CROSSDOCK Extraliga

Suchdolský Matěj Tácha si vyzkouší Extraligu! Je to velká výzva, těší se

HBC Prachatice budou v letošní sezóně hrát nejvyšší hokejbalovou soutěž v České republice. Horalové nelenili a přivedli nové tváře, kterými chtějí vyztužit tým. Jednou z nich je Matěj Tácha, jenž zápolí za sousední Suchdol nad Lužnicí. Jak se na tuto štaci Matěj těší?

Kluci si na mě vzpomněli a slovo dalo slovo

Matěji, v 1. Lize ztrácíte regionálního soupeře z Prachatic. Vy však za ně budete v Extralize hrát, jak se tato výpomoc upekla?

V Prachaticích jsem již v minulosti působil, znám tamní prostředí velice dobře a mám tam dobré vztahy. Kluci si na mě vzpomněli a slovo dalo slovo.

S Extraligou ještě nemáte zkušenosti, jak se na ni těšíte? Máte ze soutěže lehké obavy? Co bude podle Vás jiné než v 1. Lize?

Těším se moc, je to velká výzva jak pro mě osobně, tak pro celý tým. Nabídek hrát Extraligu jsem pár měl, ale povede se to až tady, lehké obavy samozřejmě mám. Jiná bude určitě rychlost a kvalita hry, myslím, že všechno okolo hokejbalu stoupne o pár pater výš.


Prachatický celek během připrav na Extraligu! V týmu se objevily již nové posily! Horalové například porazili Plzeň 8:2! Zdroj fotky: HBC Prachaice.

Cíl v první sezóně určitě bude potrápit co nejvíce soupeřů

Už víte, jaká bude Vaše role u Horalů? Jaké budou celosezónní cíle?

Já budu rád za jakoukoli roli v týmu, přeci jen jdu pomáhat z 1.Ligy a nejsem ostřílený hráč Extraligy. Cíl v první sezóně určitě bude potrápit co nejvíce soupeřů a udržet extraligovou účast pro následující sezóny.

Určitě se připravujete i na prvoligovou sezónu se Suchdolem. Jak probíhá? Přibylo něco nad rámec kvůli Extralize?

U mě je to asi už zvykem, že se začnu připravovat brzy před sezónou a v době, kdy by se na to mělo vlétnout naplno, tak se mi něco přihodí. Tentokrát mě zastavila operace, tudíž začínám s přípravou od nuly.

Jaké cíle budete mít v 1. Lize? Přeci jenom jste loni skončili již ve čtvrtfinále.

V Suchdole nám loňské čtvrtfinále vůbec nevyšlo, všichni víme proč, bohužel tréninková morálka hráčů, kteří by to potřebovali nejvíc, není na pořadu dne. Cíl je hlavní, a to je se bavit hokejbalem, posbírat co nejvíce výher a poté se odměnit dobrým pivem.