1. liga

Bulldogs na jaře chytili formu! Čemu to přisuzuje tahoun Petr Vodvárka?

HBK Bulldogs Brno v jarní části 1. Ligy chytili velkou formu a v každém duelu bodovali. Velký podíl na tom má třetí nejproduktivnější hráč Brna Petr Vodvárka. Čemu tento borec přisuzuje týmovou formu? A co říká na svou osobní formu? Věří, že s Brnem postoupí přímo do čtvrtfinále 1. Ligy?

Zázrakem mi tam vždy něco spadne

Petře, jarní části 1. Ligy jste se s Brnem rozjeli. Bodovali jste v každém zápasu. Čemu to přisuzujete?

Tak určitě tomu, že se nás začalo scházet na 3 kompletní pětky a většina doléčila zranění. Hlavně taky musím vyzdvihnout kluky z juniorky a Richarda Makaru.

Porazili jste silnou Poličku a Heřmanův Městec. Jaké to byly zápasy? Které vítězství podle Vás bylo cennější? Který zápas byl náročnější?

Obě dvě utkání byla dost podobná a běhavě náročná. Osobně si myslím, že zápas s Ježky jsme více kontrolovali, až na závěr zápasu. Cennější vítězství je určitě to na poličské půdě.

Vy jste třetím nejproduktivnějším hráčem Brna, přičemž jste u většiny vstřelených branek. Jste za to rád?

Zázrakem mi tam vždy něco spadne, nejsou to vyložené šance a v zápase jich mám žalostně málo. Spíše se snažím šance vytvářet pro spoluhráče, udělat jim prostor. Ale za každý gól v důležitém zápase jsem rád.

Dostanou se brněnští Buldoci dále než v loňské sezóně? Petr Vodvárka ví, že se může stát cokoliv. Autor fotky Kristýna Butašová.

Stát se může opravdu cokoliv

Zatím jste na třetím místě tabulky, přičemž ještě můžete zabojovat o přímý postup do čtvrtfinále 1. Ligy. Je to váš cíl? Jak moc by vám to pomohlo?

Los nám celkem hraje do karet, pokud zvládneme všechna utkání, tak je to reálné. Pokud bychom se podívali na tabulku 2 až 3 zápasy před koncem podzimu, tak postup do play-off je veliký úspěch.

V play off se může stát již cokoliv. Loni jste vypadli proti Pedagogu. Jak to vidíte letos? Mohlo by z toho být alespoň semifinále?

Určitě se budeme snažit dojít co nejdál jako všichni ostatní. Play-off je jiná soutěž. Sám jsem si myslel, že Budějovice přejedeme. Jak říkáš, stát se může opravdu cokoliv, netroufnu si předpovědět, zda soutěž vyhrajeme, nebo skončíme v předkole.