CROSSDOCK Extraliga

Kert Park dohnal Letohrad, Elba podruhé za sebou udržela čisté konto! Hradec na body stále čeká

O víkendu všechny extraligové týmy bojovaly o další body. Kert Park vyhrál v prodloužení a dotáhl se na Letohrad, který podruhé v sezóně prohrál. Radovaly se také Karviná, Ústí nad Labem, Pardubice, Hostivař a Plzeň. Bodovou sérii prodloužil Svítkov, naopak Hradečtí jsou pořád bez výhry.

HBC Plzeň vs. HBC Prachatice 6:3 (2:0, 3:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. Hanuš (Vobruba, Kráčina), 15. Vobruba, 17. Lokajíček (Kunzmann), 22. Vobruba (Pavlíček, Kunzmann), 29. Chramosta (MIksan), 41. Zíka (Kunzmann, Davídek) – 28. Markytán (Valek, Šilhán), 31. Zavřel (Braun, Valek), 33. Zavřel (Šilhán).

Střely: 32:15, vyloučení: 8:7, přesilovky: 5:4, využití přesilovek: 2:1, v oslabení: 2:0, diváků: 71.

Plzeň se na domácím hřišti představila podruhé v sezóně, potkala se s Prachaticemi. Mečouni vstoupili do utkání aktivně, poprvé se Plzeňští prosadili ve dvojnásobné přesilové hře, druhou a třetí branku vsítili v oslabení. Pixu poté v prachatické kleci vystřídal Holub. Ten ale také inkasoval v početní výhodě. V závěru druhé třetiny snížil Markytán, ale za necelou minutu Plzeň odpověděla. V úvodu třetí části se pokoušeli hosté dotáhnout a dvakrát rozvlnili síť. Šestou branku si pak zapsal Zíka, Prachatice ještě zkusily power play, ale Plzeň si výhru pohlídala a získala důležité body.

HBC Hostivař vs. HBC Kladno 5:1 (0:0, 1:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 22. Vaniš (Čejka, Urbanec), 32. Kucharčík, 35. Čejka (Dušák), 43. Kucharčík (Macek, Vaniš), 45. Pátek (Malina) – 22. Dědič (Pražák, Špaček).

Střely: 25:28, vyloučení: 2:3, přesilovky: 2:1, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 84.

Hostivařští hráči v domácím prostředí přivítali Kladno. V první třetině žádný míček v brance neskončil, v další nejprve otevřel skóre Vaniš, jen čtrnáct vteřin poté ale Kladenští srovnali. Další gól viděli diváci ve třetí třetině, když byl přesný Kucharčík. Krátce poté Jirotka odstoupil a v brance ho nahradil Křemenák. Kladenský gólman se ale pořádně nerozchytal a za necelou půlminutu inkasoval. Hostivařští v závěru utkání využili početní výhodu, v poslední minutě se pak prosadili ještě jednou a došli si pro tři body.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HbK Karviná 3:8 (2:2, 1:1, 0:5)

Branky a nahrávky: 7. Jiřík (Tesař), 13. Tesař (Jiřík, Rakovský), 17. Palán (Malý) – 8. Pacas (Diviš, L. Rosůlek), 9. L. Rosůlek (Diviš, Pala), 18. L. Rosůlek (Diviš, Tóth), 31. Popek (Sladký), 35. Fárský (Stromko, J. Rosůlek), 37. Stromko (Fárský), 41. L. Rosůlek (Diviš, Pala), 44. L. Rosůlek (Diviš, Pala).

Střely: 25:27, vyloučení: 9:9, přesilovky: 4:5, využití přesilovek: 2:1, v oslabení: 0:1, diváků: 55.

Hradečtí hokejbalisté se snažili o první výhru doma s Karvinou. Do utkání vstoupili skvěle, v sedmé minutě potrestali vyloučení hostujícího hráče a ujali se vedení. Hosté pak skóre otočili, ale Hradci se podařilo vzít náskok zpět. Po druhé třetině byl stav vyrovnaný, třetí část ale domácí nezvládli. Karvinští skóre znovu převrátili na svou stranu, domácího gólmana prostřelili pětkrát. Hradečtí tak na první body musí čekat, Karviná si zapsala vysokou výhru, čtyřmi góly se blýskl Lumír Rosůlek.

HC Kert Park Praha vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 4:3pp (0:1, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. Hrdlička (Lhota, Rozenberg), 41. Štefka (Kruček, T. Lhota), 44. Novák (Danko), 47. Kruček (Štefka) – 10. Hudec (Král, Paukrt), 25. Paukrt (Hudec, Martínek), 27. Král (Fluxa).

Střely: 35:25, vyloučení: 3:2, přesilovky: 2:3, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 57.

Kert Park se doma potkal se Svítkovem, který zatím v každém zápase vybojoval alespoň bod. Svítkovští se hned v úvodu museli po vyloučení bránit, oslabení zvládli a přesilovou hru pak také nevyužili. V desáté minutě ale otevřel skóre Hudec, na to pak domácí zareagovali na začátku druhé části. Svítkovští hráči zanedlouho znovu vedli, před přestávkou měli dvoubrankový náskok. Ten Pražané v závěru třetí třetiny smazali a o vítězi rozhodlo prodloužení. Tam druhý bod vystřelil pražským hokejbalistům Kruček.

HBC Pardubice vs. TJ Snack Dobřany 8:2 (2:0, 4:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Březina (Filip, Krejčí), 10. Březina (Janeček), 18. Hálek (Dostál), 23. Langr (Bílý), 29. Kubeš (Zajíček), 30. Dostál (Bolek, Mikula), 37. Březina (Janeček, Filip), 45. Langr (Bílý, Geisler) – 29. Ruda (Sloup), 40. Michálek (Neumaier, Duchek).

Střely: 30:17, vyloučení: 4:4, přesilovky: 3:4, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 160.

Pardubičtí bojovali o důležité body s Dobřany. Do zápasu vstoupili skvěle a po první části vedli o dva góly, které vsítil Březina. Ani v další části se dobřanským hráčům příliš nedařilo, nejprve Pardubice odskočily na rozdíl čtyř branek, Dobřanští pak snížili, ale ještě před přestávkou překonali domácí dobřanského gólmana dvakrát. Pardubičtí hokejbalisté už měli velký náskok, Březina ale ještě dokončil hattrick. Na obou stranách pak padl ještě jeden gól a Dobřany odjížděly bez bodu.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Hokejbal Letohrad 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Červinka (Poláček, Krajíček), 9. Škurla (Tomáš, Belica), 27. Nedoma (Krajíček, Michajličenko).

Střely: 28:30, vyloučení: 4:6, přesilovky: 4:4, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 75.

Letohrad se v Ústí nad Labem snažil o udržení prvního místa. Nepodařil se mu ale vstup do utkání, v páté minutě nabídl domácím přesilovou hru a Ústečtí to potrestali. Za chvíli vedení navýšili a letohradští hráči museli dotahovat. Nikomu se ale nedařilo dostat míček za záda ústeckého brankáře, naopak ve druhé třetině se znovu radovalo Ústí, když se prosadil Nedoma. Ve třetí části už nikdo míček za brankovou čáru nedopravil a Ústečtí podruhé za sebou udrželi čisté konto.