Michal Dědič, jenž také střelou z první ze stejné pozice rozvlnil poprvé v utkání síť pražské klece – 1:8.

Pražané organizovaně bránili a šetřili síly

Do závěreční části vstoupili lépe hosté, když se dva na jednoho řítili na Křemenáka, ale Martin Kruček si na mladého brankáře Kladna střelou z blízkosti nepřišel. Na domácích hráčích bylo vidět odhodlání nastartovat svůj výkon směrem ke 4. zápasu finálové série. Pražané však hráli v naprosté pohodě a uvolněně. Kert Park se nikam nehnal, v poklidu zakládal útok po sérii přihrávek v obranném pásmu a k dalšímu gólu už nesměřoval. V 35. minutě udělali rozruch v útoku Frolík s Kohoutem, ale obrana Kert Parku se zformovala do nepropustného bloku a nepustila na Mikla nebezpečnou střelu. To se povedlo až Radkovi Šímovi, jenž se proháčkoval před Mikla, ale zblokovaná střela z mezikruží směřovala do sítě za brankou Kert Parku.

Od druhé poloviny třetí třetiny se toho už mnoho nestalo. Oba týmy si zahrály v početních výhodách, Kovárník hledal před brankou Kladna nikým nehlídaného Rozenberga, ten ale míček minul. Pak se do šance dostal Danko, ten také ale střelou z první z bezprostřední blízkosti neuspěl. Na závěr byly k vidění ještě rozvířené emoce a potyčky. Minutu před koncem utkání se Pražané mohli radovat z dalšího gólu! Proti střele Jágra do odkryté klece ale Křemenák vytáhl fantastickou robinzonádu.

>>SLEDUJTE 4. FINÁLOVÉ UTKÁNÍ ŽIVĚ NA O2 TV SPORT<<