CROSSDOCK Extraliga

Karviná zůstává v Extralize bez prohry! První body ztratily Letohrad a Svítkov

V sobotu bojovaly na hřišti všechny extraligové týmy. Karviná zvládla souboj s Plzní a je zatím jediným neporaženým celkem. První výhru si zapsaly Hostivař a Prachatice, naopak poprvé se neradovaly Letohrad a Svítkov. Nedařilo se ani Hradci, který na první body musí čekat.

HBC Hradec Králové 1988 vs. TJ Snack Dobřany 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Chyba (Tesař, Fanderlík), 40. Mejzlík (Chyba, Fanderlík) – 12. Sloup (V. Šlehofer), 37. Kovářík (Matoušek), 45. Matoušek (Kovářík).

Střely: 21:26, vyloučení: 6:8, přesilovky: 8:3, využití přesilovek: 2:0, v oslabení: 0:0, diváků: 25.

Hradeckým hráčům se nepovedl vstup do nové sezóny a o první body bojovali na domácím hřišti s Dobřany. V deváté minutě otevřeli Východočeši skóre v přesilové hře, vedení ale dlouho neudrželi, o chvíli později se prosadil Sloup. Ve druhé třetině žádná střela v brance neskončila, v další se podařilo hostům skóre otočit. Na to Hradec zanedlouho zareagoval a vyrovnaný stav byl až do poslední minuty. Jen čtyřicet vteřin před koncem základní hrací doby ale byl přesný Matoušek a zařídil dobřanským hokejbalistům první výhru.

HBC Hostivař vs. Elba DDM Ústí nad Labem 5:4 (4:3, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Vaniš (Čejka), 6. Pátek (Kucharčík), 6. Čejka (Dušák), 7. Kucharčík (Hroch), 43. Kucharčík (Dušák) – 5. Krajíček, 9. Stupka (Kučera, Tomáš), 9. Koval (Michajličenko), 33. Krajíček (Červinka).

Střely: 28:31, vyloučení: 4:3, přesilovky: 2:3, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:1, diváků: 62.

Také Hostivař na první body zatím čekala. V domácím prostředí do utkání s Ústím nad Labem vstoupila skvěle a už ve čtvrté minutě se ujala vedení. Hostům se podařilo rychle odpovědět, když o necelou minutu později rozvlnili síť v oslabení. Hostivařští si ale vzali vedení rychle zpět, když se prosadili třikrát. Ústí se snažilo dotáhnout a před přestávkou ještě snížilo na rozdíl jedné branky. Srovnat se ústeckým hokejbalistům podařilo na začátku třetí části, domácí už ale nechtěli ztratit žádný bod a v závěru první vítězství domácím zařídil Kucharčík.

HbK Karviná vs. HBC Plzeň 5:4p (1:2, 2:0, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. J. Rosůlek (Fárský, Pala), 24. Fárský (Pala, L. Rosůlek), 29. Wrobel (Pacas), 31. Stromko (J. Rosůlek, Fárský), 47. Stromko (J. Rosůlek, Juraško) – 4. Miksan (Chramosta, Pavlíček), 9. Majer, 33. Pavlíček (Miksan, Kunzmann), 33. Kunzmann (Pavlíček).

Střely: 22:33, vyloučení: 9:9, přesilovky: 7:8, využití přesilovek: 2:2, v oslabení: 0:0, diváků: 150.

Po delší pauze se na hřišti představila Karviná, která se v domácím prostředí utkala s Plzní. Plzeňští hráči šli do vedení ve čtvrté minutě, za chvíli ale padl gól také na druhé straně. Vedení si ještě v první třetině vzala Plzeň zpět, v další části se ale prosadila jen Karviná a dvěma góly skóre otočila. Domácím se podařil i vstup do třetí třetiny, Mečouni pak ale potrestali dvě vyloučení karvinských hráčů a srovnali. O vítězi poté rozhodlo prodloužení, kde druhý bod vystřelil Karviné Stromko.

HBC Prachatice vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 3:2p (1:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Tácha (Braun, Kalát), 41. Braun (Valek), 49. Ji. Štěpánek (Sitter) – 15. Bláha (Korbel, Korec), 28. Král (Hrubý).

Střely: 33:28, vyloučení: 4:7, přesilovky: 7:3, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 172.

Poprvé v letošním ročníku Extraligy na domácí hřiště vyběhly Prachatice, které se utkaly se Svítkovem. Domácím se podařilo jít do vedení v poslední minutě první části, jen tři vteřiny před přestávkou se ale skóre ještě měnilo, když vyrovnal Bláha. Další střela se ujala před koncem druhé třetiny a poprvé v utkání vedl Svítkov. Náskok vydržel hostům až do čtyřicáté první minuty, pak se znovu radovaly Prachatice. Po základní hrací době byl stav vyrovnaný, utkání v prodloužení rozhodl Štěpánek a Svítkov tak poprvé prohrál.

HC Kert Park Praha vs. HBC Kladno 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. T. Lhota (Kruček), 24. Laurinc (Peschout, Danko), 28. Zvonek (Vaněk, Jágr), 33. Vaněk (Zvonek, T. Lhota), 45. Fejfar (Zvonek) – 11. Pliml, 32. Špaček (Pliml, Dědič).

Střely: 22:20, vyloučení: 4:3, přesilovky: 3:4, využití přesilovek: 2:0, v oslabení: 0:0, diváků: 52.

Kert Park se doma utkal s Kladnem. Pražští hráči vstoupili do utkání lépe a v sedmé minutě vsítili první branku. Kladenští za chvíli srovnali, ale ve druhé části dvěma góly rozradostnili domácí fanoušky Pražané. Ve třetí třetině nejprve byli přesní hosté, ale Kert Park na to zareagoval a znovu vedl o dvě branky. Kladenští hokejbalisté ještě v závěru zkoušeli snížit v šesti, ale nikdo už se neprosadil a pražští hráči si zapsali další body.

HBC Pardubice vs. SK Hokejbal Letohrad 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Březina (Novotný, Česák), 43. Novotný (Školudík) – 39. Macháček (Kohoutek).

Střely: 22:19, vyloučení: 4:4, přesilovky: 4:4, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 167.

Pardubice bojovaly o důležité body se zatím neporaženým Letohradem. V první třetině si žádná střela cestu do klece nenašla, první gól skončil za brankovou čarou až ve druhé, když Březina využil početní výhodu. Těsný náskok drželi pardubičtí hráči až do poloviny třetí části, kdy Macháček poprvé překonal také domácího gólmana. Vyrovnaný zápas nakonec rozhodli v závěru Pardubičtí a přerušili letohradským hráčům vítěznou sérii.