1. liga

Poslední zápas základní části, hraje se o první místo, určitě to bude super zápas, hlásí před duelem s Poličkou Dominik Macenauer

Ve Východní divizi 1. Ligy se tabulka pořádně zamotala, a to hlavně na špičce tabulky. Poličská Kometa s Ježky budou v posledním zápase základní části hrát o celkové prvenství, které zajistí lepší startovací pozici pro play off! Jak se vše rozuzlí podle Dominika Macenauera?

Tabulka se zamotala pěkně, některé výsledky byly nečekané

Dominiku, tabulka v 1. Lize na východě Čech se natolik zamotala, že vše rozhodne poslední zápas. V něm se utkáte na domácí půdě s Poličkou. Jak se na tohoto soupeře těšíte?

Tabulka se zamotala pěkně, některé výsledky byly nečekané, například právě Polička s Mladou Boleslaví, asi jsem nečekal, že by Polička mohla doma prohrát. Co se posledního zápasu právě s Poličkou týká, tak se těšíme samozřejmě, poslední zápas základní části, hraje se o první místo, určitě to bude super zápas.

Tento duel bude rozhodovat o tom, kdo postoupí do čtvrtfinále 1. Ligy z prvního místa, čili kdo teoreticky půjde na papírově slabší celek z druhé divize. Bylo by pro vás lepší startovat z „jedničky“?

Jak říkáš, je to pouze teoreticky. V tom zápase sice jde o to, kdo bude první a kdo druhý, ale když se podíváme do druhé skupiny, kde je to hodně vyrovnané tak já tam úplně papírově slabšího soupeře nevidím. Za mě jde tedy spíše o to, kdo bude mít lepší pocit z toho na jakém místě po základní části daný tým skončí. Pro nás byl cíl dostat se přímo do čtvrtfinále, to se povedlo.

Co od zápasu proti Kometě očekáváte? S Kometou jste na podzim prohráli a na jaře vyhráli. Co bude rozhodovat v tomto zápase?

Očekávám jako vždy, kvalitní hokejbal, Poličku dobře znám, znám i hráče, kteří tam hrají a vím, že je to hodně dobrý tým. V sezoně to máme 1:1, oba zápasy byly hodně vyrovnané a čekám to i nyní. Rozhodne asi větší chuť po vítězství.

Ježci se v posledním duelu proti Kometě budou snažit získat tři body, aby šli do play off z prvního místa. Podaří se jim to? Autor fotky: Roman Nedbal.

Za čtvrtfinále jsme opravdu rádi, cíl byl dostat se hlavně do play off

Postup do čtvrtfinále vás však s Ježky nemine oproti loňskému roku. S jakým soupeřem byste se chtěli utkat? A jaké jsou play off cíle?

Za čtvrtfinále jsme opravdu rádi, cíl byl dostat se hlavně do play off, jelikož jsme se tam loni vlastními chybami neprobojovali, letos to z naší strany bylo lepší, ikdyž některé zápasy jsme si opět nepohlídali a mohli jsme mít starosti s předkolem. Naštěstí, jak zmiňuješ v první otázce, tabulka se dost zamotala a samozřejmě i to nám dost pomohlo. Co se týká cílů, asi by každý řekl, chceme to samozřejmě vyhrát ale já budu víc při zemi, chceme si to letos hlavně vyzkoušet, jaké je play off v 1. lize, je to pro nás novinka a tak uvidíme jak se nám bude dařit.

Kdyby se vám podařilo celou 1. Ligu ovládnout, pomýšleli byste na postup?

Nechci, za nikoho mluvit ale za mě určitě ne. Nicméně do budoucna by se o té myšlence asi dalo uvažovat, jakmile naplno dorostou kluci z Juniorky, tak tam ty cíle budou mnohem vyšší.