CROSSDOCK Extraliga

Očekávám, že s kluky uděláme dobrou partu a budeme nepříjemným týmem, věří posila Karviné Humlíček

V české Extralize už vystřídal Tomáš Humlíček více týmů, po nepovedené sezóně pražského KIVA znovu mění klub. V další sezóně bude nastupovat za Karvinou. Hokejbalový brankář se rozpovídal o tom, co ho tam přivedlo, na co se těší nebo se zmiňuje také o přípravě.

Dělali jsme všechno pro to, abychom se zachránili

Tomáši, naposledy jste nastupoval za pražské KOVO, které nezvládlo play down a sestoupilo z Extraligy. Byla to jedna z nejhorších sezón Vaší kariéry?

Co na to říct, když sestoupíte, tak to bolí, bohužel v KOVU se k tomu schylovalo už několik sezón zpátky, ale dělali jsme všechno pro to, abychom se zachránili, nakonec to nevyšlo. Neřekl bych, že nejhorší sezóna, to je až příliš kruté, možná z pohledu sestupu to tak vypadá, ale můžu s klidným svědomím říci, že jsem jim ze zápasů dělal ještě dobré výsledky.

Od nové sezóny budete oblékat jiný dres. Jaké zkušenosti si z pražského klubu odnesete?

Ano, je to tak. Zkušeností si odnesu spousty, přeci jen vás to trošku zocelí jak fyzicky, tak psychicky, když se na vás valí jedna akce za druhou (úsměv), ale převládají jen pozitivní věci, klukům přeji, ať se brzy dostanou zpátky nahoru, určitě se o to poperou a časem se zase vrátí zpět.

V české Extralize jste už vystřídal více týmů, nyní budete hrát za Karvinou. Co Vás tam přivedlo?

Přivedla mě tam možnost odchytat co nejvíce zápasů, co jen půjde a také moji kamarádi, pár jiných nabídek jsem dostal, ale většinou mě chtěli střídat ob zápas, a to není nic pro mě (smích). Jak říkám, potřebuji maximální vytížení a hrát každý zápas, to byla moje priorita při výběru Karviné, doufám, že mi to tady umožní.


Cíle jsou jasné, urvat play off a dostat se co nejdále

Co od působení v Karviné očekáváte? Na co se nejvíce těšíte?

Očekávám, že s kluky uděláme dobrou partu a budeme nepříjemným týmem pro všechny soupeře a osobně taky, že vyhraju konečně i nějaký ten zápas (smích), no v Praze jich bylo jak šafránu... Nejvíc se těším na nové dobrodružství, pár týmů už jsem viděl, jak fungují, tak jsem rád, že můžu poznat zase další.

Nový ročník začne za necelý měsíc. Připojil už jste se k týmu nebo se připravujete individuálně?

Zatím mám tu svoji přípravu, ty naše brankářské věci, to je úplně rozdílné než u kluků v poli, tam bychom si v přípravě nerozuměli. K týmu se připojím pravděpodobně až na první zápas na Kladně, kde čekám, že to bude slušná prověrka.

S jakými cíli budete vstupovat do další sezóny? Čeho s týmem chcete dosáhnout?

Cíle jsou jasné, urvat play off a dostat se co nejdále, jak to jen půjde, proto to každý hrajeme a věnujeme tomu svůj volný čas a energii a srdce a všechno (úsměv), konečně urvat placku by byl úspěch jak hrom.


Tomáš Humlíček naposledy působil v pražském KOVU, kde si na vytížení rozhodně stěžovat nemohl.