CROSSDOCK Extraliga

Převládá v Kladně zklamání z prohraného finále proti Kertu? Jak sezónu hodnotí Radek Soukup?

HBC Kladno zažilo skvělou sezónu a vypadalo to, že by mohlo sesadit úřadujícího mistra z Kert Parku. Ve finále play off však Rysové nevyužili výhodu domácího hřiště, což posunulo Pražany k dalšímu extraligovému titulu. Jak celou sezónu hodnotí stálice Kladna Radek Soukup?

Nikdo nechce být na té straně poražených

Radku, jak s odstupem času hledíte na prohrané finále proti Kert Parku? Mrzí Vás to stále hodně?

Tak určitě hned po finále to zklamání bylo, nikdo nechce být na té straně poražených a koukat na soupeře, jak zvedá pohár nad hlavu, ale na druhou stranu si to Kert zasloužil. A i my si druhého místa vážíme.

Vy jste na Lužinách odehráli dva skvělé zápasy, přičemž jste jeden vyhráli! Co se stalo doma? Kert ukázal svou sílu?

Na Lužinách jsme odehráli parádní zápasy a po nedělní výhře jsem cítil, že letos ten titul uděláme, ale v sobotu na Kladně přišlo po první třetině velké vystřízlivění, kde Kert nastartoval svoji ofenzivní sílu a ten náskok byl už velký. V neděli jsme sice zase prohrávali, ale dokázali jsme vstřelit 3 rychlé góly, ale obrat se bohužel nekonal.

Jak Vás těší druhé místo? A jak byste zhodnotil celou sezónu? Byla podle Vás úspěšná?

Být druhý tým v Extralize je také úspěch, takže si ho určitě vážíme. Sezonu bych zhodnotil úspěšně, i když jsme se hodně potýkali se zraněními, tak jsme do mužstva zapracovali mladé hráče a poprali se s tím skvěle a pro ně je to velká zkušenost.

Druhý nejlepší extraligový tým z Kladna získal druhou stříbrnou medaili! Na tento další úspěch dosáhli Kladenští v Českém poháru v Letohradě. Zdroj fotky: HBC Kladno.

Být druhý tým v Extralize je také úspěch, takže si ho určitě vážíme

V příštím roce určitě budete mít ty nejvyšší cíle, už se na další sezónu nějak připravujete?

Určitě každý tým má ty nejvyšší cíle a my nejsme výjimkou. Chodíme se spoluhráči jednou týdně na fotbálek a individuálně běh a kolo, plus ještě chodím hrát fotbal za moji vesnici TJ Sokol Dobrovíz, za kterou mě čekají přes léto turnaje.

Spravit chuť jste si mohli na Českém poháru, kde jste také brali stříbro. Není to nějaké prokletí? (smích)

Je to tak, ale ve finále, když jsme vedli a mohli jsme to v klidu dohrát, tak jsme se nechali zbytečně vylučovat a neuhráli jsme to ani zkušenostmi, takže na nás zase zbylo stříbro. Prokletí? Může to tak někomu připadat, ale jednou to prokletí skončí. Věřím tomu, protože máme na Kladně kvalitní tým a tyhle stříbrné medaile nám do další sezony dají zkušenost to proměnit na zlaté.

Jaký to byl turnaj? Byla to dobrá tečka za celou sezónou?

Turnaj hodnotím kladně. Dobrá stříbrná tečka za sezónou.