CROSSDOCK Extraliga

Letohradští jsou stále první! Kert Park a Svítkov také zvítězily a bodovou ztrátu nezvýšily

O víkendu pokračovala Extraliga mužů dalším kolem. Letohrad prodloužil vítěznou sérii a udržel první místo v tabulce. V horní části se po výhrách drží také Kert Park a Svítkov. Dařilo se i Ústí nad Labem, dva body si zapsalo Kladno. Na vítězství zatím čeká Hradec, který ještě nemá žádný bod.

HBC Kladno vs. HBC Pardubice 2:1ss (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Kamenář (Adam), rozh. náj. Adam – 12. Zajíček (Langr, Bílý).

Střely: 23:23, vyloučení: 6:3, přesilovky: 1:4, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 82.

Kladno se na domácím hřišti utkalo s Pardubicemi. V první třetině se dostali do vedení hosté, když byl ve dvanácté minutě přesný Zajíček, příliš gólových šancí si ale týmy nevytvořily. Ve druhé části se podařilo kladenským hráčům srovnat, v další se žádná střela neujala. Po základní hrací době tak bylo skóre nerozhodné, v prodloužení byli blízko výhře pardubičtí hokejbalisté, ale příležitosti nevyužili. V samostatných stříleních pak rozhodli Kladenští a získali druhý bod.

TJ Snack Dobřany vs. HC Kert Park Praha 2:7 (1:1, 0:4, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Sloup (J. Kovářík), 44. Malecha (Michálek, Strejček) – 3. Vaněk (Danko), 16. Jágr (Zvonek), 16. Danko (Štefka), 21. Jágr (Kovárník, Vaněk), 27. Štefka (Peschout), 41. Rozenberg (Vaněk, Dejneka), 42. Lhota (Zvonek).

Střely: 27:50, vyloučení: 6:3, přesilovky: 1:4, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:1, diváků: 40.

Dobřanští hráči přivítali doma Kert Park. Pražanům se podařil vstup do utkání lépe, ve třetí minutě otevřeli skóre v oslabení. Domácí za chvíli odpověděli, ale v další třetině na soupeře nestačili. Pražští hráči si vzali vedení zpět jen deset vteřin po přestávce, uběhlo pár vteřin a hosté se radovali znovu. Ve druhé části přidali na své konto ještě dvě branky, v poslední třetině navýšili náskok dvěma trefami. Malecha v závěru už jen upravil stav a pražští hráči si zapsali další tři body.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Hostivař 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Bogdány (Halbrštát, Anýž), 22. Macháček (Lux, Halbrštát), 36. Halbrštát (Bogdány, Hubálek) – 31. Vaniš (Čejka), 35. Vaniš (Kucharčík, Hroch).

Střely: 37:22, vyloučení: 2:3, přesilovky: 3:2, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 91.

Letohradští bojovali o další výhru v řadě s Hostivaří. V deváté minutě se ujali vedení, hosté na to před první přestávkou nezareagovali. V další části se radovali také jen domácí, když se prosadil Macháček. Hostivařští hráči se pak snažili dotáhnout ve třetí patnáctiminutovce, jen deset vteřin po začátku snížili, zanedlouho se jim podařilo smazat náskok soupeře. Poté ale nabídli Letohradu přesilovou hru, kterou letohradští hráči využili a vzali si vedení zpět. Ani jeden brankář pak za svá záda žádný míček nepustil a Letohrad si zajistil první místo v tabulce.

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. HBC Hradec Králové 1988 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Horváth (Král), 30. Bláha (Kábrt, Korbel), 41. Král (Hudec, Bureš).

Střely: 31:21, vyloučení: 10:10, přesilovky: 6:5, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 173.

Svítkovští hokejbalisté se v domácím prostředí potkali s Hradcem Králové, kterému se v letošní sezóně nedaří. V utkání se hodně vylučovalo, už v první třetině si oba týmy zahrály početní výhody, ale nikdo se v nich neprosadil. Vyloučení hradeckého hráče potrestali Svítkovští až ve druhé části, chvíli před přestávkou pak náskok navýšili. Hradeckým hokejbalistům se nedařilo prostřelit svítkovského gólmana, naopak Svítkov si v poslední třetině vítězství pojistil a vybojoval důležité body.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Krajíček (Červinka), 27. Červinka, 34. Stupka (Grus, Červinka).

Střely: 28:19, vyloučení: 6:7, přesilovky: 6:7, využití přesilovek: 2:0, v oslabení: 1:0, diváků: 48.

Ústí nad Labem odehrálo domácí utkání s Plzní. V první části neskončila v brance ani jedna střela, na začátku druhé měli hosté k dispozici třicet vteřin dvojnásobnou přesilovou hru, ústeckého gólmana nepřekonali. Naopak Ústečtí v oslabení utekli a prostřelili Čapka na druhé straně. Plzeňský gólman se při zákroku zranil a v brance ho vystřídal Kráčina. Plzeňští se pak provinili nedovoleným zákrokem a Červinka proměnil trestné střílení. V úvodu třetí třetiny ústečtí hráči potrestali další vyloučení plzeňského hráče. Plzeň se ani jednou neprosadila a domácí se tak mohli radovat z výhry.

HbK Karviná vs. HBC Prachatice 7:4 (4:3, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Pala (Tóth), 3. Stromko (Tóth, J. Rosůlek), 8. Pala (L. Rosůlek, Fárský), 14. Wrobel (Stromko, J. Rosůlek), 22. J. Rosúůek (Fárský, L. Rosůlek), 26. Kalus (Fárský, Pala), 42. Řehůřek (Pacas, Fárský) – 4. Štěpánek (Bárta, Šilhán), 6. Štěpánek (Sitter, Bárta), 9. Uhlíř, 23. Mašek (Štěpánek).

Střely: 35:28, vyloučení: 3:7, přesilovky: 6:2, využití přesilovek: 2:0, v oslabení: 0:0, diváků: 100.

Karvinští se v domácím prostředí střetli s Prachaticemi. Domácí vstoupili do zápasu skvěle a už ve druhé minutě poprvé rozvlnili síť. Krátce poté do klece dopravili další balonek, ale na to rychle zareagovali prachatičtí hráči a v šesté minutě byl stav nerozhodný. Poté se vedení ujali zase Karvinští, ale i na to se podařilo Prachaticím odpovědět. V první části pak domácí prostřelili hostujícího strážce branky ještě jednou a v další části znovu odskočili. Prachatičtí hokejbalisté snížili, pak už ale padaly branky jen na druhou stranu. Karviná se radovala ještě dvakrát a zvítězila.