CROSSDOCK Extraliga

Kert Park rozhodl tři vteřiny před koncem! Východočeské derby pro Pardubice

V sobotu 5.11. se na hřištích představily všechny extraligové týmy. Kert Park rozhodl o vítězství v Plzni jen tři vteřiny před koncem utkání, Prachatice si odvezly dva body z Hostivaře, Dobřany z Kladna. Letohrad poprvé vynuloval Svítkov, východočeské derby zvládly Pardubice, vyhrálo také Ústí.

HBC Plzeň vs. HC Kert Park Praha 3:4 (1:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 8. Hanuš, 25. Hanuš (Lokajíček, Roušal), 40. Matoušek – 3. Vaněk (Šperl, Zvonek), 5. Štefka (Plzák), 39. Šperl (Štefka, L. Lhota), 45. Danko (L. Lhota, Zvonek).

Střely: 27:26, vyloučení: 4:4, přesilovky: 4:4, využití přesilovek: 2:1, v oslabení: 0:0, diváků: 65.

Plzeňští se na domácím hřišti snažili překvapit Kert Park. V brance hostů nastoupil Jiří Návara, který do minulé sezóny chytal v Plzni. Úvod se lépe vydařil Pražanům, kteří šli ve třetí minutě do vedení, o necelé dvě minuty později ho navýšili. Plzeň ale bojovala a v osmé minutě využil přesilovou hru Hanuš. Plzeňský obránce byl přesný také ve druhé třetině a srovnal. Hosté se pak prosadili ještě jednou, ale na to zareagoval prvním gólem v Extralize Matoušek. Plzeň si pak zkomplikovala situaci a hosté rozhodli o výhře v početní výhodě jen tři vteřiny před koncem základní hrací doby.

HBC Hostivař vs. HBC Prachatice 2:3p (0:0, 2:2, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Urbanec (Novotný), 28. Malina (Kucharčík) – 16. Braun (Šaršok, Šilhán), 24. Neruda (Turek), 46. Braun (Tácha).

Střely: 31:26, vyloučení: 4:6, přesilovky: 3:4, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 48.

Hostivař se doma utkala s Prachaticemi, se kterými měla stejný počet bodů. V první třetině diváci neviděli žádný gól, první střela se ujala jen patnáct vteřin po přestávce, skóre se pak měnilo ve dvacáté čtvrté minutě. Nejprve vyrovnali domácí, ale jen o dvacet vteřin později vrátil vedení prachatickým hráčům Braun. Ještě ve druhé části využili Hostivařští přesilovou hru a vyrovnaný stav vydržel až do konce základní hrací doby. V prodloužení pak vystřelil druhý bod Prachaticím Braun.

HBC Kladno vs. TJ Snack Dobřany 6:7ss (1:0, 3:4, 2:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Singer (Adam, Kočka), 22. Barnošák (Dědič), 30. Špaček (Dědič), 30. Procházka (Kohout, Barnošák), 40. Kamenář (Adam, Kohout), 45. Procházka (Kohout, Soukup) – 26. Malecha (Bárta, Šlehofer), 27. Duchek (D. Kovářík), 28. Bárta (Strejček), 29. Malecha (Bárta, Duchek), 38. Strejček, 42. Michálek (Bárta, Truchlý), rozh. náj. Matoušek.

Střely: 45:33, vyloučení: 4:5, přesilovky: 4:3, využití přesilovek: 1:2, v oslabení: 0:0, diváků: 67.

Kladno v domácím prostředí přivítalo Dobřany. V první třetině se ujala jen střela Singera, ve dvacáté druhé minutě pak Kladenští skóre navýšili. Hosté pak ale předvedli brankové hody a během necelých čtyř minut stav otočili čtyřmi trefami. Na to ale kladenští hráči rychle zareagovali, dvacet vteřin před přestávkou snížili a jen pět vteřin před koncem části srovnali. Dramatický vývoj pokračoval také v další třetině, kde se do jednobrankového náskoku dostaly Dobřany, ale zanedlouho se Kladenští dotáhli. Vedení pak zase vrátil hostům Michálek, ale jen devět vteřin před koncem třetí třetiny poslal utkání do prodloužení Procházka. O vítězi nakonec rozhodla samostatná střílení, kde byli úspěšnější Dobřanští.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Halbrštát, 45. Lajčiak.

Střely: 34:26, vyloučení: 5:4, přesilovky: 2:4, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 151.

Letohrad, který je v čele tabulky, bojoval se Svítkovem. Hosté ztratili body zatím jen v jednom utkání. Do vedení se dostali Letohradští, když v poslední minutě první třetiny rozvlnil síť Halbrštát. Svítkovštím hráčům se nedařilo překonat Nováka, oba brankáři ale drželi své týmy a těsný náskok Letohradu vydržel až do poslední minuty. Svítkov se pokoušel srovnat v šesti, ale jen čtyři vteřiny před koncem zápasu pojistil vítězství domácím trefou do prázdné branky Lajčiak.

HbK Karviná vs. Elba DDM Ústí nad Labem 2:3 (2:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Stromko (L. Rosůlek, 4. L. Rosůlek (Skyba, Pala) – 20. Soukup (Červinka), 22. Vacek (Jelen), 44. Krajíček (Grus).

Střely: 27:32, vyloučení: 4:3, přesilovky: 3:4, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 50.

Karviná se doma představila s Ústím nad Labem. Domácí vstoupili do utkání skvěle a ve čtvrté minutě už vedli o dvě branky. Pak ale padaly góly na druhé straně, v prostřední části se dvěma přesnými střelami dotáhlo Ústí na domácí. V závěru utkání pak nabídla Karviná ústeckým hráčům přesilovou hru a Krajíček vyloučení potrestal. V poslední minutě na trestnou lavici také usedl ústecký hráč, Karvinští ještě odvolali gólmana, ale nikdo už se neprosadil.

HBC Pardubice vs. HBC Hradec Králové 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 9. Licek (Bílý, Novotný), 13. Langr (Licek), 21. Langr (Bílý, Kubeš), 35. Langr (Bílý, Školoudík), 41. Bílý (Zajíček, Langr), 43. Česák (Zajíček).

Střely: 25:30, vyloučení: 5:3, přesilovky: 3:5, využití přesilovek: 2:0, v oslabení: 0:0, diváků: 120.

Pardubičtí odehráli východočeské derby s Hradcem Králové, který vybojoval první body v minulém utkání. Pardubice před svými fanoušky vstoupily do zápasu lépe a v deváté minutě otevřely skóre, ještě před přestávkou pak měly dvoubrankový náskok, když byl úspěšný Langr. Ten ve druhé a třetí části přidal na své konto další góly a dokončil hattrick. Hradečtí byli střelecky aktivní, ale žádný míček se jim za záda pardubického gólmana nedařilo dostat. Naopak domácí se radovali ještě dvakrát a prodloužili vítěznou sérii.