CROSSDOCK Extraliga

Podzim hodnotím jedině kladně, je spokojený nejproduktivnější junior Matyáš Bláha

Svítkov vstoupil do podzimní části výborně, nakonec se umístil na šesté pozici. Svými výkony týmu pomáhal také Matyáš Bláha, který je nejproduktivnějším juniorem v Extralize mužů. Podzim si ještě prodloužil reprezentačním srazem dvacítky, kde se snažil bojovat o mistrovství světa 2023 v Liberci.

Nejraději vzpomínám na derby s Pardubicemi

Svítkov po vítězství v 1. Lize postoupil před letošní sezónou do nejvyšší hokejbalové soutěže, kde v úvodu sezóny předvedl neskutečnou formu. Hned v prvním utkání porazil na domácím hřišti Dobřany 9:1, v dalším souboji s Plzní ani jednu branku neinkasoval a soupeřům dělal problémy i v následujících zápasech. Bodovou sérii mu přerušila až Hostivař v osmém utkání. „Začátek sezóny byl neskutečný,“ neskrývá Matyáš Bláha, který v sedmnácti letech patří k nejproduktivnějším hráčům týmu.

Svítkovští hráči udrželi na podzim čtyři čistá konta, podařilo se jim to i v pardubickém derby, kde zvítězili 5:0. „Nejraději vzpomínám jednoznačně na derby s Pardubicemi,“ má jasno svítkovský útočník, který v tomto utkání před několika fanoušky nahrával na první branku, čtvrtou si pak zapsal na své konto. Naopak jediný tým, který do své klece nepustil žádnou střelu svítkovských hokejbalistů, byl Letohrad.

V základní hrací době prohráli Svítkovští zatím jen čtyřikrát, v závěru podzimní části ve dvou duelech pouze o gól. „V posledních zápasech podzimu jsme ale naopak několikrát body zbytečně ztratili, i když jsme měli utkání pod kontrolou. I tak ale podzim hodnotím jedině kladně,“ ohlíží se za podzimní částí Bláha. Svítkov v ní posbíral dvacet tři bodů a přezimuje na šestém místě. Na čtvrtou pozici mu ale chybí jen tři body.


Kemp dvacítky byl super, v týmu máme výbornou chemii

V sedmi zápasech se Bláha objevil také v týmu juniorů, se kterými v divizi Východ skončil na čtvrté příčce. „S výsledky juniorky úplně spokojeni nejsme, jasný cíl byl postoupit do skupiny A v nadstavbě, a to se nepovedlo,“ mrzí svítkovského hráče, který se v juniorské soutěži blýskl sedmi trefami a sedmi asistencemi. V týmu byl tak nejproduktivnějším hráčem a vede také produktivitu juniorských hráčů v Extralize mužů. „Se svojí produktivitou v Extralize spokojený celkem jsem, ale se svojí hrou už tak spokojený nejsem,“ je skromný Bláha.

Svými výkony si zasloužil pozvánku na reprezentační kemp U20, který se konal o druhém prosincovém víkendu na zimní stadionu ve Svitavách. V širokém kádru tak bojoval o místo pro světový šampionát. „Kemp byl super, v týmu máme výbornou chemii a dostat se na mistrovství světa je jeden z mých hlavních cílů této sezóny,“ prozrazuje český reprezentant. „Umístit se co nejlépe v Extralize, když to půjde tak stíhat play off s juniorkou,“ doplňuje další cíle, kterých chce dosáhnout s klubovými týmy.