1. liga

Myslím, že bude důležité, jak dopadne první zápas, ví o strastích předkola Tomáš Faigl z Vlčí smečky

Vlčí smečka musí jako vicemistr 1. Ligy z loňské sezóny do předkola play off, kde si to na dva vítězné zápasy rozdá s rezervou Plzně. Vyzpovídali jsme jednoho z tahounů Vlčí smečky Tomáš Faigla. Na co Ústečané proti Plzni vsadí? Co více tento borec prozradil?

Teď je jen na nás, jak se k tomu v předkole postavíme

Tomáši, po základní části jste skončili na 3. místě, což je o dvě příčky níže než v loňské sezóně. Určitě jste chtěli postoupit do play off napřímo. Co se z Vašeho pohledu stalo?

Chtěli jsme být do 2. místa a postoupit rovnou do čtvrtfinále, ale bohužel naší vinou se tak nestalo. Ztratili jsme body, hlavně doma se slabšími soupeři a paradoxně jsme je získávali venku, a ještě v oklestěné sestavě, kdy jsme byli rádi, že jsme dali dohromady 10 lidi. Prohráli jsme si to sami a teď je jen na nás, jak se k tomu v předkole postavíme.

Teď na váš tým čeká předkolo play off s HBC Plzní. Série se bude hrát na dva vítězné zápasy, což může být ošemetné. Na co budete v sérii proti Plzni sázet?

Já sám ani nevím, myslím, že bude důležité, jak dopadne první zápas u nás. Důležité taky bude, jak se sejdeme na předkolo my, protože si nepamatuju, kdy jsme naposledy hráli 2 zápasy po sobě ve stejné sestavě.

Rezerva Plzně vás v základní části dvakrát porazila. Je něco, čím vás mladý celek ze západu Čech může překvapit?

Nevím, čím by nás mohli překvapit, myslím, že hrají pořád stejně. Dobře brání ,nahazují si to a běhají za tím, na to se musíme připravit. Ale pořád si myslím, že máme lepší a zkušenější tým, a když budeme hrát svoji hru, a to co po nás trenéři chtějí ,tak bychom měli postoupit. Je to jenom na nás.


My se teď soustředíme na tenhle víkend

Vy do série půjdete s kupu zkušeností z loňského play off, v němž jste se stali vicemistry soutěže. Budete chtít tento kousek zopakovat?

Loňská sezóna byla úplně jiná, než je tahle. Byli jsme všichni natěšení na 1. ligu. Letos to podle hry trochu opadlo. Takže udělat stejný výsledek a dostat se do finále by si přál každý z nás, ale na to je ještě hodně brzo. My se teď soustředíme na tenhle víkend.

Jak tipujete ostatní předkola ať už na západě, či na východě Čech. Když postoupíte, koho byste chtěli vyzvat ve čtvrtfinále?

Abych pravdu řekl ,nevím, jak jsou ostatní dvojice ve druhé skupině, nějak jsem to nesledoval. Jediné, na co jsem koukal, bylo kdo se umístil na 2. místě a na koho bychom teoreticky narazili, ale to je ještě brzo.

Vlčí smečka letos obhajuje druhé místo v 1. Lize. Kam až ji Tomáš Faigl dovede? Zdroj fotky: Vlčí smečka Ústí nad Labem.