CROSSDOCK Extraliga

Většinu hráčů z týmu Svítkova znám opravdu dobře, zápasy to budou zajímavé, tvrdí Pardubický Jan Strouhal

Jan Strouhal kdysi začínal dělat své první hokejbalové krůčky v dresu Svítkov Stars. Postupem času však změnil dres a v posledních sezónách ho vídáme v extraligovém týmu HBC Pardubice. V příští sezóně se tak, po postupu Svítkova mezi elitu, bude měřit se svými bývalými spoluhráči.

Samozřejmě jsme chtěli dojít až do finále

V minulé sezóně jsi v Extralize s Pardubicemi získal bronzové medaile. Považuješ to za úspěch, nebo jste mířili ještě o něco výš?

Je to další medaile do sbírky, což se určitě počítá. Samozřejmě jsme chtěli dojít až do finále a tam se pokusit Kertu vrátit prohrané finále z minulého roku. Kladno se nám ale bohužel nepodařilo porazit ani v jednom ze zápasů v semifinálové sérii, a tak jsme skončili na třetím místě. S odstupem času to považuji za úspěch.

Co v semifinále chybělo k tomu, abyste přešli přes Kladno a zahráli si o titul?

Hned v prvním zápase série jsme měli blízko k výhře. Nakonec jsme ale padli v prodloužení. Myslím, že by celá série vypadala jinak, kdybychom toto utkání dotáhli do vítězného konce. Ale to je kdyby, a na to se nehraje. Určitě nám taky chyběly nějaké síly, protože jsme ze čtvrtfinále postoupili nejdelším možným způsobem. Celkově nám naše hra nevycházela tak, jak tomu bylo například v podzimní části sezóny. Chyběla nám lehkost. Kladno nás přehrálo a zaslouženě tak postoupilo do finále.

Do příští sezóny půjdete tedy jako obhájci bronzu. Jaké jsou ambice Pardubic do příští sezóny?

Tým se teď trochu obměnil a omladil. Plno kluků má ale hodně zkušeností z mládežnických play-off nebo z reprezentace. I když třeba bude chvilku trvat, než si vše sedne, naše cíle se určitě nemění. Budeme se chtít dostat do vyřazovací části a v ní bojovat o medaile.

Do Extraligy postoupil z 1. Ligy tým Svítkov Stars. Ty jsi jako mladý za tento klub hrával. Těšíš se na zápasy proti tomuto soupeři?

Na zápasy se Svítkovem se těším moc. Vždyť je to pro nás další derby. Myslím, že proti Svítkovu to bude pro nás všechny ještě o něco víc než proti Hradci Králové. Přeci jen, dva týmy z jednoho města, to není úplně pravidlem. Je škoda, že se vzájemné zápasy neodehrají třeba ve středu. Myslím totiž, že by se na utkání přišlo podívat více lidí. I přesto ale věřím, že na zápasy se Svítkovem přijde hodně fanoušků z obou břehů Labe. Věřím a doufám, že to posune hokejbal zase o kousek dál alespoň v našem městě.


Jan Strouhal dříve oblékal svítkovský dres. V této sezóně se může proti Svítkovu těšit na pardubické derby. Zdroj fotky: HBC Pardubice.

Je super, že se našemu regionu tolik daří

Budeš mít zvláštní motivaci proti tomuto týmu z druhé strany Labe? Znáš se s některými hráči Svítkova?

Jak jsi říkal, ve Svítkově jsem kdysi začínal. O to zajímavější pro mě tyto zápasy budou. Za Svítkov hrají kluci, se kterými jsem buď dříve hrál, nebo jsem se na ně jako malý chodil koukat. Většinu týmu tedy znám opravdu dobře. Moc se na ty zápasy proti nim těším, budou zajímavé!

Jak se jako Pardubák díváš na to, že v Extralize budou v následující sezóně nastupovat hned 4 týmy z regionu Čechy Východ? (Pardubice, Svítkov, Letohrad a Hradec Králové, pozn. red.)

Je super, že se našemu regionu tolik daří! S týmy z tohoto regionu jsou to vždy vyhrocenější zápasy než jiné. Také je to samozřejmě skvělé z hlediska dojíždění na utkání (směje se).

Čím si vysvětluješ, že je tento region tak úspěšný?

Abych řekl pravdu, úplně nevím, čím to je. Možná je to proto, že u nás na východě Čech je snad největší koncentrace klubů na hokejbalové mapě Česka. Proto je zde snazší výběr kvalitních hráčů.

Jaké máš osobní cíle na nadcházející sezónu?

Cíle na další sezónu nemám. Hlavní je, aby se dařilo týmu. Samozřejmě budu rád, když tomu pomohu nějakou větší měrou. Důležité ale je, aby se vyhrávalo. Všechno ostatní je už navíc. Vím, že je to klišé, ale je to tak.