CROSSDOCK Extraliga

TOP 5 momentů podzimní části Extraligy! Mládí vpřed, Kert Park stále vévodí.

Nejvyšší hokejbalová soutěž jde každým rokem nahoru, protože týmy na sobě pracují. To je vidět i na nečekaném vývoji extraligové tabulky. Jaké nejlepší momenty Extraliga na podzim nabídla? Přinášíme vám z pohledu naší redakce TOP 5 nejlepších momentů, statistik či hráčů z Extraligy!

TOP 1 – Kert Park nepřestává udivovat! Mistr stále vévodí.

HC Kert Park Praha je opravdu dobře naladěné piano! I během proběhlé podzimní části David Kuna ukázal, jak skvěle umí připravit své hráče na lužinský styl hokejbalu. I po menší obměně hráčů Pražané vévodí extraligové tabulce s 68 vstřelenými góly. Náhoda? Tak to ani omylem. Velmi dobře propracovaný systém a vůle hráčů se předvést v dresu Kert Parku, to je hnací motor tohoto celku. Pražané i tuto sezónu mají našlápnuto k dalšímu úspěchu. Kert Park jako jediný celek prohrál jedno utkání v základní hrací době. Bylo to proti letohradským Jelenům, které však Pražané porazili v posledním duelu podzimu. Kam to mistr dotáhne letos?

TOP 2 – Mladí hráči vpřed! Do TOP 10 bodování se dostalo 5 nadějných mladíků.

Českému hokejbalu dorůstají hokejbalové naděje, které se ukazují už i v Extralize. To nám ukazují individuální statistiky hráčů i brankářů. Mezi TOP 10 hráči, kteří nejvíce bodují se objevují mladá jména. Hostivařský Jan Čejka obsadil po podzimu 5. příčku s 23 kanadskými body (14+9). Tento dvacetiletý borec se dokáže prosadit i mezi ostřílenými hráči nejvyšší soutěže. O příčku za ním je jeho spoluhráč Samuel Kucharčík, který je o dva body pozadu (9+12). Tyto borci by mohli v budoucnu nasměrovat Hostivař velmi vysoko.

I Kert Park si vychovává nadějné hokejbalisty, což potvrzuje Vojtěch Jágr, který má 21 bodů (9+21) jako Samuel Kucharčík. Mladý útočník se v individuálních statistikách řadí mezi klíčové hráče pražského mistra. Nováček ze Svítkova se naopak může spolehnout na Jakube Krále, který se v Extralize velmi našel. Na kontě má 8 branek a 13 asistencí. Nasměruje Svítkov do play off? V hradeckých barvách se mu v minulosti tolik nevedlo, což se dnes říct nedá. TOP 10 hráčů uzavírá polabinský Nicolas Langr, který s 15 góly vévodí extraligovým střelcům. Mladíci vládnou i mezi brankáři. A to v pořadí Michal Novák, Lukáš Novotný a Tomáš Rechtorik.


Jan Čejka se ve velmi mladém věku vypracoval mezi opory extraligové Hostivaře, juniorských reprezentací i seniorského národního týmu!

TOP 3 – Macháček hattrickem sestřelil Kert Park.

Velký zápas podzimu mohli fanoušci vidět na hřišti Letohradu, kam 17. září 2022 přijel HC Kert Park Praha. Jasným favoritem byli Pražané, ti ale v tomto duelu padli, a to ve velké přestřelce. Na podzim přibyl na trenérskou střídačku Michal Kovář, který do hry vnesl nový pohled. Přeci jenom tento zkušený hráč působil řadu let na Lužinách, a proto věděl, jak na Kert vyzrát. V tento den se velmi dobře vyspal Michal Macháček, který v důležitých momentech svůj celek nezklamal. Kert Park šel rychle do vedení, ale Macháček vrovnal. Pražští hokejbalisté šli ještě dvakrát do vedení, přičemž Jelenům se podařilo dvakrát vyrovnat. Ve 24. minutě to byl právě Macháček, jenž poslal svůj celek poprvé v zápase do vedení. To už Jeleni nepustili. Za skvělý individuální výkon byl Macháček odměněn ještě brankou do prázdné brány, kterou zpečetil výhru 7:4 a svůj hattrick.


Dvacetiletý útočník Jelenů Michal Macháček odehrál všech 14 zápasů podzimní části, ve kterých nasázel 10 gólů a navrch přidal 9 nahrávek. V žádném reprezentačním výběru ale aktuálně nefiguruje. Zabere na jaře ještě více?

TOP 4 – Obrat jako hrom! Svítkov ztratil vyhraný zápas v Dobřanech!

Velké překvapení a lákadlo hokejbalu jsme zažili během zápasu dobřanských Šneků a pardubických Stars. Nováček ze Svítkova zajížděl na západ Čech, kde po sedmi minutách hry vedl 0:3. Postupem času svítkovská lehkost přispěla k vedení 2:4. Dobřany však šláply do pedálu a během 41. až 45. minuty dokázaly duel obrátit na konečných 6:5. Mnoho lidí muselo po vývoji tohoto zápasu otevřít pusu, když se Šnekům povedl tento famózní kousek.


Dobřany oplatily Svítkovu porážku z úvodu sezóny ve velkém stylu! Tento stále velmi mladý tým má před sebou velkou budoucnost.

TOP 5 – Překvapení sezóny! Kladno tápe, Piráti na spadnutí a nováčci soutěže se drží!

Místo na vrcholek tabulky se podíváme na spodní část. Asi málo kdo čekal, že zrovna hradečtí Piráti budou tápat. Hradec Králové vyhrál ze 14 zápasů pouze 1 zápas. Vyhnou se Piráti ještě play down? Jedním z favoritů soutěže mělo být Kladno, které však po trenérské výměně tápe. Rysi ze 14 duelů dosáhli pouze na 21 bodů, což jim zaručuje 7. místo. Podzim nám také narýsoval velkou tlačenku do play off. O to se určitě porve nováček z Prachatic, který je ještě stále na dostřel deváté Hostivaři a osmým Šnekům. Skvělý vstup do Extraligy zažil i Svítkov, což je pro Hvězdy skvělá zpráva.