CROSSDOCK Extraliga

Svítkov byl poprvé poražen v základní hrací době, z první výhry se raduje Hradec

Extraliga mužů má za sebou další kolo. Hostivaři se podařilo přerušit Svítkovu bodovou sérii, ten se radoval až v neděli. První body vybojoval proti předposlední Plzni Hradec. Kert Park a Letohrad jsou stále nejvýše, dařilo se také Ústí a Pardubicím. Karviná o víkendu nezvládla ani jedno utkání.

Sobota 22. října

HBC Hostivař vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 8:5 (5:2, 1:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Čejka, 4. Čejka (Vaniš), 8. Lehner (Kucharčík, Kučera), 9. Vaniš (Čejka), 15. Lehner (Kucharčík, Urbanec), 18. Čejka (Pátek, Vaniš), 41. Čejka (Hroch), 41. Urbanec (Lehner) – 13. Bláha (Malý, Kábrt), 13. Král (Waber), 17. Hrubý (Horváth), 22. Kubal (Waber, Korec), 26. Waber (Bláha, Král).

Střely: 29:27, vyloučení: 5:7, přesilovky: 4:2, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 49.

Hostivařští hráči na domácím hřišti přivítali Svítkov, který zatím v každém utkání získal alespoň bod. Hostivař ale nyní nechtěla dát hostům šanci a jen 36 vteřin po začátku zápasu otevřel skóre Čejka. Hostivařský útočník se o tři minuty později prosadil znovu, na něj pak navázali ještě dva hráči. V hostující kleci pak vystřídal Šupíka Novotný a Svítkovští se ještě nevzdávali. Dvěma góly během půl minuty snížili, před přestávkou byl ale překonán také střídající gólman. Na rozdíl dvou branek se podařilo Svítkovu dotáhnout v úvodu druhé třetiny v přesilové hře, zanedlouho ale našli domácí odpověď. Východočeši ukázali svoji bojovnost a dvěma trefami se zase přiblížili. Domácí pak také vyměnili strážce klece a jednobrankovou ztrátu už nesmazali. Ve třetí části dvěma góly potvrdili výhru Hostivařští a přerušili Svítkovu bodovou sérii.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. TJ Snack Dobřany 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Michajličenko (Zicho, Grus), 6. Smolík (Zicho, Krajíček), 17. Stupka (Tomáš, Švanda), 26. Zicho (Červinka, Krajíček) – 21. D. Kovářík (Neumaier, Matoušek), 27. Duchek.

Střely: 25:20, vyloučení: 0:2, přesilovky: 2:0, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 77.

Ústí nad Labem se doma utkalo s Dobřany. Hosté nabídli Ústeckým ve třetí minutě přesilovou hru, ti ale vyloučení dobřanského hráče nepotrestali. Do vedení se dostali jen čtyři vteřiny po skončení trestu. Uběhla jen necelá minuta a půl a hráči ze severu Čech rozradostnili domácí fanoušky znovu. Na další branku se čekalo do sedmnácté minuty, kdy byl přesný Stupka. Snížit se pak podařilo Danielu Kováříkovi a vytvořil svému týmu naději na body. Necelých pět minut před přestávkou se skóre zase měnilo, Elba si opět vybudovala tříbrankový náskok. Do hry vrátil Dobřany Duchek, který tvou trefou rychle zareagoval, ale v další části už se neujala žádná střela a hosté odjížděli bez bodu.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Kladno 4:3 (1:1, 0:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Macenauer (Lux, Doskočil), 32. Bogdány (Macháček, Halbrštát), 35. Halbrštát (Macháček, Hubálek), 44. Halbrštát (Bogdány, Anýž) – 9. Singer (Dědič, Špaček), 19. Pražák (Špaček), 27. Špaček (Pražák).

Střely: 32:24, vyloučení: 3:3, přesilovky: 2:2, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0, diváků: 67.

Letohradští se nachází na nejvyšších příčkách. V domácím prostředí je prověřilo silné Kladno. Na začátku souboje nejprve usedli postupně na trestnou lavici dva kladenští hráči, poté se nedovolenými zákroky provinili také domácí a nabídli Kladnu dvojnásobnou přesilovou hru, ve které inkasovali. Zanedlouho se jim ale podařilo vyrovnat a po první třetině byl stav nerozhodný. Druhá část patřila hostům, kteří se dvěma brankami dostali do vedení. Ve třetí ale o něj přišli, když Letohrad třemi trefami otočil skóre. Výrazně se na tom podílel Halbrštát, který dvakrát skóroval a jednou nahrával.

