Reprezentace

Češi porazili po vyladěném výkonu Slovensko a ovládli skupinu

Skupinová fáze na mistrovství světa v Kanadě je pro české reprezentanty minulostí. Svoji skupinu nakonec vyhráváme, jelikož jsme v posledním zápase dokázali porazit několikanásobné mistry světa ze Slovenska.

Přesilovka ze začátku rozhodla

Slovenský celek po zisku čtyř světových primátů v řadě na letošním šampionátu startuje s několika novými hráči, na ploše to ale vidět nebylo, jelikož hned od úvodních minut se začal hrát stejný zápas, jaké z těchto derby známe.

Vyrovnaná hra nahoru dolů se mírně zlomila ve čtvrté minutě po brance Fejfara, který dorážel střelu z bezprostřední blízkosti soupeřovy klece. Gól, který Čechy v souboji o první flek a lepší výchozí pozici do čtvrtfinále výrazně uklidnil.

Na obou stranách pak do první sirény přišlo ještě pár dobrých příležitostí, ani jedna ale proměna nebyla. Gerlich v naší brance se ale zapojil hlavně od druhého pokračování, Češi totiž zbytečně faulovali, nezvykli si zatím na metr zdejšího šampionátu, a bylo z toho hned šest vyloučení na naší straně, a to pouze během jedné periody.

Naštěstí všemu ještě předcházel jeden z dalších perfektních individuálních průniků přes obranu od Čejky, který své jmeniny oslavil náležitě - ve 22. minutě brankou na 2:0! Hned potom přišla série zmiňovaných oslabení, i díky lepší psychické pohodě jsme ale všechny přečkali!

Čisté konto je jen třešničkou

Třetí část už přinesla od Čechů perfektní taktický výkon, Kubík sice nešťastně poslal Čechy do dalšího hned čtyřminutového oslabení, i to jsme ale dokázali zvládnout, takže když v závěru Čejka vsítil ještě třetí branku do prázdné slovenské klece, bylo jasné, že ovládneme skupinu a do čtvrtfinále bychom mohli mít lepšího soupeře.

Ve večerních hodinách se potom rozhodlo, že v play off narazíme v sobotu odpoledne kanadského času na Finy, na ty, kteří nás vyřadili v Košicích v semifinále a na ty, kteří uhráli se Slovenskem tři roky nazpět následně ve finále málem fantastický výsledek. Bude to obtížné, česká kabina je ale naladěna na maximální úspěch. Držte nám v Česku palce!