Reprezentace

Fantazie! České holky porazily za dva body domácí Kanadu

Česká ženská repre je rozjetá, na mistrovství světa v Kanadě si ve velice napínavém duelu poradila s domácím výběrem, který porazila po samostatných stříleních. Ještě půl minuty před koncem jsme dokonce vedli!

Na první gól se čekalo dlouho

První třetina byla opatrnější, obě družstva se trochu poznávala, protože se od posledního střetnutí z Košic zase poměrně pozměnila. Takže až ve dvacáté minutě přišla první úspěšná gólová situace, kdy dokázala přesně zakončit z kruhu Křížová - 1:0.

Jenomže stačily pouze další čtyři minuty, aby bylo po kompletní české radosti. Kanada totiž po dvou slepených brankách, kdy využívala chyb v naší defenzivě, otočila celý vývoj skóre na svoji stranu. Naštěstí ale po druhém kanadském gólu stačilo pouze pár desítek vteřin, kdy skvělou dorážkou u branky vrátila náš výběr zpátky do hry Seroiszková - 2:2.

Vedení nestačilo, dva body ale rozhodně ano!

Třetí třetina přinesla další velice zajímavou podívanou, která poslala výběr trenéra Manharta do vedení. Další obrovský závar na brankovišti nakonec dokázala využít Patočková a naše holky podruhé v zápase vedly. Jenomže po hře bez brankáře v posledních dvou minutách ze strany Kanady se stejně ještě jednou měnilo skóre.

A tak po následném prodloužení, které nerozhodlo utkání, rozhodovala v samostatných stříleních Křížová, jako jediná střelkyně, a bezchybná Zechovská v české kleci. Tyhle dva body mohou mít v konečném zúčtování, doufejme, klidně i cenu zlata. Vyřazovací část se totiž blíží!