Turnaje

Určitě uvidíme jak extraligové hokejbalisty, tak i hokejisty, těší se na Turnaj Zdeňka Mužíka Lukáš Soukup

Po třech letech se příští týden uskuteční další ročník Turnaje Zdeňka Mužíka. Na turnaji se přestaví deset týmů, nastoupí i známí hráči z vyšších soutěží. Turnaj organizuje Lukáš Soukup, který se rozpovídal o jeho vzniku. Zmiňuje také, čím je turnaj specifický a jak bude probíhat.

Očekávám stejně povedené momenty jako v uplynulých letech

Lukáši, příští týden pořádáte už šestý ročník Turnaje Zdeňka Mužíka. Jak Vás napadlo tento turnaj organizovat?

Organizaci turnaje jsem měl v hlavě už rok před prvním ročníkem, ale chtěl jsem se na to pořádně připravit. V té době jsem ani nevěděl, jak by se turnaj měl jmenovat. Věděl jsem ale jeho myšlenku a tou byl letní hokejbalový turnaj na západě, který tu chyběl. Všichni asi už dobře vědí, proč nakonec nese jméno mého kamaráda Zdeňka Mužíka, kterého nám v sezóně před prvním ročníkem odvezla záchranka přímo ze hřiště. Zdeněk se po pár letech na hřiště ještě vrátil, ale jméno turnaje již zůstává.

Dva roky se kvůli covidové pandemii nemohl konat. Jak se na turnaj po pauze těšíte a co od něj očekáváte?

Osobně se na turnaj těším stejně jako na každý předešlý ročník. Letos je to celé takové narychlo, a to v celkem nelehké době. Očekávám od turnaje stejně povedené momenty jako v uplynulých letech.

Turnaj je v řadě věcí specifický, není vždy na stejném místě, také má svého patrona nebo barvu. Co máte připraveno pro letošní ročník?

Každým rokem se snažíme vždy o nějakého patrona, kdo ten rok něco dokázal nebo kdo je spjatý s hokejbalem, to je to nejdůležitější pouto, které tam má být. Letošní ročník se vrací ke kořenům. Jedno hřiště, deset týmů. Letos máme připravený opět program na sobotní večer ve formě plážového volejbalu. Rozhodčí se letos představí v nové sadě dresů, které byly vytvořené přímo pro TZM. Hudbu dle chuti bude pouštět opět můj kamarád Zdeněk.

Letos jsou na programu také dva dny, ale je otevřen pro deset týmů a uskuteční se na jednom hřišti ve Štruncových sadech. Jakým formátem se odehraje?

Bude se hrát, jak říkáte, dva dny na jednom hřišti. Turnaj jsme naplnili deseti týmy, které jsou rozlosovány do dvou skupin. V neděli budou k vidění dohrávky ve skupinách a boje o trofej nejcennější.


Jak dopadne letošní Turnaj Zdeňka Mužíka, který se uskuteční v plzeňských Štruncových sadech? Zdroj fotky: TZM.

Týmy své klenoty nezveřejňují

Kromě nedalekých týmů se tam představí i celek z Košic. Je těžké přivést týmy nebo už je pro ně turnaj tradiční a hlásí se samy?

Situace je přívětivější než v roce 2015. V podstatě první ročník byl těžký, teď už se týmy hlásí samy.

V některých týmech se dříve objevovali také extraligoví hokejbalisté nebo hokejisté. Na jaké známé osobnosti se fanoušci mohou těšit letos?

Těžko říct. Týmy své klenoty nezveřejňují, ale určitě uvidíme jak extraligové hokejbalisty, tak i hokejisty.

Hrajete tam také s pořádajícím týmem HBC Taurus, který nastupuje ve druhé lize. Máte nějaké cíle, čeho chcete s mužstvem dosáhnout?

Já osobně hrát nebudu, ale rád bych celku s býkem na dresu předal nějaký pohár. Pohár dostává mimochodem i poslední. (smích)

Lukáš Soukup (vpravo), patron turnaje Dominik Soukup (uprostřed) a Zdeněk Mužík (vlevo)