CROSSDOCK Extraliga

Je to zásluhou celého týmu a systému, hodnotí úspěšný podzim letohradský kapitán David Halbrštát

Letohradu se v podzimní části dařilo a přezimuje na druhém místě. Svými výkony k úspěchu týmu výrazně přispěl David Halbrštát, který posbíral nejvíce kanadských bodů, mezi všemi hráči z Extraligy je v produktivitě třetí. Zatím je to jeho nejpovedenější sezóna v naší nejvyšší hokejbalové soutěži.

Na jaře to musíme potvrdit

Davide, s Letohradem se vám podzimní část hodně vydařila, skončili jste na druhém místě jen tři body za Kert Parkem. Jakou z toho máte radost?

Určitě jsme rádi. Nečekali jsme, že budeme až tak vysoko. Na jaře to musíme potvrdit.

S Kert Parkem jste dlouho drželi krok, měli jste shodný počet bodů. V posledním utkání před přestávkou vás ale porazil 7:1 a odskočil. Mrzí vás, že vám sérii šesti výher přerušil takto v závěru podzimu?

Mrzí nás prohra, ale nic to neznamená. Je to pořád základní část. Kert Park se na zápas připravoval delší dobu a potvrdil kvalitu.

Byli jste jeden z týmů, který obdržel nejméně gólů. Myslíte, že je to zásluhou celého mužstva podpořenou výkonem Michala Nováka v brance, který je s úspěšností zákroků nejlepším gólmanem Extraligy?

Je to zásluhou celého týmu a systému, který hrajeme. I když už se více soustředíme na útok, tak obranný systém máme zažitý a soupeři mají problémy nám dávat góly.


David Halbrštát stanul po podzimní části na průběžném 3. místě kanadského bodování. Odehrál 13 ze 14 zápasů a připsal si 24 kanadských bodů, z toho se hned desetkrát trefil do černého. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Jsem rád, že se mi daří a jsem týmu platný

Vidíte i přesto, že se vám dařilo, nějaké nedostatky ve hře, které byste chtěli zlepšit?

Nedostatky jsou vždy. Naším největším je asi malá produktivita, což se potvrdilo i proti Kert Parku. Na tom musíme zapracovat. A musíme se zaměřit na postavení celé pětky na vhazování.

Jste nejproduktivnějším hráčem týmu a třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže. Posbíral jste zatím deset gólů a na čtrnáct nahrál a je to tak Vaše nejpovedenější sezóna v Extralize mužů. Co na to říkáte?

Určitě je to moje nejpovedenější sezóna z tohoto pohledu. Jsem rád, že se mi daří a jsem týmu platný. Začal jsem to brát více na sebe a zatím se to vyplácelo. Doufám, že to vydrží i na jaře a dostane se do formy víc spoluhráčů.

Sezónu nyní přeruší zimní přestávka, pak začne jarní část, kde bude potřeba dobrou formu potvrdit. Půjdete do ní s nejvyššími cíli?

Půjdeme do ní s cílem být do čtvrtého místa a navázat na výsledky z podzimu. Budeme se chtít co nejlépe takticky připravit na play off a tam se probojovat daleko.