CROSSDOCK Extraliga

Zatím nemůžeme najít ten správný rytmus, přiznává útočník Kladna Jaroslav Procházka

HBC Kladno se zatím pohybuje spíše ve spodních patrech extraligové tabulky? Co za tím vězí? Na to se snažil odpovědět kladenský Jaroslav Procházka. Jaké cíle vicemistři mají? A dokážou se vytáhnout na vyšší umístění před play off? Jaké by to bylo, kdyby Kladno do vyřazovacích částí nepostoupilo?

Jsme často nezodpovědní

Jaroslave, mohl byste prosím zhodnotit současné výkony a postavení Kladna? 11 zápasů, ale pouze 15 bodů. Co za tím je?

Zatím nemůžeme najít ten správný rytmus na celý zápas, nedokážeme hrát kvalitně a stabilně bez nějakých špatných výpadků, kdy hrou jen tak proplouváme a soupeř nám to tam během chvíle nasype.

Na začátku přišel nový trenér, Slavomír Švancar, co to do týmu přineslo? A co pro váš celek naopak znamenal odchod zkušeného Drahomíra Kadlece?

Sláva na Kladno přinesl nový herní systém, který se snažíme všichni pochopit, přinesl nový typ přesilovek a založení, bohužel se do toho všeho dostáváme pomaleji, než bychom chtěli. Odchod pana Kadlece z klubu byl pro mě nečekaný. Na Kladně odvedl neskutečnou práci, každý jeho trénink nás posouval dál a dál. Všichni jsme nesmírně vděční za to co nás naučil a kam nás dotáhl.

Odrazil se tento fakt v aktuální hře vašeho celku? Přeci jenom jste šestkrát prohráli (čtyřikrát v základní hrací době a dvakrát v prodloužení či nájezdech – pozn. red.), a to se vám na podzim ještě nestalo.

Určitě se odrazil, zvykáme si na nově složené formace i nové taktické pokyny, bohužel se nám je v zápasech nedaří úplně dodržovat. Bohužel jsme často nezodpovědní a ztrácíme tak zbytečně zápasy, které máme vyhrát.


Cílem je play off! Na play down vůbec nemyslíme

Co musíte ve vaší hře zlepšit, abyste začali stoupat tabulkou? Na co se teď zaměřujete?

Musíme být soustředění celý zápas, vyvarovat se výpadkům, které máme. Hlavně musíme začít brát tuhle situaci už vážně a soustředit se na každý krok, který na hřišti uděláme.

V posledních utkáních jste například prohráli na půdě nováčka z Prachatic. Čekal jste, že Horalové dokáží držet krok s extraligovou elitou?

Prachatice bojovaly co to šlo a body s námi urvaly. Hrály běhavou zarputilou hru a my dělali obrovské chyby, kterých dokázaly využít. Myslím, že svými výkony v podzimní části ukázaly, že dokáží držet krok s kýmkoli.

Zatím se pohybujete na pozicích, které rozhodují o play off či play down. Jaké by to bylo, kdybyste nepostoupili do play off jako vicemistři Extraligy?

Na play down ani nemyslíme, naším aktuálním cílem je dostat se do play off.

V posledním zápase jste navíc prohráli s dobřanskými Šneky! Věříte, že se na podzim ještě zvednete?

Dobřany využily každou šanci, kterou jsme jim nabídli a v nájezdech si svou šikovností 2 body zasloužily více než my. My musíme neustále věřit, že se to zápas od zápasu bude zlepšovat.


Jaroslav Procházka ml. si v 11 duelech sezóny připsal 4 kanadské body za 4 góly. Zvedne se společně s týmem v dalších duelech nebo až na jaře k lepším výkonům? Zdroj fotky: HBC Kladno.