CROSSDOCK Extraliga

Vítězové sobotních zápasů Extraligy mužů se seřadili na prvních příčkách

Druhé výhry v letošním ročníku si shodně připsaly týmy Svítkova, Kert Parku a Letohradu a mají zatím plný počet šesti bodů. Hradec i přes velmi dobrý začátek zápasu na body nedosáhl, s Letohradem těsně prohrál. Plzni se nepovedlo ani jednou skórovat a Kert Park si došel pro výhru díky první třetině.

HBC Hradec Králové 1988 vs. SK Hokejbal Letohrad 3:4 (2:0, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Chyba (Šimek, Mejzlík), 3. L. Černý, 45. Svoboda (Šimek, Šimůnek) – 18. Hubálek (Adamec, Macenauer), 29. Halbrštát (Bečka), 30. Bečka, 44. Hubálek (Halbrštát)

Střely: 28:31, vyloučení: 6:5, přesilovky: 4:5, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0, diváků: 30.

Jednobrankovým rozdílem skončilo utkání mezi Hradcem a Letohradem, ve kterém nakonec byli úspěšnější hosté. Jako první šel do vedení Hradec, když se na konci druhé minuty prosadil v přesilové hře Chyba a velmi rychle na něj navázal také Černý. Letohrad se ale rychlým nástupem soupeře nenechal zastrašit a postupně převzal režii zápasu. Během druhé a třetí třetiny se hosté prosadili hned čtyřikrát a překlopili vedení na svoji stranu. Hradci se povedlo v poslední minutě ještě snížit, ale na body už to nestačilo.

HBC Plzeň vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Matýs (Král, Zeman), 25. Zeman (Hrubý, Matýs), 29. Bláha (Bureš), 30. Matýs (Hrubý, Král), 35. Bláha (Bureš)

Střely: 20:19, vyloučení: 7:6, přesilovky: 4:5, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 73.

Naopak jasný průběh mělo střetnutí Plzně se Svítkovem. Střelecky byl sice zápas vyrovnaný, ale do černého pálili pouze hosté. Nejlépe se jim podařila druhá patnáctiminutovka, kdy rozvlnili síť hned třikrát. Domácím se nepovedlo najít recept na Lukáše Novotného, který si tak připsal čisté konto a velkou měrou pomohl svému celku k dalším třem bodům do tabulky.

HC Kert Park Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Danko (Novák, L. Lhota), 10. Zvonek (Vaněk), 37. L. Lhota (Danko) – 35. Stupka (Červinka, Soukup)

Střely: 29:21, vyloučení: 2:1, přesilovky: 1:2, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 40

Kert Park se dostal proti Ústí v první třetině do dvoubrankového vedení, které držel až do závěrečné části. V té se povedlo Martinu Stupkovi využít přesilovou hru a vykřesal jiskřičku naděje pro mužstvo hostů. Radost ale Elbě DDM nevydržela dlouho. Po necelých třech minutách se za domácí prosadil Lukáš Lhota a vrátil Kert Parku vedení. Další přesný zásah si už Ústečtí nepřipsali, a tak pražský celek dovedl zápas do vítězného konce.