CROSSDOCK Extraliga

Soupeři se proti nám vždy více zmáčknou a hrají na hraně možností, má jasno Radomír Vaněk

Kert Park v sobotu získal další body a zapsal si už pátou výhru v řadě. V Plzni ale pražské hráče nečekal lehký souboj a všechny body si vystřelili jen tři vteřiny před koncem. Skóre otevřel Radomír Vaněk, který neočekává lehké utkání ani v pražském derby, které sehrají Pražané v sobotu.

Bylo by příjemné přezimovat na prvním místě

Radomíre, s Kert Parkem jste zatím na třetím místě, na první Letohrad ztrácíte tři body, ale máte utkání k dobru. Je vaším cílem dostat se před zimní přestávkou na první pozici?

Do každého utkání jdeme s cílem vyhrát, takže by bylo příjemné přezimovat na prvním místě. Na druhou stranu titul na podzim ještě nikdy nikdo nevyhrál, takže to nějak více neřešíme. To nejdůležitější přijde na jaře.

Po Superpoháru jste se v Extralize představili v Plzni, kde jste vyhráli 3:4. Plzeňským hokejbalistům se v letošní sezóně zatím nedaří, ale tři body jste nezískali snadno. Jak náročné to bylo utkání?

Bylo to velice náročné utkání, soupeři se proti nám vždy více zmáčknou a hrají na hraně možností. To byl i případ Plzně.

V páté minutě jste už vedli o dvě branky, Plzni se pak podařilo vyrovnat a odpověď našla i na třetí gól. Překvapila vás něčím?

Soupeř měl dobrý pohyb po celé utkání. Jako téměř po celý podzim ale děláme laciné chyby, z nichž inkasujeme.


Radomír Vaněk (uprostřed v pozadí) si v 9 duelech připsal 14 kanadských bodů za 7 gólů a 7 nahrávek. Autor fotky: Milan Podpera.

Přesně tohle jsou výzvy, které máme rádi

V závěru třetí třetiny jste si před přesilovou hrou vzali oddechový čas a jen tři vteřiny před koncem základní hrací doby rozhodli o vítězství. Vzpomínáte si na celou situaci? Jaké jste z toho měl pocity, když jste rozhodli takto ke konci?

Skvěle sehraná situace, přesně tohle jsou výzvy, které máme rádi. Všichni se soustředili na Zvonyho (Dalimil Zvonek, pozn. red.), Lukáš Lhota to nádherně připravil pro Danyho (Petr Danko, pozn. red.) do prázdné brány.

V sobotu odehrajete pražské derby, utkáte se s Hostivaří, kterou jste v úvodním zápase porazili 9:2. Myslíte, že hostivařské hráče znovu překvapíte nebo očekáváte jiný souboj?

Hostivař se určitě poučí z prvního vzájemného zápasu a navíc po takovém výsledku z prvního utkání bude mít o motivaci postaráno.

O den později vás čeká utkání s Hradcem Králové, jenž se nachází na posledním místě. Bude to pro vás další nepříjemný soupeř, který bojuje o každý bod?

Proti Hradci nás určitě nečeká nic jednoduchého. Půjdou do toho po hlavě a očekávám podobně náročný zápas jako v Plzni.