1. liga

O víkendu startuje v Blatné finále play off 1. Ligy! Využijí Datlové domácího prostředí?

Finále play off druhé nejvyšší mužské soutěže je tady. Stanou proti sobě vítězové základní části z divize Západ a Východ. Blatná začíná dvěma duely na své fantastické domácí půdě. Co na to Polička? Podaří se jí na východ Čech přivést alespoň nerozhodný stav série 1:1?


Západ proti Východu

Vítěz Západní divize proti vítězi Východní divize. Souboj o titul a slibovaná bitva jako řemen je na programu v první lize. Blatná si cestou poradila s Brnem a přetlačila doma v pátém utkání kousavou Vlčí Smečku. Kometa postoupila do boje o titul celkem hladce, když zatím ztratila pouze jedno utkání. Pedagog ani Suchdol nevyzráli na Východočechy v žádném ohledu. Nyní se však schyluje k utkání dvou letos nejlepších týmů první ligy. Jihočeši mají k dispozici výhodu domácího prostředí, kde letos prohráli pouze jednou. Kometě to vůbec nemusí vadit, venku má totiž totožnou bilanci. Očekává se také vynikající kulisa tradičního kotle Datels. Jak tohle dopadne?

Pohádka o Datlech a poháru ještě nekončí.

Už teď je jasné, že Datlové pověsí na krk historickou medaili. Malé městečko se pomalu stává hokejbalovou Mekkou jižních Čech. Blatnou táhne produktivní útok. Braun a Maňaska platí na soupeře rychlostí. Záda kryje Jihočechům stálice Koubek. Přesilová hra s úspěšností 17 % sice zatím není zlatým hřebem hry Datels, ale nic to nemění na faktu, že se jedná o ofenzivně laděný a nebezpečný mančaft. Vynikající oslabení (84 %) je již o poznání výkonnějším motorem celého datlího stroje. K tomu všemu přidejme 500 fanoušků a domácí neporazitelnost a je jasné s kým máte tu čest. Datels Blatná jdou do boje.

Je lepší protloukat se, než-li někde brečet.

Kometu nezajímá nic než další „pampelišek žlutej květ“- zlato. Napovídá tomu dosavadní počínání Východočechů v Play – Off. Dobře hrající Budějovice nevybojovali ani bod. Suchdol uspěl po lítém boji jedinkrát. Kometa nějakým způsobem dokáže nacházet cestu k vítězství ve většině utkání. Důležité je také, že venku prohrála jednou za sezonu – na podzim ve Zlíně. A recept? Totální hokejbal v každém koutu hřiště. V brance držák Šupík. Rychlá a tvrdá obrana. Produktivní Josef Hejtmánek a psi obranáři Augustin s Gebou. V útoku nahravač David Hejtmánek a další stálice. Kometa sází na tři vyrovnané pětky a týmovou soudržnost. Na tuhle partu bude třeba „sundat kabát“ a ukázat se v plné nahotě. Zkrátka a dobře odevzdat všechno, co máte, abyste uspěli. Ve schopnostech Blatné možná je uhlídat přesilovku s úspěšností ke 40 %, ale jsou Datli schopni zlomit týmový duch mančaftu, který již 6 sezon vyhladověle prahne po dalším zlatém večírku?


TIP REDAKCE: Kometa začne v Blatné diktovat tempo. První utkání si odveze. Blatná v neděli vyrovná a pojede se na východ. Kometa uspěje v prvním klání doma. Čtvrté utkání půjde do prodloužení. Domácí Kometu poženou fanoušci a zlatý gól vystřelí benjamínek Adam Havlík. KOMETA OSLAVÍ TITUL – 3:1 NA ZÁPASY!