CROSSDOCK Extraliga

Náš cíl je určitě uhrát play off, říká brankářská posila Plzně Vít Čapek

Před novou sezónou přišlo do Plzně několik posil, mezi nimi byl také Vít Čapek, který v předchozích sezónách v Extralize oblékal dres Kladna. Hokejbalový brankář se rozpovídal o příchodu k Mečounům, popsal přípravu na nový ročník a řeč přišla i na jeho očekávání v novém klubu.

Byla nabídka ještě si nějaký rok zahrát Extraligu

Vítku, před novou sezónou jste změnil extraligový tým a posílil Plzeň. Co Vás na západ Čech přivedlo?

Na západ Čech mě přivedl Pepa Kadaně, byla nabídka ještě si nějaký rok zahrát Extraligu a slovo dalo slovo a rozhodl jsem se, že to v Plzni zkusím.

Kromě klubů z nižších soutěží už máte extraligové zkušenosti z Kladna, kde jste v minulých sezónách nastupoval. Co si z působení v tomto týmu odnesete? Na co budete vzpomínat?

Nejvíce budu vzpomínat asi na tu neskutečnou partu, která tam byla. A co si odnesu? Zkušenosti, poznal jsem, jak funguje Extraliga, že je to trochu jiná soutěž než 1. Liga a všechny ostatní dospělé soutěže, je to prostě o level, dva levely výš.

Letní pauza už končí, minulý týden začal nový ročník. Jak probíhala příprava?

Já osobně jsem se k týmu připojil až později vlivem dlouhé dovolené, takže příprava na suchu byla pro mě náročná. Byla po menším zranění, takže rozpohybovat tělo víceméně po roce bylo pro mě docela obtížné, ale věřím tomu, že už se do toho pomalu všichni dostáváme a ukáže to asi čas.


Vít Čapek naposledy působil v Extralize na Kladně, kde si nevedl vůbec zle, pak se ale rozhodl dát si pauzu od hokejbalu v nejvyšší soutěži. Teď se do ní vrací a bude chytat za Plzeň! Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Určitě se těšíme, já osobně hodně

Co bylo náplní tréninků? Na co jste se nejvíce zaměřovali?

Nejvíce jsme se zaměřili na kondičku a když jsme přišli na hřiště, tak jsme se začali zaměřovat na založení útoku a přesilovky.

S Plzní vstoupíte do soutěžních zápasů tento týden. Jaké máte očekávání? Čeho chcete s novým týmem dosáhnout?

Náš cíl je určitě uhrát play off a aby se neopakovala sezóna, co byla minulý rok.

První utkání odehrajete na domácím hřišti se Svítkovem, který čeká první sezóna v Extralize. Těšíte se už na úvodní zápas?

Určitě se těšíme, já osobně hodně, protože jsem měl vlastně roční pauzu od Extraligy.