CROSSDOCK Extraliga

Letohrad je v čele tabulky! Prachatice doma poprvé prohrály, Karviná uspěla v přestřelce

Extraliga v pátek pokračovala dohrávkou, v sobotu nabídla pět zápasů. Prachatičtí o svátečním dni doma znovu vyhráli, o den později ale byli poraženi. Letohrad se dostal na první místo, dařilo se také Karviné, Pardubicím a Svítkovu. Jednou se radovalo Kladno, nedařilo se Plzni, Dobřanům a Hostivaři.

Pátek 28. října

HBC Prachatice vs. HBC Kladno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Markytán (Švácha), 24. Štěpánek (Uhlíř, Markytán), 45. Tácha (Štěpánek).

Střely: 17:24, vyloučení: 3:2, přesilovky: 2:3, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 190.

Prachatice na domácím hřišti ještě neprohrály žádné utkání a o prodloužení vítězné série se snažily také proti Kladnu. V šesté minutě se musely bránit, když nabídly hostům přesilovou hru. Kladenští hráči to nepotrestali, naopak v první třetině poslal domácí do vedení Markytán. Na další branku čekali diváci do dvacáté čtvrté minuty, kdy se Prachatičtí dostali do dvoubrankového náskoku. Kladnu se nepodařilo prostřelit prachatického gólmana, úspěšné nebylo ani v power play. Hra bez brankáře se jim nevyplatila, do prázdné branky pojistil výhru Prachatic Tácha.

Sobota 29. října

HBC Kladno vs. HBC Plzeň 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Pražák (Hnízdil, Singer), 15. Procházka (Kohout, Barnošák), 36. Soukup (Patera, Pražák) – 24. Lokajíček (Hanuš, Vobruba).

Střely: 27:16, vyloučení: 5:4, přesilovky: 3:4, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0, diváků: 122.

Kladenští hráči se po dvou nepovedených venkovních zápasech pokoušeli v domácím prostředí uspět proti Plzni, které se v posledních soubojích také nedařilo. Kladno otevřelo skóre ke konci první části v přesilové hře, podruhé rozvlnilo síť jen devatenáct vteřin před přestávkou. Ve druhé třetině se pak mečouni snažili dotáhnout a na rozdíl jedné branky snížil v početní výhodě Lokajíček. Pak už ale Plzeňští recept na Jirotku nenašli, v poslední části ještě byl přesný Soukup a kladenští hráči si tak nechali všechny body.

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. Elba DDM Ústí nad Labem 4:3p (2:0, 0:2, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Paukrt (Fluxa, Bureš), 13. Malý (Korbel, Bláha), 43. Král (Horváth), 49. Waber (Král) – 20. Poláček (Krajíček, Soukup), 29. Soukup, 45. Krajíček (Stupka).

Střely: 30:23, vyloučení: 3:1, přesilovky: 1:3, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 120.

Svítkovští doma bojovali s Ústím nad Labem. Do utkání se jim podařilo vstoupit skvěle a v první patnáctiminutovce si vybudovali dvoubrankový náskok. Ústečtí hokejbalisté pak po přestávce přidali a dvěma trefami se na soupeře dotáhli. Vyrovnaný stav vydržel až do čtyřicáté třetí minuty, kdy vrátil vedení domácím Král. Ústí se nevzdávalo a štěstí zkusilo v power play. Jen třináct vteřin před koncem základní hrací doby srovnal Krajíček a zápas šel do prodloužení. Tam vystřelil druhý bod Svítkovu Waber a domácí se tak mohli radovat z další výhry.

HBC Dobřany vs. SK Hokejbal Letohrad 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 42. Hrubý (V. Šlehofer, J. Kovářík) – 30. Halbrštát (Doskočil, Bečka), 40. Macháček (Halbrštát, Bogdány).

Střely: 27:37, vyloučení: 3:3, přesilovky: 3:3, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 40.

Dobřany čekal v jejich hale nelehký zápas, utkaly se s Letohradem, který se nachází na nejvyšších příčkách. Dlouho se hrálo za bezbrankového stavu, první byl úspěšný Halbrštát, který potrestal vyloučení domácího hráče a jen osmnáct vteřin před koncem druhé třetiny zařídil hostům vedení. To pak Letohrad navýšil ve čtyřicáté minutě. Domácí se snažili s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat a naději na body vytvořil o necelé dvě minuty později Hrubý. Dobřany pak ještě odvolaly gólmana, ale ani v šesti už nesrovnaly a Letohradští jsou na čele tabulky.

HbK Karviná vs. HBC Hostivař 6:4 (1:1, 3:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 11. Tóth (Diviš, Pala), 18. L. Rosůlek (Tóth, Pala), 19. Stromko (Kalus, L. Rosůlek), 30. Diviš (Pilch, L. Rosůlek), 31. Stromko (Fárský, Wrobel), 38. Pala (L. Rosůlek) – 9. Čejka (D. Vaniš, Kučera), 26. Urbanec (J. Vaniš, Čejka), 38. Kucharčík (Pátek), 41. J. Vaniš (Čejka).

Střely: 25:31, vyloučení: 6:3, přesilovky: 2:4, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 1:0, diváků: 50.

Karvinští se nevydařené poslední souboje snažili napravit s Hostivaří. První se prosadili hosté, ale zanedlouho v přesilovce srovnal Tóth. Karviná pak výborně vstoupila do druhé třetiny a dvěma góly se ujala vedení. Vyloučení domácích pak také využili Hostivařští, ale šestnáct vteřin před přestávkou zase utekli do většího náskoku karvinští hráči. V úvodu třetí třetiny se prosadili znovu, na pak odpověděl Kucharčík. Neuběhla ale ani minuta a v oslabení byl přesný Pala. Hosté pak ještě jednou brankou upravili skóre a tři body si zapsala Karviná.

HBC Prachatice vs. HBC Pardubice 4:5 (2:2, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Turek (Šilhán, Zavřel), 8. Zavřel (Válek), 19. Šaršok (Šilhán), 20. Šilhán (Zavřel, Turek) – 3. Bílý (Školoudík, Langr), 4. Krejčí (Školoudík, Bílý), 16. Kubeš (Březina, Geisler), 26. Langr (Bílý), 41. Česák.

Střely: 19:27, vyloučení: 6:7, přesilovky: 5:4, využití přesilovek: 4:1, v oslabení: 0:0, diváků: 92.

Prachatičtí hráči se v domácím prostředí představili také v sobotu, tentokrát bojovali s Pardubicemi. Hostům se vydařil vstup do utkání a už ve třetí minutě se radovali z první branky. Neuběhly ani dvě minuty a Pardubičtí vedli o dva góly. Pak ale nabídli domácím dvojnásobnou přesilovou hru a Prachatice to potrestaly. O půl minuty později se v početní výhodě prosadily znovu a srovnaly. Jen deset vteřin po začátku druhé třetiny si vzali Pardubičtí vedení zpět, ale domácí pak během třiceti dvou vteřin skóre otočili. Třináctého poté v hostující kleci vystřídal Foršt a ještě před přestávkou vyrovnal Langr. Rozhodující gól padl ve třetí části po střele Česáka a těsnou výhru získaly Pardubice.