HBC Plzeň vs. HBC Hradec Králové 1988 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Davídek (Kunzmann, Lokajíček), 17. Kunzmann (Davídek, Lokajíček) – 14. L. Černý (J. Rakovský), 30. Fanderlík (D. Černý), 40. L. Černý (Zeman), 45. L. Černý (Fanderlík).

Střely: 17:10, vyloučení: 5:6, přesilovky: 4:5, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:1, diváků: 50.

Plzeňští hokejbalisté po nepovedených venkovních zápasech doma bojovali s posledním Hradcem. Do utkání vstoupili skvěle a už ve třetí minutě vsítil první gól v sezóně Davídek. Svou aktivitou ale další branku nepřidali, naopak minutu a půl před koncem první třetiny byl přesný Černý. Vedení vrátil Plzni v úvodu druhé části Kunzmann, jen pět vteřin před koncem ale bylo znovu srovnáno. Ve třetí patnáctiminutovce si pak ještě mečouni vytvořili tlak a bojovností se snažili odskočit. Na hostujícího gólmana si ale nepřišli, prostor pak nechali hostům, kteří otočili stav. V závěru při přesilové hře odvolali gólmana a Lukáš Černý dopravil míček do prázdné klece a dokončil hattrick. Hradec tak prolomil sérii proher a zapsal si první body.

HC Kert Park Praha vs. HBC Prachatice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. L. Lhota (Danko), 41. Novák (Jágr).

Střely: 22:24, vyloučení: 4:4, přesilovky: 3:4, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 45.

První Kert Park poměřil síly s Prachaticemi, které v minulém utkání poprvé vyhrály za tři body. V první třetině si oba týmy zahrály početní výhody, domácí dvě, ale brankáři všechny střely pochytali. Poprvé skončil míček v kleci ve dvacáté minutě, když pražské hokejbalisty poslal do vedení Lukáš Lhota. Těsnou ztrátu drželi Prachatičtí až do druhé části poslední třetiny. Kert pak potrestal vyloučení a přiblížil se k výhře. Prachatičtí hráči už neodpověděli ani v přesilové hře a Návara vychytal nulu.

HBC Pardubice vs. HbK Karviná 6:0 (0:0, 3:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 16. Česák (Březina, Kubeš), 20. Kubeš (Česák, Zajíček), 21. Langr (Licek, Bílý), 39. Česák (Březina), 40. Zajíček (Česák, Novotný), 41. Langr (Bílý).

Střely: 21:11, vyloučení: 5:7, přesilovky: 4:4, využití přesilovek: 3:0, v oslabení: 0:0, diváků: 50.

Pardubice se potkaly s Karvinou, která na ně ztrácela dva body, ale měla odehráno o utkání méně. Na první branku museli diváci čekat až do druhé třetiny, tam se jen třicet pět vteřin po jejím začátku prosadil Česák. O chvíli později byl hostující gólman překonaný znovu, v přesilové hře pak poslal pardubické hráče do tříbrankového vedení Langr. Ve třetí části si Karvinští zkomplikovali situaci vyloučeními. Domácí se nejprve radovali ve hře v pěti, dvojnásobnou početní výhodu pak využil Zajíček a v přesilovce upravili ještě na rozdíl šesti gólů. Třikrát se otevírala ještě vrátka na druhé straně, ale Karviná pardubického brankáře nepřekonala ani jednou a i v druhém souboji o víkendu nebyla úspěšná.

Neděle 23. října

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. HbK Karviná 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Kubal (Černický, Král), 11. Horváth (Hudec, Král), 17. Horváth (Hudec, Král), 30. Hudec (TS), 44. Kábrt (Horváth) – 34. Sladký (Růžička, Pala).

Střely: 40:30, vyloučení: 5:8, přesilovky: 7:6, využití přesilovek: 4:0, v oslabení: 0:0, diváků: 237.

Svítkovští hráči v sobotu poprvé prohráli v základní hrací době, nedařilo se ani Karviné, která nevsítila žádnou branku. O den později začal lépe Svítkov, který šel do vedení v osmé minutě, v jedenácté pak zamířil přesně v přesilové hře. Také ve druhé třetině padaly míčky jen do hostující branky, když domácí trestali karvinská vyloučení. Do třetí třetiny vstupovali se čtyřbrankovým náskokem a Karvinští to už měli těžké. Jednou trefou se podařilo snížit Sladkému, ale víckrát už se svítkovský gólman překonat nenechal. Skóre pak upravil ještě Kábrt a Svítkov zaznamenal další tři body.