CROSSDOCK Extraliga

Pro účast v play off chceme odvést maximum! hlásí Pavel Sloup z Dobřan

Pavel Sloup si dal větší pauzu od hokejbalu. V této sezóně je zpět a patří mezi nejlepší hráče dobřanských Šneků. Jak se mu zatím hraje? A co říká na předváděnou dobřanskou hru? Co musí Šneci zlepšit, aby se dostali do play off?

Pauza byla vcelku dlouhá

Pavle, Vy jste měl delší pauzu od hokejbalu, ale teď jste zpět. Jak jste se na hokejbal těšil?

Pauza byla vcelku dlouhá, takže i přestože jsem si od hokejbalu díky studiu v zahraničí příjemně odpočinul, tak už jsem se na něj a dobřanskou kabinu moc těšil.

Aktuálně se vám ale nepovedlo zachytit úvod soutěže a v Extralize jste na 10. místě. Co musíte do hry vnést, abyste začali sbírat body?

Myslím, že trochu víc klidu v některých pasážích zápasu by nám určitě pomohlo. O kvalitě u nás v týmu nepochybuji, ale spousta z nás není ještě tak vyhraná, přece jen jsme stále velmi mladý tým.

Ani jednou jste nevyhráli v základní hrací době, bude to ten problém?

Asi bych se opakoval, samozřejmě někdy se stane, že na soupeře herně prostě nestačíte, ale v našem případě je to spíše o hlavě a na tom, že když zapracujeme, tak se můžeme měřit s těmi nejlepšími. V každém případě dnes připisujeme výhru za 3 body s Hostivaří a vítězství za plný počet bodů jsme již zaznamenali i s Hradcem a Plzní, takže v tomhle bych příčinu nehledal.

Dobřanský celek po výhře nad Hostivaři. Zdroj fotky: Facebook TJ Snack Dobřany.

Rádi bychom se určitě do play off dostali

Určitě se chcete vyhnout play out. Co pro to uděláte?

Rádi bychom se určitě do play off dostali a vyhnuli se tak play out. Soutěž je velice vyrovnaná, takže bychom měli zapracovat na věcech, kde nás bota tlačí a každý zápas odjet naplno. Pak si můžeme v klidu říct, že jsme pro účast v play off udělali maximum. A samozřejmě trošku štěstíčka taky nebude na škodu, ale tomu se musí jít naproti.

Vám se daří i v kanadských statistikách. Pramení to z chuti, kterou jste získal během pauzy?

Je pravda, že po pauze se tak nějak přirozeně hokejbalem víc bavím. Takže asi chuť a radost ze hry v kombinaci s důvěrou, kterou od trenérů dostávám, má za příčinu, že sem tam nějaký ten bodík zapíši.

Také nastupujete v 1. Lize za KOVO. Jak jste se tam dostal a jak Vás to tam baví? Jaké jsou cíle?

Dostal jsem nabídku od Tomáše Rudy, se kterým společně letos nastupujeme v Dobřanech. No a díky tomu, že studuji v Praze a některé kluky jsem již znal z dřívějška, tak je to jednodušší. Navíc mě to tam baví. Na 2 zápasy, co jsem zatím odehrál, se sešla dobrá parta a výsledkově to taky vyšlo. Moje osobní cíle jsou určitě se hokejbalem bavit a z pohledu Kova bych řekl, že cílem bude stabilizovat tým a herně se co nejvíce posouvat.