CROSSDOCK Extraliga

Daniel Hnízdil se vrací do Kladna! Něco jiného než finále bude neúspěch, hlásí zkušený útočník

Staronové spojení se stalo realitou. Daniel Hnízdil se vrací zpátky do klubu HBC Kladno, kde zažil mnoho hokejbalových zážitků a úspěchů. Co ho do Kladna přivedlo zpět? Jak se těší na novou hokejbalovou sezónu v dresu Rysů? A jak u něj probíhala letní příprava?

Danieli, pro letošní extraligovou sezónu jste se vrátil na známé místo. Co Vás přivedlo zpět na Kladno? A jaký z toho máte pocit?

Přibližně před měsícem se ke mně dostala informace, že Sláva Švancar dal sbohem Mostu a v tu chvíli bylo jasné, že hokejbal v severočeském městě na extraligové úrovni končí a za další dva dny jsem zjistil, že Sláva bude pokračovat na Kladně. Tak nebylo o čem přemýšlet a jsem zpět. Pocity jsou jen pozitivní, kabina je super, za ty dva roky se skoro nic nezměnilo, tak jsem věděl, co mě čeká a jak to tu funguje. Jedna chyba se přeci jen našla, a to ta, že mi Špáča (Martin Špaček - pozn. red.) sedí na místě v kabině, kde jsem byl 13 let a furt ho nechce opustit, asi budu muset přitvrdit. (smích)

Kladno jsou pro Vás úspěchy a vzpomínky. Jaké ambice však s Rysy budete mít v této sezóně?

Tady to bude krátké, něco jiného než finále bude neúspěch. Kladno má každý rok jen ty největší ambice a já to nemám jinak.


Kladno bude opět nesmírně silné! Dokráčí až do finále Extraligy? Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Pomalu se do toho dostávám

V loňské sezóně jste působil v dresu Mostu, který Extraligu nepřihlásil, avšak jste potrápili v minulém play off Kert Park. Jak na to vzpomínáte?

Bohužel pro mě sezóna skončila už 15. března během druhého zápasu na jaře, když jsem utrpěl docela vážné zranění ramene, proto jsem moc zápasů neviděl, raději jsem odpočíval na rybách,  kde se rameno lépe hojilo. Jinak zápasy jsem sledoval v televizi a je hrozná škoda, že se nás zranilo víc. Myslím, že šance Kert porazit tam určitě byla.

Kladno si vždy stálo na dobré fyzické hře a velké kondici. Jak u Vás probíhala letní příprava? Jste na první kolo Extraligy připraven?

Letní příprava začala probíhat až ve druhé polovině srpna, protože jsem měl ještě rehabilitaci po druhé operaci ramene a po 6 měsících "gaučingu" to pro mě je peklo, ale pomalu se do toho dostávám a doufám, že to nebude dlouho trvat a budu zase v pohodě. První kolo asi nastoupím, ale musí mi dát do lajny pořádné dravce, ať tam nemusím tolik běhat.


Daniel Hnízdil zpátky na místě, kde zažil největší hokejbalové úspěchy v kariéře. Naváže na ně? Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Tři body zůstanou na Kladně!

První zápas odehrajete na kladenském stadionu, kam přijede Karviná. Co od prvního zápasu čekáte? Tři body?

Karviná na začátek není úplně nejlepší soupeř, čekám hodně fyzickou hru, kde nebude nouze o osobní souboje, každopádně tři body zůstanou na Kladně.

Zápas se bude vysílat na YouTube kanálu Hokejbal TV, přičemž na hokejbal v Kladně chodí mnoho fanoušků. Těšíte se na to, až se na vás přijdou podívat nějací lidé? V Mostě jich přeci tolik nechodilo.

Už na Páňa Cupu přišlo hodně fanoušků a udělali na hokejbal krásnou atmosféru, která se moc nevidí, tak doufám, že v tom budou pokračovat a klubu se bude dařit a dosáhneme po delší době na titul, ať se zaplní další místo na pohár v kabině.