1. liga

Těším se na konfrontaci s týmy z druhé divize, přiznává trenér Blatné Zdeněk Vinter

Hokejbalisté z Blatné se během zimy připravují na start jarní části 1. Ligy, kde budou chtít pokračovat v dobrých výkonech a udržet se před play off na 1. místě. Během přestávky se Blatná představila na dobřanském Ledňáčku. Co tento turnaj ukázal blatenskému trenérovi Zdeňku Vinterovi st.?

Trenére, do 1. Ligy jste na podzim skočili jako uragán. Prohráli jste pouze úvodní utkání sezóny. Čemu přisuzujete takovou podzimní formu?

Určitě jsme nepodcenili letní přípravu a hlavně velkou chuť dokázat, že do 1.Ligy patříme a neuděláme ostudu.

Budete si ji chtít udržet i v jarní části? Jak se na jarní část 1. Ligy připravujete? Myslíte si, že bude v něčem specifičtější než ta podzimní?

Pracujeme na tom, abychom takhle pokračovali i v další části sezóny, tak uvidíme. Do přípravy na jarní část jsme se pustili hned po skončení podzimu a to třikrát týdně a skutečně v hojném počtu pod vedením Petra Maňasky. Myslím si, že jarní část bude více bolet. (smích)

Důležitou součástí příprav je zimní pauza. V ní jste dokonce navštívili s týmem dobřanský Ledňáček. Brali jste na něm třetí místo. Byl jste s týmovým výkonem spokojen? Kde to herně vázlo?

Je pravda, že do Dobřan jsme jeli dá se říct nepřipraveni. Trénink na hřišti s hokejkou jsme měli před turnajem dvakrát a to je opravdu málo. S týmovým výkonem spokojen i přes ořezanou sestavu jsem. Neřekl bych, že to herně někde vázlo, jenom nám chybělo trochu toho štěstíčka.


Na Východě jsou stejně kvalitní týmy. V play off to nebude jednoduché.

Vy jste na turnaji dokonce po nájezdech porazili domácí Šneky. Udělalo Vám radost, že jste dokázali vyzrát na extraligový tým?

Určitě ano, každá výhra potěší a ještě když jde o takto silný tým.

Na druhé straně jste podlehli Novému Strašecí, kterému se v 1. Lize na podzim příliš nedařilo. Mohl byste nám prosím tento zápas přiblížit?

Mysleli jsme si, že na ně vlítneme, ale bohužel nešlo nám to, jak jsme chtěli. Bohužel jsme dostali hodně laciné góly, na které jsme i přes stažení na dvě lajny nedokázali odpovědět.

Měli jste možnost nastoupit i proti jednomu týmu z Východní divize 1. Ligy. Prozradil vám tento duel něco o kvalitě druhé divize? Čtvrtfinále play off se bude mezi divizemi křížit. Těšíte se na to?

Myslím si, že ve východní divizi jsou stejně kvalitní týmy  jako na západě, takže to nebude nic jednoduchého, na což se hodně těším.