1. liga

Jakub Kovárník zažívá průlomovou sezónu, stejně jako Kelti! Hlavně, že se daří týmu, zdůrazňuje

Mladý talentovaný bek Keltů vyhlíží líté boje v první lize, kde se Beroun nevyhne předkolu. V extraligovém Kert Parku dostává stále více prostoru a obehrává se ve stěžejního obránce. Za očekáváním nezůstává ani v ofenzivě. V minulém kole vstřelil hattrick Ještěrům. Předchází ho pověst vtipálka.

Byly zápasy, kdy bych se tou hokejkou nejradši praštil!

Jakube, vy jste v minulém zápase hráli výborně a poradili si s Ještěry. Vám se navíc podařilo vstřelit hattrick, to je na obránce nezvyklý počin. Mohl byste nám vaše branky popsat? Co byste řekl k letošní sezóně ? Jak se Vám letos osobně daří?

Tak zápas s Ještěry nebyl vůbec jednoduchý, ale jsem velmi rád, že jsme ho zvládli. Tam asi jde o to, že jsem hrál v útoku s Ondrou Benešem a Matějem Tauferem. To se to hraje samo. Třikrát jsem se akorát postavil a dostal to před prázdnou bránu. Takže takový tři šoupáky. (smích)

Nastupujete také v dresu Kert parku Praha, jak byste se ohodnotil za své počínání?

Za mě to není pořád perfektní. Byly zápasy, kdy bych se tou hokejkou radši praštil. (smích) Na druhou stranu zase byly zápasy, kdy jsem se cítil dobře i se mi dobře hrálo. Ale nejdůležitější je, že se nám daří týmově.

Kelti budou v předkole bojovat o čtvrtfinále 1. Ligy. Budou se radovat stejně jako Jakub Kovárník proti Ještěrům? Zdroj fotky: SK Kelti 2008.

Osobně bych si rád zahrál s Mladou Boleslaví, to by bylo takové malé derby!

Prozradíte nám, jaký cíl jste si letos vytyčili s Berounem? Vypadá to, že se nevyhnete předkolu. Je to pro vás komplikace? Máte navíc nějakého obávaného soupeře?

Tak určitě za mě byl cíl play off, což jsme zvládli a jsem za to rád. Obávaného soupeře asi nemám. Čím blíž, tím líp.

V případě úspěchu se postavíte týmům z východu. Sledujete výboj druhé divize?

Sleduju vývoj druhé divize a je to stejná soutěž jako u nás. Každý může porazit každého. Ale mně osobně by se líbila Mladá Boleslav, to je vždycky takové malé derby!

V čem Kelty naopak tlačí bota? Bez čeho se v play off neobejdete?

Řekl bych, že to bude asi střední pásmo. Ale dokázali jsme, že můžeme hrát s každým a porazit každého, takže doufám, že se to potvrdí v play off.

Chtěl byste něco vzkázat, ať už spoluhráčům, fanoušků nebo někomu jinému?

Asi jenom: „RAZ DVA TŘI TÝM!“

Neodpustím si osobní dotaz, kolují zvěsti, že jste prý bavič kabiny a mezi vaše oblíbené vtípky patří parodování spoluhráčů, a hlavně trenérů. Je to pravda?

Nevím, kde se tohle vzalo, ale rád si dělám srandičky třeba z Radomíra Vaňka nebo Vojty Jágra, to je asi jediné. A když už z trenérů, tak je to myšleno všechno dobře a ze srandy!