CROSSDOCK Extraliga

Týmy z čela tabulky znovu vyhrály! Dobřany otočily nepříznivý vývoj utkání se Svítkovem

Extraliga mužů o víkendu nabídla zápasy oba dny. Kert Park vyhrál obě utkání a má shodně bodů s Letohradem. Těsné vítězství vybojovalo Ústí, přestřelku v Dobřanech zvládli domácí, radovala se také Karviná. Pardubice si rozdělily body s Plzní, Hradec potrápil oba soupeře.

Sobota 12. listopadu

HBC Plzeň vs. HBC Pardubice 3:4ss (1:1, 0:0, 2:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Beran (Matoušek), 36. Davídek (Muchka), 43. Davídek (Hanuš, Lokajíček) – 3. Krejčí (Licek, Bílý), 39. Licek (Bílý, Krejčí), 40. Krejčí (Školoudík, Bílý), rozh. náj. Česák.

Střely: 30:39, vyloučení: 5:4, přesilovky: 4:5, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0, diváků: 65.

Plzeňští hráči v dalším domácím zápase bojovali s Pardubicemi. Hostům se podařilo jít ve třetí minutě do vedení, mečouni pak srovnali v přesilové hře jen osm vteřin před koncem první třetiny, když si premiérovou branku zapsal Beran. Ve druhé části za svá záda nepustili brankáři žádný míček, v další poslal domácí do vedení Davídek. Po inkasovaném gólu ale více hrozily Pardubice a během necelých dvou minut si vzaly vedení zpět. Plzeňští na to ještě v závěru odpověděli a o vítězi rozhodla až samostatná střílení. V nich se více dařilo hostům a získali tak druhý bod.

HBC Hradec Králové 1988 vs. Elba DDM Ústí nad Labem 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 21. Jiřík (Tesař, Šimek), 33. Tesař (Šimůnek, Malý) – 6. Červinka (Michajličenko), 32. Stupka (Haas, Tomáš), 40. Stupka (Tomáš).

Střely: 28:27, vyloučení: 3:5, přesilovky: 4:2, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 30.

Hradec Králové se v sobotu na domácím hřišti představil s Ústím nad Labem. Úvod zápasu se lépe vydařil hostům, kteří se v první třetině ujali vedení. Ve druhé pak Hradečtí potrestali vyloučení ústeckého hráče a po dvou patnáctiminutovkách bylo skóre vyrovnané. Po přestávce vrátil náskok Ústí Stupka, ale hradečtí hráči na to rychle zareagovali a o necelou minutu později rozvlnil síť Tesař. Stav se pak měnil ve čtyřicáté minutě, když podruhé překonal domácího gólmana Stupka. Hradečtí ještě odvolali brankáře a zkoušeli srovnat v šesti, z trefy už se ale neradovali a výhru zaznamenalo Ústí.

TJ Snack Dobřany vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 6:5 (2:4, 0:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 9. Krch (V. Šlehofer, Bárta), 15. Matoušek, 37. J. Kovářík (Truchlý), 42. J. Kovářík (V. Šlehofer), 43. V. Šlehofer (Bárta), 45. Bárta (V. Šlehofer, Krch) – 4. Hudec (Bureš), 6. Bláha (Malý, Kábrt), 8. Horváth (Hudec), 13. Bláha (Kábrt), 33. Král (Hrabica).

Střely: 39:22, vyloučení: 1:4, přesilovky: 3:1, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 47.

Dobřanští se v domácím prostředí utkali se Svítkovem. Ten vstoupil do zápasu skvěle a v osmé minutě už vedl o tři branky. V dobřanské brance pak vystřídal Košňara Fukárek a v deváté minutě se radovali také domácí, když přesilovou hru využil Krch, který za Dobřany nastoupil poprvé. Před přestávkou se každý tým prosadil ještě jednou, brankové hody pak pokračovaly až ve třetí třetině. Nejprve poslal Svítkov do tříbrankového náskoku Král, poté ale padaly góly jen na druhou stranu. Domácí se prosadili čtyřikrát, skóre otočili v poslední minutě a vystřelili si tak všechny body.

HbK Karviná vs. HBC Kladno 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: L. Rosůlek (Diviš, Tóth), 20. Diviš (Růžička, Tóth), 20. Řehůřek (L. Rosůlek, Wrobel), 22. L. Rosůlek (Pala, Tóth), 35. Fárský (Popek, Pacas) – 24. Soukup (Kamenář, Adam), 27. Adam (Singer).

