CROSSDOCK Extraliga

Chceme do toho dávat všechno a probojovat se do play off, říká prachatický Pavel Šilhán

Prachatičtí hokejbalisté se v neúplné tabulce zatím nacházejí na předposledním místě, ale bodové rozdíly jsou v dolní části minimální. V Extralize už se radovali ze tří výher po základní hrací době. Týmu svými výkony přispívá také Pavel Šilhán, který je jedním z nejproduktivnějších obránců soutěže.

Doma budeme velice silní jako ostatní týmy

Pavle, s Prachaticemi jste v Extralize zatím vyhráli tři zápasy, vždy ale po základní hrací době. Představoval jste si takový vstup do naší nejvyšší hokejbalové soutěže nebo jste měl jiná očekávání?

Já jsem za vstup do sezóny spokojený, obrali jsme tři velmi kvalitní týmy o body, i když jsme nevyhráli za všechny tři možné. Takže za mě ano, myslím si, že je to spokojenost, i když jsme teď nezvládli poslední kolo a hráli jsme velmi špatně.

V úvodu sezóny jste odehráli více venkovních zápasů, na domácím hřišti jste obě utkání zvládli. Myslíte, že tam budete silnější?

Určitě si myslím, že ano, doma budeme velice silní jako ostatní týmy. Domácí tým své hřiště zná nejlépe a taky by to tak mělo být, že doma se má vyhrávat. U nás v Prachaticích se nám hraje velmi dobře taky z důvodu toho, že máme skvělé fanoušky.

V sobotu jste prohráli s Plzní 3:6. Soupeř nejprve využil dvojnásobnou přesilovou hru, pak jste obdrželi dva góly v oslabení. Stál vás takto nepovedený začátek lepší výsledek?

Máte pravdu, zápas s Plzní jsme si pokazili v momentu, kdy jsme měli z naší přesilovky vyrovnávat z 0:2 na 2:2, ale nakonec z toho byl výsledek 4:0 po našich přesilovkách, a to je strašně těžké jak na srovnání stavu nebo i vyhrát. Hlavně vás tahle situace hrozně srazí na kolena. Na konci zápasu jsme se nadechli ještě k obratu, ale dostali jsme ještě šestý gól, a to byl konec.


Věřím, že zápas s Hradcem ovládneme

V utkání jste si zapsal dvě asistence, celkem máte na kontě pět kanadských bodů a patříte k nejproduktivnějším obráncům Extraligy. Jste spokojený se svým výkonem?

Se svými výkony budu spokojený, až budeme vyhrávat zápasy jako celek, na body a nějaké statistiky kašlu… hrajeme to pro to, abychom byli pořádná parta a abychom po základní části byli na příčkách zajišťující play off a mohli si říct, že jsme do toho dali všechno.

Nastupujete také pravidelně v 1. Lize za Blatnou, se kterou se vám tam v první sezóně daří a v divizi Západ jste na prvním místě. Vyhovuje Vám, že můžete hrát více zápasů než jen v jedné soutěži?

Ano, jsem velmi rád, že můžu nastupovat za Datly v první lize. Ten tým má svoji kvalitu a výborný celek. Dovolím si říct, že místo v tabulce, které máme, si právem zasloužíme za své výkony.

O víkendu se s prachatickým týmem utkáte doma s Hradcem Králové, který se bude snažit o první body. Věříte, že se dobře připravíte a přerušíte sérii proher?

Já věřím, že zápas s Hradcem ovládneme a doma pod Libínem budeme slavit další extraligovou výhru a tentokrát za tři body!