CROSSDOCK Extraliga

Jsem hlavně rád, že je v Ústí skvělá parta a kvalitní tréninky, těší Pavla Krajíčka

Ústí nad Labem před letošní sezónou posílil Pavel Krajíček a patří k nejproduktivnějším hráčům týmu. S mužstvem se zatím nachází na čtvrtém místě, s takovou pozicí před příchodem nepočítal. Před koncem podzimní části chce ještě zabojovat a proti silným soupeřům potvrdit dobré výkony.

Po kvalitní letní přípravě jsem si v hlavě nastavil vyšší cíl

Pavle, před letošní sezónou jste po konci Mostu v Extralize posílil Ústí nad Labem. Dříve jste tam odehrál pár utkání v mládeži, v naší nejvyšší hokejbalové soutěži tam ale nastupujete poprvé. Co Vás přivedlo do tohoto týmu?

Ta myšlenka přestupu byla již dlouhodobá. V Ústí nad Labem jsem x let studoval a nyní čtvrtým rokem zde i bydlím. Nabídka od Elby přišla již před dvěma lety, bohužel jsem ji nepřijal, což mě upřímně s odstupem času mrzí. Ono ukrojit si ze dne pět hodin kvůli tréninku v Mostě, na kterém vás není ani deset není zcela ideální. Další faktor, který musím zmínit (jelikož by mi to neodpustil), byl Vojta Červinka, se kterým jsme se dostali do kontaktu skrze pracovní povinnosti. Měsíce oboustranného popichování rovněž vedly k mému přestupu do Ústí nad Labem. Rozhodně mě mrzí, že Most nakonec nedal dohromady hráče. Byly by to zajímavé konfrontace.

S Ústím jste zatím na čtvrtém místě, ale oproti většině týmů máte odehráno o utkání navíc a rozdíly nejsou velké. Jak jste spokojený s průběhem podzimní části?

Musím říct, že po mém příchodu do klubu jsem čekal, že se budeme pohybovat kolem osmého místa a budeme se prát o postup do play off, stejně jako tomu v Ústí nad Labem bylo minulý rok. Po kvalitní letní přípravě a prvních zápasech jsem si ale v hlavě nastavil vyšší cíl – první čtyřka. S podzimní částí jsem tedy spokojen na 90 %, 100% spokojenost bude, pokud z dvou budoucích náročných zápasů vybojujeme alespoň tři body.

Naposledy jste sehráli vyrovnaná utkání, se Svítkovem jste prohráli v prodloužení, pak jste dvakrát vyhráli 3:2. Jsou to pro vás důležité body, o které bojujete až do konce?

Důležitým faktorem je bojovnost, která bohužel přichází až od druhé třetiny (kromě Hradce). Svítkov je pro mě obrovským překvapením, kdy po výhrách nad kvalitními soupeři (Karviná, Pardubice, apod.) jsem se obával, co nás čeká. Kromě první třetiny jsme odehráli slušné utkání, po zápase za námi přišel i Čabí (Michal Hrubý) s názorem, že s lepším soupeřem se ještě neutkali. Zápas v Karviné jsme opět začali vnímat až od druhé třetiny a myslím si, že výhru jsme si nakonec zasloužili. V obou případech jsme vstřelili gól v posledních vteřinách, což radost samozřejmě umocní. Vítězství v Karviné jsme si všichni užili, především následně v autobuse.


Pavel Krajíček v první extraligové sezóně za Ústí nad Labem už vsítil sedm gólů a na osm nahrál. Autor fotky: Tomáš Laibl.

Doufám, že potvrdíme domácí skvělou bilanci

O víkendu jste se setkali s Hradcem Králové, který zatím vyhrál jen jednou. Soupeř se na vás vždy dotáhl, ale na třetí gól neodpověděl a zvítězili jste 3:2. Co rozhodlo o vaší výhře?

Před tímto utkáním jsme si vštípili do hlavy, že to bude naše nejlepší první třetina venku. Skóre i pocit ze hry tomu jakžtakž odpovídal, pro změnu jsme ale v druhé třetině přestali hrát a soupeř výsledek dorovnal. Třetí třetina byla z mého pohledu nejvyrovnanější, my jsme díky bohu byli nakonec ti šťastnější.

V týmu patříte k nejproduktivnějším hráčům, vsítil jste už sedm gólů a na osm nahrál. V minulých sezónách jste příliš branek nedával, jste rád, že se vám nyní daří také střelecky?

Já si myslím, že je to součet mnoha faktorů. Kvalitnější letní přípravu jsem zatím neabsolvoval, Jarda (Jaroslav Pavlík) mě zkusil jako horního hráče na přesilovce, což jsem předtím nikdy nehrál a asi je ve mně pocit, že jsem do Ústí nepřišel jen do počtu. Opět musím zmínit i Červuse, jehož přihrávky a vyhrané buly znamenají body pro mě. Já jsem ale hlavně rád, že je v Ústí skvělá parta, kvalitní tréninky a na každý trénink i zápas se osobně těším. Třešničkou na dortu je prozatímní čtvrtá příčka, se kterou jsem osobně vůbec nepočítal.

V závěru podzimní části se utkáte se soupeři z horní části tabulky. Věříte, že se na ně dobře připravíte a ztrátu snížíte?

Jak jsem již zmiňoval, spokojený budu se třemi body z těchto dvou zápasů. Doufám, že potvrdíme domácí skvělou bilanci a po x letech okusím výhru s Kert Parkem. No a v Pardubicích chce vyhrát každý, pro mě osobně je to již několik sezón největší soupeř.