Střely: 28:27, vyloučení: 2:3, přesilovky: 3:2, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0, diváků: 55.

Karvinští doma přivítali Kladno. Oba týmy se pohybují ve střední části tabulky, začátek se ale lépe vydařil Karviné, která po první třetině vedla o gól, ve druhé se pak dostala do čtyřbrankového vedení. Kladenští pak vyměnili gólmany, místo Jirotky se do branky postavil Solar. Ve dvacáté čtvrté minutě se domácí provinili nedovoleným zákrokem a Kladnu stačilo jen sedm vteřin a snížilo. Za nedlouho se Kladenští prosadili znovu, pak už ale domácího strážce klece nepřekonali, naopak Karviná ještě jednou trefou skóre upravila a radovala se z vítězství.

HBC Prachatice vs. SK Hokejbal Letohrad 3:5 (0:2, 0:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 35. Sitter (Kalát), 42. Tácha, 42. Zavřel (Markytán, Turek) – 1. Macháček (Halbrštát), 8. Bečka (Macháček, Halbrštát), 30. Krejsa (Bečka), 41. Levý (Cvejn), 45. Kohoutek (Lajčiak).

Střely: 19:27, vyloučení: 4:4, přesilovky: 4:0, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 121.

Prachatice před svými fanoušky čekal zápas s prvním Letohradem. Hosté překvapili prachatického gólmana jen devatenáct vteřin po začátku a otevřeli skóre. V první třetině dopravili míček do branky ještě jednou, v poslední minutě druhé části se prosadili potřetí. V poslední patnáctiminutovce domácí snížili, Letohrad je ale moc do hry nepustil a čtyři minuty před koncem znovu vedl o tři góly. Prachatičtí hráči ještě bojovali a během čtrnácti vteřin byli přesní dvakrát. To už na body nestačilo, v poslední minutě se gólem ještě blýskl Kohoutek a Letohradští získali pátou výhru v řadě.

HC Kert Park Praha vs. HBC Hostivař 7:2 (2:0, 4:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. L. Lhota (Danko, Peschout), 6. Fejfar (Zvonek, Vaněk), 22. Zvonek (Vaněk, Hrdlička), 25. Fejfar (Rozenberg, Vaněk), 28. T. Lhota (Zvonek, Jágr), 29. Šperl (L. Lhota, Peschout), 34. Jágr (Laurinc, Šperl) – 30. Čejka, 33. D. Vaniš (Pátek, J. Vaniš).

Střely: 33:16, vyloučení: 7:13, přesilovky: 9:4, využití přesilovek: 3:1, v oslabení: 0:0, diváků: 75.

Kert Park o víkendu odehrál dvě utkání, nejprve sehrál pražské derby s Hostivaří. V souboji rozdali rozhodčí několik trestných minut, domácí už v šesté minutě využili dvě přesilové hry a měli dvoubrankový náskok. Kert Park pak pokračoval v brankostroji ve druhé třetině, kde mířil přesně čtyřikrát. V hostující brance během druhé části vystřídal Štourala Majerníček. Jen dvacet vteřin před přestávkou snížil Čejka, v přesilové hře byl přesný Daniel Vaniš. Víc branek už na své konto ale Hostivařští nepřidali a tři body si připsal Kert Park.

Neděle 13. listopadu

HBC Hradec Králové 1988 vs. HC Kert Park Praha 4:6 (1:3, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Rakovský (Jiřík, Šimůnek), 27. Svoboda (Rakovský), 29. Černý (Šimůnek, Jiřík), 36. Šimůnek (Fanderlík) – 1. Vaněk (Zvonek, Laurinc), 4. Rozenberg (Fejfar, Zvonek), 14. Vaněk (Zvonek), 18. T. Lhota (Zvonek, Vaněk), 25. L. Lhota (Danko, Jágr), 42. T. Lhota (Zvonek, Fejfar).

Střely: 25:36, vyloučení: 4:3, přesilovky: 3:4, využití přesilovek: 2:2, v oslabení: 0:0, diváků: 35.

O den později se Pražané představili v Hradci Králové. Skóre otevřeli už po devatenácti vteřinách, ve čtvrté minutě se ujali dvoubrankové vedení. Před koncem první části se radovali ještě jednou, jen tři vteřiny před přestávkou snížil Rakovský. Ve druhé třetině nejprve vsítili dva góly pražští hráči, dvakrát ale poté odpověděl Hradec. Ve třetí patnáctiminutovce oba týmy potrestaly vyloučení, Hradečtí ještě bojovali a zkoušeli power play, ale na Kert Park už se nedotáhli.