CROSSDOCK Extraliga

Letohrad vybojoval další výhru a vede extraligovou tabulku! První dvě utkání odehrály Pardubice

O víkendu pokračovala Extraliga mužů dalším kolem. Vysoké vítězství si zapsal Letohrad, který na domácím hřišti porazil pražský Kert Park. První výhru v sezóně vybojovaly Plzeň, Pardubice, Prachatice a Kladno. Jeden bod získaly Dobřany, naopak ani jedno utkání zatím nezvládly Hostivař a Hradec.


Sobota 17.9.

HBC Hostivař vs. HBC Plzeň 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 37. Hroch (Kucharčík, D. Vaniš) – 23. Kunzmann (Hanuš, Lokajíček), 25. Vobruba (Pavlíček, Miksan), 42. Kunzmann (Chramosta).

Střely: 29:25, vyloučení: 3:9, přesilovky: 8:2, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 51.

Hostivařští hráči v sobotu na svém hřišti přivítali Plzeň. V úvodu utkání si domácí zahráli dvojnásobnou početní výhodu, ale Plzeňští se dobře bránili a nedovolili Hostivaři skórovat. Naopak v přesilové hře se ve druhé třetině radovali Mečouni, když si první gól připsal Kunzmann. O chvíli později plzeňští hokejbalisté vedení navýšili, ve třetí části se podařilo Hostivaři snížit, ale na to pak zareagoval plzeňský kapitán druhou brankou. Hostivařští zkoušeli ještě power play, ale plzeňští hráči už si vedení pohlídali a získali první body.

HBC Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Kočka (Barnošák), 14. Soukup (Adam) – 30. Malý (Svoboda, Jiřík).

Střely: 21:27, vyloučení: 2:1, přesilovky: 1:2, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 102.

Kladenští se v domácím prostředí utkali s Hradcem Králové. Do utkání vstoupili kladenští hráči skvěle, ve třetí minutě otevřel skóre Kočka. Domácí se pak prosadili ještě na konci první třetiny. V další části se podařilo hostům snížit, když jen vteřinu před přestávkou přesně zamířil Malý. Ve třetí třetině se poprvé vylučovalo, ale ani jeden tým přesilovou hru nevyužil a těsnou výhru tak vybojovalo Kladno.

TJ Snack Dobřany vs. HBC Prachatice 2:3ss (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. J. Kovářík (Malecha), 45. Strejček (J. Kovářík, Sloup) – 5. Uhlíř (Štěpánek), 33. Kalát (Braun, Markytán), rozh. náj. Braun.

Střely: 43:29, vyloučení: 5:6, přesilovky: 6:4, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 1:0, diváků: 62.

Poprvé v nové sezóně se Dobřany představily doma, kde se střetly s Prachaticemi. Hosté se dostali do vedení už v páté minutě, v závěru třetiny se jim ale nevydařila přesilová hra a domácí vyrovnali v oslabení. Ve třetí části se žádná střela neujala, na začátku třetí už prachatičtí hráči početní výhodu využili a vzali si vedení zpět. To jim vydrželo až do poslední minuty, kdy Strejček potrestal vyloučení hostujícího hráče a srovnal. O vítězi nakonec rozhodla samostatná střílení, kde druhý bod zařídil Prachaticím Braun.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Pardubice 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 34. Soukup (Krajíček), 42. Soukup (Grus), 45. Soukup (Červinka).

Střely: 35:27, vyloučení: 4:3, přesilovky: 2:3, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 1:0, diváků: 89.

Pardubičtí hráči měli úvodní zápasy nové sezóny odložené, poprvé tak o víkendu vyběhli na hřiště v Ústí nad Labem. Utkání bylo v úvodu vyrovnané, první branku viděli diváci až ve třetí třetině, když domácí poslal do vedení Soukup. Ústecký útočník s číslem osm pak na své konto přidal další branku ve čtyřicáté druhé minutě, hattrick pak dokončil jen tři vteřiny před koncem základní hrací doby, když se v oslabení prosadil do prázdné branky. Ústečtí udrželi čisté konto a do tabulky si připsali další body.

SK Hokejbal Letohrad vs. HC Kert Park Praha 7:4 (1:2, 4:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Macháček (Lux, Bečka), 17. Bogdány (Macháček), 22. Lux (Halbrštát, Hubálek), 24. Macháček (Halbrštát, Bečka), 30. Hubálek (Halbrštát, Macháček), 34. Halbrštát (Macháček, Bečka), 45. Macháček (Adamec) – 3. Zvonek (Vaněk), 15. Kruček (Zvonek, Vaněk), 18. Jágr (T. Lhota, Danko), 31. Vaněk (Laurinc).

Střely: 36:33, vyloučení: 6:8, přesilovky: 8:5, využití přesilovek: 4:1, v oslabení: 0:0, diváků: 74.

Letohradští se na domácím hřišti utkali s mistrovským Kert Parkem. Pražané šli do vedení ve třetí minutě, v závěru třetiny nejprve v přesilové hře domácí odpověděli, Kert se ale jen patnáct vteřin před přestávkou také radoval v početní výhodě. Druhá část se lépe vydařila letohradským hokejbalistům, kteří pražského gólmana překonali čtyřikrát, na druhé straně skončil jeden míček. Na začátku třetí třetiny pražští hráči snížili na rozdíl jedné branky, za chvíli ale rozvlnili síť také domácí, výhru pak Letohradu pojistil střelou do prázdné klece Macháček, který vsítil hattrick a k tomu zapsal tři asistence.

Neděle 18.9.

HBC Pardubice vs. HBC Hostivař 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 18. Langr (Bílý), 29. Bílý (Geisler, Březina), 44. Česák (Březina), 45. Janeček (Langr) – 40. Urbanec, 41. Vaniš (Hroch, Kucharčík).

Střely: 24:16, vyloučení: 6:5, přesilovky: 3:6, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 54.

O den později bojovaly Pardubice s Hostivaří. V první části žádná střela v brance neskončila, na začátku druhé už hostivařského brankáře překonal Langr. Pardubičtí hráči pak vedení navýšili na konci druhé části. Dvoubrankový náskok ale ve třetí třetině během necelé půlminuty hostivařští hokejbalisté smazali. Pardubicím se na to podařilo zareagovat a za nedlouho se zase ujaly vedení. Hostivařští pak zkoušeli srovnat v šesti, ale střelou do prázdné branky upravil skóre Janeček a pardubičtí hráči si zapsali první tři body.