CROSSDOCK Extraliga

Michal Šupík se vrací do Extraligy! Střídavými starty pomůže pardubickému Svítkovu

V loňské sezóně Michal Šupík ještě chytal za poličskou Kometu. Pardubice minulý rok Poličku vyřadily v semifinále, ale teď zkušený gólman oblékne dres Stars v Extralize. Co ho do Pardubic přivedlo a co si od této zkušenosti slibuje? A jak se těší na MS Masters?

Michale, je velkou novinkou, že opět budete chytat Extraligu. Jak se těšíte na tuto možnost?

Samozřejmě se těším moc. Byla mi nabídnuta určitá role v týmu a já ji přijal.

Domluvil jste se na střídavých startech s pardubickým Svítkovem. Jak k tomu došlo?

Asi dva týdny zpět se mi ozval Petr Kopečný a nabídl mi být součástí extraligového týmu. A já ve svých letech a prakticky na sklonku své hokejbalové kariéry nemohl odmítnout.

Svítkov vás loni s Kometou vyřadil v semifinále. Jak vzpomínáte na tuto sérii?

Já si bohužel po prvním vzájemném zápasu poranil rameno a pak už sérii dochytal Míša Novák. Byly to celkem vyhecované a vyrovnané zápasy, ale musím uznat, že Svítkov byl o něco lepší.

Hlavně se bavit hokejbalem

Budete i nadále chytat 1. Ligu v Poličce? Jaké máte cíle? Myslíte si, že by se to mohlo sejít?

Samozřejmě nadále budu chytat za Poličku, za Svítkov budu připravený kdykoliv, když to bude potřeba. A jelikož se Extraliga hraje v sobotu a 1. Liga v neděli, mělo by to být v pohodě. A cíle mám samozřejmě stále stejné, bavit se hokejbalem a zároveň pomoci oběma týmům k co nejlepším výsledkům.

V prvním extraligovém duelu proti Dobřanům jste se Svítkovem uspěli. Myslíte si, že by mohl Svítkov postoupit do play off?

Musím smeknout před klukama, jak zodpovědně, a zároveň s obrovským elánem, na Dobřany vlétli a prakticky od začátku až do konce udávali tempo hry. Je těžké po prvním zápase něco předvídat, samozřejmě přijdou mnohem těžší zápasy, ale pokud kluci budou makat jako s Dobřany, mohou pomýšlet na body prakticky v každém zápase.

Vás také čeká zanedlouho Mistrovství světa Masters. Jak se na něj těšíte? A jak vidíte šance českých týmů?

Je to tak, v úterý odjíždím na Kladno, kde máme večer trénink a ve středu od 12 hodin vstupujeme do turnaje zápasem s USA. Favoritů tam vidím hned několik, určitě obhájci titulu z Kanady, právě Američané, určitě některý tým ze Slovenska a pak jsou tu české týmy, které se doma určitě budou chtít vytáhnout. Každopádně to bude parádní podívaná a já zvu všechny příznivce našeho sportu, ať se určitě dorazí podívat osobně. Popřípadě aspoň sledujte všechna utkání přes internet.