CROSSDOCK Extraliga

Radši bych měl více bodů v tabulce týmové než na svém účtu, neskrývá Jan Čejka

Hostivaři se zatím nedaří podle představ, i když po nepovedeném úvodu se dostala na lepší příčky. Pomáhá jí k tomu také Jan Čejka, který je nejlepším střelcem Extraligy. Hostivařský útočník v minulé sezóně získal titul s juniory, v sobotu jim v Superpoháru fandil na dálku z Karviné.

Věřím, že se zvedneme

Honzo, do letošní sezóny jste s Hostivaří nevstoupili dobře, body jste začali sbírat až déle a zatím jste na deváté pozici, ale na týmy před vámi nemáte velkou ztrátu. Vidíte zlepšení oproti začátku, jdou vaše výkony nahoru?

Zlepšení se říct asi nedá. Bohužel jsme na začátku soutěže byli zbrklí v zakončení, a to nás stálo body hlavně proti Plzni a Pardubicím. Teď je to jak na houpačce, jednou se vyhraje a poté prohraje. Myslím, že jsme dosti za očekáváním, ale věřím, že se zvedneme.

V posledním utkání jste si žádné body nezapsali, v Karviné jste prohráli 4:6. Vy jste se podílel na třech gólech. Kde byly podle Vás příčiny prohry?

Bohužel naše nevyspělost a zbrklost v obranné třetině. Ve většině zápasů vytváříme úplně zbytečné chyby, které nás stojí zápasy. Ani tentokrát to nebylo jinak, a proti silné Karviné, hlavně v útočné fázi, nás to potopilo.

S týmem máte zatím nejnižší úspěšnost využití přesilových her, příliš se vám nedaří ani v oslabení. Často to ale může rozhodovat zápasy. Zaměřujete se na to?

Každý čtvrtek se soustředíme na přesilovky, ale bohužel to co nám vychází na tréninku, tak se nám nedaří přenést do zápasu. Většinou nám i selže zakončení ve finální části.

Samozřejmě jsem fandil klukům do Prahy

O víkendu se hostivařští junioři představili na Československém Superpoháru, kde porazili slovenského soupeře a vyhráli 4:3. Vy jste s nimi v minulém ročníku získal titul, nyní jste ale bojoval v Karviné. Fandil jste jim na dálku?

Samozřejmě jsem fandil klukům do Prahy a přál jim výhru. V kabině jsme koukali na celou první třetinu, dokud jsme se nešli rozcvičovat na zápas.

S deseti góly jste s Nicolasem Langrem nejlepším střelcem Extraligy, v Hostivaři jste nejproduktivnějším hráčem týmu. Jak hodnotíte své výkony? Máte větší klid na hokejce, když se vám daří?

Radši bych měl více bodů v tabulce týmové než na svém účtu. Podle svých cílů nejsem spokojen jak bodově, tak ani na hřišti.

V sobotu se na domácím hřišti utkáte s Prachaticemi, které mají stejný počet bodů. Co bude důležité, abyste byli úspěšní?

Být silní na míčku a hrát trpělivě. Musíme hrát jednodušeji v obranné třetině a vytvářet velký tlak na soupeřovu rozehrávku.