CROSSDOCK Extraliga

Extraliga je za rohem! Jaké bude její složení? Bude Kert Park opět útočit na titul?

Nejvyšší hokejbalová soutěž v České republice zanedlouho otevře svá vrátka! V Extralize uvidíme 12 celků, mezi kterými došlo k obměně. Nově v soutěži nepokračuje HBC Most a TJ KOVO Praha. Za to se můžeme těšit na pardubický Svítkov a Prachatice! Jak bude vypadat letošní ročník?

Propozice a systém soutěže

Česká Extraliga vypukne na začátku září. Klasicky se začne základní částí, ve které si to rozdá každý celek s každým, a to jednou na domácím hřišti a jednou na venkovním. Do vyřazovací části play off se probojuje 8 celků, které si to poté rozdají o postup do bojů o titul. Všechny série se budou hrát na tři vítězné duely. Nejhorší 4 umístěné mančafty budou hrát play down o udržení se v nejvyšší soutěži. Zůstává se u aktuálního systému, přičemž týmy budou hrát také vyřazovacím systémem na tři vítězné duely. Devátý vyzve dvanáctého a desátý jedenáctého. Dva nejhorší týmy poté budou spolu bojovat o setrvání v Extralize. V play down za tým mohou nastoupit pouze hráči, kteří v základní části odehráli alespoň 30 % utkání.

V propozicích na vítěze Extraligy čeká nejen pohár, ale také finanční odměna 25 000 Kč, vicemistr soutěže uzme 15 000 Kč a tým na bronzovém stupínku 10 000 Kč.

Složení soutěže

V soutěži samozřejmě nebude chybět pětinásobný mistr Extraligy z pražských Lužin - Kert Park. Dosáhnou Pražané opět na další extraligový prsten? O tuto radost se je budou snažit připravit HBC Kladno, HBC Pardubice, Elba DDM Ústí nad Labem, HBC Hradec Králové 1988 či HbK Karviná. V neposlední řadě bude chtít uspět také mladý tým HBC Hostivař nebo talentovaní Jeleni z Letohradu a Šneci z Dobřan. Dojde na vzpruhu plzeňských Mečounů? Extraligu opustilo TJ KOVO Praha a HBC Most, které nahradil výhrou v 1. Lize HBC Svítkov Stars Pardubice. Jakými výkony se Hvězdy budou prezentovat? Extraligová práva mají také Horalové z Prachatic, jaký složí kádr?


Jak se bude vyvíjet nová extraligová sezóna? Dojde na nová překvapení? A sesadí někdo mistry z Kert Parku? A jak zvládnou svou premiérovou sezónu nové kluby? Kdo se zase bude bát o extraligovou příslušnost?