CROSSDOCK Extraliga

Osobně bych se rád viděl o něco výše v tabulce, přiznává prachatický Radek Sitter

Prachatice jsou krátce před zimní přestávkou na deváté pozici, na sedmé místo ale ztrácí jen bod. Úspěšné jsou především v domácím prostředí, kde ale naposledy nestačily na Letohrad. Radek Sitter je rád za povedený vstup do sezóny a věří, že tým v podzimní části ještě zabojuje o lepší umístění.

Zjistili jsme, že můžeme bodovat s většinou týmů v Extralize

Radku, s Prachaticemi se krátce před zimní pauzou nacházíte na devátém místě, na osmé jsou Dobřany, které mají odehráno o utkání méně, ztrácíte jen bod. Jak hodnotíte takto rozehranou sezónu?

Myslím, že si zatím vedeme docela solidně. Osobně bych se rád viděl o něco výše v tabulce, ale také jsme na tom mohli být o hodně hůř. Rozdíl mezi 7. až 10. místem v tabulce jsou pouze dva body.

Do první extraligové sezóny jste vstoupili skvěle, v úvodu jste vyhráli tři utkání v řadě, v každém jste získali dva body. Dodalo vám to sebevědomí, když se vám povedl začátek?

Přesně tak, bez tohoto začátku bychom jsme se nenacházeli tam, kde teď jsme. Zjistili jsme, že můžeme bodovat s většinou týmů v Extralize.

Jste silní především v domácím prostředí, kde jste všechny body ztratili až v utkání s Pardubicemi a Letohradem. Hraje se vám před svými fanoušky lépe?

Hraje se nám doma výborně, na každé utkání chodí okolo 150 lidí, kteří nás burcují k těm nejlepším výkonům.


Radek Sitter si ve 12 duelech sezóny připsal 7 kanadských bodů za 3 góly a 4 nahrávky. Zdroj fotky: higlanders1995.rajce.idnes.cz 

Budeme se snažit dostat na lepší pozici

V sobotu jste bojovali s Letohradem, se kterým jste prohráli 3:5. Soupeři se ale v letošním ročníku daří a je na nejvyšších pozicích. Jak těžké to bylo utkání?

Těžké, tlačí se hodně do brány. Chtějí dát z každé situace gól, jsou rychlí a hrají jednoduše. Mají hodně natrénovaný systém, který jim funguje. Proto se také nacházejí na špičce tabulky.

Ve třetí třetině jste snížil na rozdíl dvou branek, Letohradští pak odpověděli, ale během necelé půl minuty jste se prosadili dvakrát a ztráceli jen gól. Věřil jste, že byste se mohli dotáhnout?

Určitě a se mnou to cítil i celý tým, snažíme se hrát do posledního hvizdu píšťalky, jen škoda že to nevyšlo.

Nyní vás v podzimní části čekají ještě dva souboje s týmy před vámi. Co od nich očekáváte? Budete se snažit dostat na lepší pozici?

Budeme se snažit dostat na lepší pozici, ale to i Kladno a Dobřany, na které ztrácíme jeden bod. Určitě vyrovnané utkání, které doufám, dotáhneme do vítězného konce.