Reprezentace

Ženská reprezentace svůj premiérový zápas s Libanonem bezpečně ovládla

Druhý zápas, druhé vítězství. Ženám se zatím na mistrovství světa v Kanadě daří skvěle, po úvodní výhře v derby nad Slovenskem si ve středu odpoledne místního času poradily s Libanonem. Ve skupině tak budou i nadále bojovat o první místo po základní části.

První odpor zlomen

Úvod patřil českým ženám, Libanonky se sice snažily o odpor, před naší branku se ale dostaly spíše sporadicky. Nám se navíc podařilo uklidnit v páté minutě brankou Halbrštátové a po pár minutách ještě dvěma slepenými brankami Křížové a Kaltounkové. Při první siréně tak naše holky vedly o tři branky a zápas měly více než dobře rozehraný.

Prostor pro nové zkušenosti

Trenér Manhart díky průběžnému výsledku konečně mohl poslat do hry více třetí a čtvrtou lajnu, která je převážně s méně zkušenostmi, a právě v těchto zápasech je potřebuje sbírat.

A tak na začátku třetí části svoji premiérovou reprezentační trefu vsítila Krásová a také Pangerlová. V kombinaci s prosazením dalších hráček z toho ve finále nakonec byla jednoznačná výhra 8:0, ušetření sil do další části turnaje a především dobré naladění celého týmu před velice důležitým skupinovým zápasem s Kanadou, který se odehraje ve čtvrtek odpoledne kanadského času.